dziewczyna alkoholika |
Autor |
Wiadomość |
pietruszka
Moderator
Pomogła: 232 razy Wiek: 54 Dołączyła: 06 Paź 2008 Posty: 5442
|
Wysłany: Pon 22 Mar, 2010 17:34
|
|
|
angie28071991 napisał/a: | nie jestem współuzalezniona |
Nie martw się będziesz
Ciekawe po jakim czasie dasz się zmanipulować i zmiękniesz? Po miesiącu leczenia, dwóch, pół roku
Życie z trzeźwiejącym alkoholikiem do bajek też nie należy, zwłaszcza na początku.
Nota bene ciekawe, co Cię tak wciąga w ten destrukcyjny związek? Nie jesteś przypadkiem DDA albo DDD? Bo lecisz jak ćma do świecy |
|
|
angie28071991
Małomówny dziewczyna alkoholika
|
Wysłany: Pon 22 Mar, 2010 17:37
|
|
|
evita napisał/a: | wstrzymaj się z tym szczęściem do rozpoczęcia i faktycznego zakończenia tego leczenia znając życie nie ma co popadać w euforię sorki za czarnowidztwo | ja wiem,że z tego może wyjść jedna wielka lipa.. ale mam cichą nadzieję,ze tym razem coś w nim naprawdę drgnęło. stiff napisał/a: | To kiedy znajdzie czas na rozpoczęcie terapii... | z tego co zrozumiałam to przy zapisywaniu oznajmiono mi,że jest możliwość spotykania się w soboty. Więc pewnie w soboty.. Jest zapisany od najbliższej soboty.. I tak ma być co tydzień. |
|
|
|
|
angie28071991
|
Wysłany: Pon 22 Mar, 2010 17:40
|
|
|
stiff napisał/a: | ze tez z takim entuzjazmem
podchodzi do tej szansy jaka jest dla niego leczenie... | noo może entuzjazm to nie jest właściwe słowo.. Po prostu wie,że to jedyna szansa na normalne życie dla niego.. pietruszka napisał/a: | Nie jesteś przypadkiem DDA albo DDD? | A co to? Nie wiem o czym mówisz.. |
|
|
|
|
pietruszka
Moderator
Pomogła: 232 razy Wiek: 54 Dołączyła: 06 Paź 2008 Posty: 5442
|
Wysłany: Pon 22 Mar, 2010 17:45
|
|
|
angie28071991 napisał/a: | pietruszka napisał/a:
Nie jesteś przypadkiem DDA albo DDD?
A co to? Nie wiem o czym mówisz.. |
DDA- dorosłe dzieci alkoholików, DDD - dorosłe dzieci z rodzin dysfunkcyjnych (rodzin, gdzie na przykład panował chłód emocjonalny, jedno z rodziców było chore, itp.)
Jestem na przykład DDD i współuzależniona i n ie przez przypadek związałam się z alkoholikiem. Więcej informacji znajdziesz w dziale poświęconym DDA. Sprawdź, czy masz cechy DDA (a wcale nie musiało być alkoholu w Twoim domu rodzinnym, a możesz mieć część tych cech) |
|
|
yuraa
Moderator
Pomógł: 111 razy Wiek: 61 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 4274 Skąd: Police
|
Wysłany: Pon 22 Mar, 2010 17:46
|
|
|
czytam czytam i cos mi tu nie pasuje, jakis kit nam tu żenisz dziewczyno.
terapia tylko w soboty??
to co to za terapia??
mozna tak iść i kogos zapisać zaocznie??
tak jak Klara napisala : tylko i wyłącznie można to zrobić osobiście |
|
|
|
angie28071991
|
Wysłany: Pon 22 Mar, 2010 17:55
|
|
|
yuraa napisał/a: | czytam czytam i cos mi tu nie pasuje, jakis kit nam tu żenisz dziewczyno.
terapia tylko w soboty??
to co to za terapia??
mozna tak iść i kogos zapisać zaocznie??
tak jak Klara napisala : tylko i wyłącznie można to zrobić osobiście | miałam jego dowód i wcześniej rozmawiała z nim przez telefon. Tak,że mogłam. Na pierwszym spotkaniu ma się tam gdzies podpisac bo ja nie mogłam. To,że w soboty to nie wiem.. nie znam się. Ale ma tam iść w sobotę.. Wydaje mi się,że tak będzie co sobotę ale nie pytałam tak,że nie wiem czy co sobotę czy tylko na jakieś badania lub rozmowę,lub tylko złożyć podpis ale ma tam pójść w sobotę. |
|
|
|
|
angie28071991
|
Wysłany: Pon 22 Mar, 2010 18:00
|
|
|
pietruszka napisał/a: | Sprawdź, czy masz cechy DDA | sprawdzałam i owszem ze 3,4 pasują ale wątpię.. |
|
|
|
|
stiff
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Pon 22 Mar, 2010 18:19
|
|
|
angie28071991 napisał/a: | Jest zapisany od najbliższej soboty.. I tak ma być co tydzień. |
Cały tydzień pokus i rożnych okazji, a w sobotę na terapie...
Jeszcze nie zdajesz sobie sprawy z tego na czym polega alkoholizm... |
_________________ Jesteś taką osobą, jaką decydujesz się być... |
|
|
|
|
dlugixp
Towarzyski
|
Wysłany: Pon 22 Mar, 2010 18:20
|
|
|
pietruszka napisał/a: | Ciekawe po jakim czasie dasz się zmanipulować i zmiękniesz? |
hmm... sądzę, że to już nastąpiło...
pietruszka napisał/a: | Po miesiącu leczenia, dwóch, pół roku |
nie daję szansy na to, że wytrzyma chociaż jeden miesiąc terapii...
Już to słyszę...
"Kochanie... wróciłem z delegacji... odpuszczę sobie to jedno spotkanie..."
"Zobacz jak dobrze się trzymam... napiję się tylko jedno piwo, żeby Ci pokazać, że dam radę się opanować..."
...itd...itp... |
|
|
angie28071991
|
Wysłany: Pon 22 Mar, 2010 18:25
|
|
|
stiff napisał/a: | Cały tydzień pokus i rożnych okazji, a w sobotę na terapie...
Jeszcze nie zdajesz sobie sprawy z tego na czym polega alkoholizm... | tak jak mówię.. Nie wiem czy te terapie będą w sobote.. Może wtedy ustali terminy,które będą mu pasowały.. Nie wiem jak to zrobi ale teraz to to powinno być dla niego najwazniejsze. dlugixp napisał/a: | "Kochanie... wróciłem z delegacji... odpuszczę sobie to jedno spotkanie..."
"Zobacz jak dobrze się trzymam... napiję się tylko jedno piwo, żeby Ci pokazać, że dam radę się opanować..." | nie będzie tak.. Jeśli powie tak jak mówisz to nie wiem.. wtedy chyba zawidę sie na całego bo tym razem naprawdę mu wierzę,że sam tego chce.. |
|
|
|
|
evita
[*][*][*]
Pomogła: 75 razy Wiek: 58 Dołączyła: 03 Wrz 2009 Posty: 2895 Skąd: wielkopolska
|
Wysłany: Pon 22 Mar, 2010 18:28
|
|
|
angie po prostu obserwuj rozwój wydarzeń a tutaj dostałaś dość sporo wskazówek na co szczególnie powinnaś zwracać uwagę w razie jakichkolwiek wątpliwości pisz na forum a nasi alko chętnie będą prostować twój tok myślenia, żebyś nie zbłądziła i nie dała się zmanipulować |
_________________ spragniona niecodzienności,stęskniona do nadzwyczajności ...
|
|
|
|
|
stiff
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Pon 22 Mar, 2010 18:33
|
|
|
angie28071991 napisał/a: | Może wtedy ustali terminy,które będą mu pasowały.. |
Nie pomysł, ze mam w tym jakiś cel, ze upierdliwy jestem czy coś w tym rodzaju,
Ale z tego jak opisujesz cala historie wynika jasno, ze to nie sa początki uzależnienia,
a co za tym idzie tylko intensywna terapia podjęta z przekonaniem,
nie pod presja jak w tym przypadku, daje jakaś nadzieje...
Ja chodziłem dwa razy w tygodniu, tez bez przekonania, choć bylem zaszyty do tego
to po pól roku zapiłem esperal...
A uwierz mi, ze nie jestem wyjątkiem w takim postępowaniu... |
_________________ Jesteś taką osobą, jaką decydujesz się być... |
|
|
|
|
angie28071991
|
Wysłany: Pon 22 Mar, 2010 18:38
|
|
|
evita napisał/a: | angie po prostu obserwuj rozwój wydarzeń a tutaj dostałaś dość sporo wskazówek na co szczególnie powinnaś zwracać uwagę w razie jakichkolwiek wątpliwości pisz na forum a nasi alko chętnie będą prostować twój tok myślenia, żebyś nie zbłądziła i nie dała się zmanipulować | dziękuję:) stiff napisał/a: | ze upierdliwy jestem czy coś w tym rodzaju, | nie myślę tak:) stiff napisał/a: | ze to nie sa początki uzależnienia,
a co za tym idzie tylko intensywna terapia podjęta z przekonaniem,
nie pod presja jak w tym przypadku, daje jakaś nadzieje... | masz rację... ale (jeśli to prawda) to on sam tego chce i powiedział mi jasno,że robi to tylko i wyłącznie dla siebie.. stiff napisał/a: | Ja chodziłem dwa razy w tygodniu, tez bez przekonania, choć bylem zaszyty do tego
to po pól roku zapiłem esperal...
A uwierz mi, ze nie jestem wyjątkiem w takim postępowaniu...
_________________ | Jeśli on idzie tylko ze względu na mnie a mnie wciska kit to sądzę,że też tak będzie.. ale mam odczucie,że mówił szczerze tym razem.. bo nasza rozmowa wyglądała całkiem inaczej niż inne. |
|
|
|
|
dlugixp
Towarzyski
|
Wysłany: Pon 22 Mar, 2010 18:39
|
|
|
stiff napisał/a: | co za tym idzie tylko intensywna terapia podjęta z przekonaniem,
nie pod presja jak w tym przypadku |
...dlatego nie daję szans tej terapii...
Pokazówka - nic więcej...
"Idź, zgłoś mnie..." , "Masz mój dowód osobisty..."
Manipulacja...
Po co ?
Po to, żeby wyciszyć sytuację... przeczekać... dać Ci chwilową ulgę i złudzenie, że postawiłaś na swoim...
A Ty ?
...nieświadoma połykasz haczyk...
...nie muszę dodawać zakończenia... |
|
|
angie28071991
|
Wysłany: Pon 22 Mar, 2010 18:42
|
|
|
dlugixp napisał/a: | A Ty ?
...nieświadoma połykasz haczyk...
...nie muszę dodawać zakończenia... | dlaczego odrazu taki czarny scenariusz? Moze to nie haczyk a prawda.. zresztą czas pokaze. |
|
|
|
|
|