Witam wszystkich |
Autor |
Wiadomość |
shtanko
Obserwator
|
Wysłany: Nie 14 Mar, 2010 14:15 Witam wszystkich
|
|
|
Znalazłam się tu chyba dlatego, że potrzebuję porządnego kopa w tyłek, by ogarnąć swoje kompletnie poplątane życie. Sama sobie naprzemian tłumaczę, że jestem, lub nie jestem (w zależności od nastroju i chwili) alkocholiczką. Coś czuję, że oświecenie samo na mnie nie spłynie, więc najwyraźniej próbuję otwarcie mi oczu zrzucić na was
pozdrawiam |
|
|
|
|
beata
Szefowa Al-Kaidy współuzależniona,ddd
Pomogła: 83 razy Wiek: 47 Dołączyła: 07 Sty 2009 Posty: 2806 Skąd: 51°38'51N
|
Wysłany: Nie 14 Mar, 2010 14:17
|
|
|
shtanko napisał/a: | Znalazłam się tu chyba dlatego, że potrzebuję porządnego kopa w tyłek, | Witaj.Może na początek mała kawka? |
|
|
|
|
emigrantka
Gaduła a ja jestem prosze pana na zakrecie ...
Pomogła: 12 razy Wiek: 56 Dołączyła: 09 Lut 2010 Posty: 706
|
Wysłany: Nie 14 Mar, 2010 14:20
|
|
|
shtanko witaj
powiedz cos wiecej o sobie jak wyglada Twoje picie
Dorota AA |
_________________ "Alkoholicy mają wspólne drzewo genealogiczne: wszystkim im odbija palma" :-D. |
|
|
|
|
beata
|
Wysłany: Nie 14 Mar, 2010 14:20
|
|
|
No....kochana siadaj i opowiadaj.
|
|
|
|
|
emigrantka
|
Wysłany: Nie 14 Mar, 2010 14:26
|
|
|
sluchamy
i chetnie / jak zwykle / pomozemy
Beatka stoi po drugiej stronie barykady
ja natomiast tam gdzie Ty |
_________________ "Alkoholicy mają wspólne drzewo genealogiczne: wszystkim im odbija palma" :-D. |
|
|
|
|
Jacek
Uzależniony od Dekadencji ...jestem alkoholikiem...
Pomógł: 133 razy Dołączył: 05 Paź 2008 Posty: 7326 Skąd: Pyrlandia
|
Wysłany: Nie 14 Mar, 2010 14:26
|
|
|
cześć shtanko
shtanko napisał/a: | naprzemian tłumaczę, że jestem, lub nie jestem (w zależności od nastroju i chwili) alkocholiczką. |
może na wstępie uzgodnimy sobie że alkoholizm to choroba społeczna
która cię dotknęła
a co do reszty to se w biegu wyjaśnimy |
_________________ "Boże pomóż mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.."
... (Janusz L Wiśniewski )
|
|
|
|
|
beata
|
Wysłany: Nie 14 Mar, 2010 14:27
|
|
|
emigrantka napisał/a: | Beatka stoi po drugiej stronie barykady | Ja protestuję |
|
|
|
|
emigrantka
|
Wysłany: Nie 14 Mar, 2010 14:28
|
|
|
beata napisał/a: | emigrantka napisał/a: | Beatka stoi po drugiej stronie barykady | Ja protestuję |
nie rozumiem
jestes alko ?? |
|
|
|
|
beata
|
Wysłany: Nie 14 Mar, 2010 14:31
|
|
|
emigrantka napisał/a: | jestes alko ?? | Nie.Ale trzymam z Wami |
|
|
|
|
emigrantka
|
Wysłany: Nie 14 Mar, 2010 14:38
|
|
|
beata napisał/a: | Nie.Ale trzymam z Wami |
aha
okej
zapamietam |
|
|
|
|
shtanko
Obserwator
|
Wysłany: Nie 14 Mar, 2010 14:40
|
|
|
gorzką poproszę i opowiadam, choć nie bardzo wiem od czego zacząć...
alkohol towarzyszył mi od dawna, w mniejszych czy większych ilościach. nigdy w domu, zawsze w knajpach, ze znajomymi. piwo. rzadko coś mocniejszego i jeśli już to w niewielkich ilościach. w pewnym momencie strasznie popaprałam swoje życie, tak bardzo, że przy pierwszej kawie wstyd o tym mówić. zaczęłam "odreagowywać". co kilka, kilkanaście dni. wieczór w pubie, piwo. ilości okrutne do tego stopnia, że ostatnio coraz rzadziej pamiętałam powroty do domu. nie wywijałam dziwnych numerów, nie awanturowałam się. po prostu zaczęłam tracić kontrolę nad ilością. w jednej chwili wydawało mi się że jestem jedynie lekko podpita, by potem obudzić się w łóżku. na szczęście zawsze własnym. w domu alkohol może leżeć miesiącami, do knajp mnie gna. bo tam się śmieje, zapominam o kłopotach, bo... sama nie wiem po jaką cholerę.
w tym miesiącu piłam dwa razy, dwa piwa na dziwnej dyskotece, której nastrój tak bardzo mi nie odpowiadał, że nie zdążyłam się "rozkręcić" zanim uciekłam. i ze dwie setki wina, wczoraj wieczór, siedząc z mężczyzną przed kominkiem. w takich momentach nie mam ochoty na więcej. lecz wiem ( bo to już nawet nie że przeczuwam) że gdy pod koniec tygodnia pojadę do domu, spotkam się z przyjaciółmi w knajpie i znów ciężko mi będzie zapanować nad alkoholem. a chcę nad nim panować. nie mogę pozwolić, żeby to on panował nade mną. |
Ostatnio zmieniony przez shtanko Nie 14 Mar, 2010 14:44, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
Klara
Uzależniony od Dekadencji
Pomogła: 264 razy Dołączyła: 24 Lis 2008 Posty: 7861
|
Wysłany: Nie 14 Mar, 2010 14:41
|
|
|
Witaj Shtanko (Anko?) |
_________________ "Kiedy się przewracasz, nigdy nie wstawaj z pustymi rękami." /przysłowie japońskie/ |
|
|
|
|
Kulfon
Trajkotka pacjent nie z tej ziemi
|
|
|
|
|
beata
|
Wysłany: Nie 14 Mar, 2010 14:47
|
|
|
shtanko napisał/a: | gorzką poproszę | No widzisz jak wiedziałam...nie posłodziłam
shtanko napisał/a: | a chcę nad nim panować | Zapanować nad alkoholem?To chyba raczej niemożliwe.
O Klara.A Ty nie przy garażu? |
|
|
|
|
Wiedźma
Administrator
Pomogła: 193 razy Dołączyła: 04 Paź 2008 Posty: 9686
|
Wysłany: Nie 14 Mar, 2010 14:55
|
|
|
Witaj, Shtanko
shtanko napisał/a: | zaczęłam tracić kontrolę nad ilością |
No i to jest poważny sygnał mówiący, że możesz być uzależniona.
Czy robiłaś sobie testy na alkoholizm? Jeśli nie, to zachęcam, znajdziesz je TUTAJ |
_________________ Anioły dlatego latają, że lekce sobie ważą...
Co Wiedźma robi po godzinach |
|
|
|
|
|