Wyć mi się chce |
Autor |
Wiadomość |
biedronka
Małomówny
|
Wysłany: Nie 21 Mar, 2010 21:21
|
|
|
Ali napisał/a: | Hej Biedronko Czytałam Twoją historię, mam nadzieję, że Tobie się ułoży. |
Jak czytam to wszystko, to coraz mniej wierzę, że kiedykolwiek mi sie ułoży, a poprzeklinać chetnie z toba mogę a póżniej napic sie kawy i iśc na wystep czipen deys -ów. Cos nam sie od zycia należy ... |
_________________ Nadzieja jest jak cukier
Wystarczy odrobina, by osłodzić życie ... |
|
|
|
|
Ali
Małomówny Ali
|
Wysłany: Nie 21 Mar, 2010 21:23
|
|
|
biedronka napisał/a: | wystep czipen deys -ów. |
Wiesz co, na razie może u mnie jeszcze nie ten etap ale za czas jakiś ... |
|
|
|
|
verdo
Gaduła
|
Wysłany: Nie 21 Mar, 2010 21:26
|
|
|
Maz musialby Ci splacic polowe kredytu.Innego rozwiazania chyba nie ma,ale warto sie upewnic.Powodzenia |
|
|
|
|
Ali
Małomówny Ali
|
Wysłany: Nie 21 Mar, 2010 21:30
|
|
|
verdo napisał/a: | Maz musialby Ci splacic polowe kredytu. |
albo ja - jemu. Ale obydwie opcje odpadają... Poczynania mojego męża doprowadziły nas finansowo do czarnej d... Same dłuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuugi. Zastanawiam się jedynie czy jest jakiś paragraf na podstawie którego sądownie można zmusić delikwenta do podpisania zgody na sprzedaż (spłata kredytu plus pokrycie długów spowodowanych wypadkiem pod wpływem). Niczego więcej nie chcę prócz świętego spokoju |
|
|
|
|
ewa-47
Małomówny holiczka
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 21 Lut 2009 Posty: 10 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: Nie 21 Mar, 2010 21:39
|
|
|
Ali napisał/a: | ludziom trzeba pomagać, |
Przyszedł wreszcie czas, abyś pomogła przede wszystkim sobie. Nie martw się co będzie w przyszłości, bo tego nikt nie wie. Pozdrawiam Ciebie i życzę Tobie dużo siły i wiary w to, że Tobie uda się być szczęśliwą. Z synkiem rozmawiaj przede wszystkim o miłości! |
_________________ Holiczka |
|
|
|
|
verdo
Gaduła
|
Wysłany: Nie 21 Mar, 2010 21:40
|
|
|
Ali napisał/a: | czy jest jakiś paragraf na podstawie którego sądownie można zmusić delikwenta do podpisania zgody na sprzedaż |
Wydaje mi sie,ze tak ale tylko w przypadku gdy jest lokal zastepczy..
Ali napisał/a: | Niczego więcej nie chcę prócz świętego spokoju |
Tego sie trzymaj.Najwazniejsze,ze podjelas jakies kroki.Reszta sie ulozy... Wszystkiego dobrego |
|
|
|
|
Klara
Uzależniony od Dekadencji
Pomogła: 264 razy Dołączyła: 24 Lis 2008 Posty: 7861
|
Wysłany: Nie 21 Mar, 2010 21:46
|
|
|
Ali, tu jest odpowiedź na pytanie podobne do Twojego: http://www.poradaprawna.p...o=pozycja&id=71
...a tu jest sytuacja jeszcze bardziej zbliżona, tyle że pytanie zadaje mąż, bo żona się nie zgadza na sprzedaż: http://www.prawosos.pl/po...ym_po_rozwodzie |
_________________ "Kiedy się przewracasz, nigdy nie wstawaj z pustymi rękami." /przysłowie japońskie/ |
Ostatnio zmieniony przez Klara Nie 21 Mar, 2010 22:02, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Ali
Małomówny Ali
|
Wysłany: Pon 22 Mar, 2010 15:51
|
|
|
Bardzo Wam Wszystkim dziękuję za pomoc i za słowa otuchy. Pozew złożony. Jutro podzielę się szczegółami, bo muszę sobie wszystko we łbie poukładać Dziękuję raz jeszcze |
|
|
|
|
Klara
Uzależniony od Dekadencji
Pomogła: 264 razy Dołączyła: 24 Lis 2008 Posty: 7861
|
Wysłany: Pon 22 Mar, 2010 16:01
|
|
|
Trzymaj się Ali!
Jeszcze troszkę wytrzymaj i BĘDZIE DOBRZE! |
_________________ "Kiedy się przewracasz, nigdy nie wstawaj z pustymi rękami." /przysłowie japońskie/ |
|
|
|
|
evita
[*][*][*]
Pomogła: 75 razy Wiek: 58 Dołączyła: 03 Wrz 2009 Posty: 2895 Skąd: wielkopolska
|
Wysłany: Pon 22 Mar, 2010 16:08
|
|
|
Klara napisał/a: | Jeszcze troszkę wytrzymaj i BĘDZIE DOBRZE! |
przychylam się do słów Klary |
_________________ spragniona niecodzienności,stęskniona do nadzwyczajności ...
|
|
|
|
|
stiff
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Pon 22 Mar, 2010 19:26
|
|
|
Ali napisał/a: | bo muszę sobie wszystko we łbie poukładać |
Jak sobie poukładasz to napisz... |
_________________ Jesteś taką osobą, jaką decydujesz się być... |
|
|
|
|
Ali
Małomówny Ali
|
Wysłany: Czw 25 Mar, 2010 10:49
|
|
|
Niczego sobie jeszcze nie poukładałam.W mojej głowie i w moim życiu - jeden wielki chaos... Co z tego, że pozew o rowód złożony...Sprawa za jakieś 3 miesiące... Nie mam gdzie mieszkać, bo w domu mąż-alkoholik, który nie chce się wyprowadzić. Wódka odarła go już z wszelkiej godności...Pije na umór, staje się agresywny... Boję się spojrzeć w jego oczy - to już nie są oczy człowieka, którego kocham...Nie wiem zresztą czy ten człowiek jeszcze istnieje ale ogromnie za nim tęsknię i nie mogę pogodzić się z jego utratą... Brakuje mi siły. Mój synek nie chce mieszkać u babci, tęskni za domkiem, za tatusiem. Nie jestem w stanie wytłumaczyć mu, że nie możemy mieszkać zarówno z tatą, jak i w naszym domku. Idziemy do psychologa, wierzę, że pomoże... Syna nie mogę stracić. Przeraża mnie to wszystko i tak strasznie boli. Całe życie mi się zawaliło. |
|
|
|
|
pterodaktyll
Moderator .....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....
Pomógł: 204 razy Dołączył: 17 Mar 2009 Posty: 15070 Skąd: z...mezozoiku
|
Wysłany: Czw 25 Mar, 2010 10:51
|
|
|
Cytat: | Całe życie mi się zawaliło |
Najlepiej buduje się na gruzach, Twarda opoka. Głowa do góry to nie jest koniec świata |
_________________ |
|
|
|
|
evita
[*][*][*]
Pomogła: 75 razy Wiek: 58 Dołączyła: 03 Wrz 2009 Posty: 2895 Skąd: wielkopolska
|
Wysłany: Czw 25 Mar, 2010 10:53
|
|
|
Ali napisał/a: | .Pije na umór, staje się agresywny... Boję się spojrzeć w jego oczy - to już nie są oczy człowieka, którego kocham... |
znam to z autopsji i tylko współczuć pozostaje dobrze, że jednak jesteś o całe niebo mądrzejsza niż ja byłam na samym początku tej wątpliwej wartości drogi ! wiesz co masz robić i robisz to z determinacją godną podziwu a że życie się zawaliło ? wszystko da się odbudować, nowe życie to i nowa jakość i to nie tylko dla ciebie ale i dla synka ! najważniejsze żeby zdrowia i rozumu w nim nie zabrakło a dasz właściwie to dacie, wspólnie z synkiem radę trzymam kciuki Ali |
_________________ spragniona niecodzienności,stęskniona do nadzwyczajności ...
|
|
|
|
|
summer4best
Towarzyski
|
Wysłany: Czw 25 Mar, 2010 11:04
|
|
|
Ali napisał/a: | to już nie są oczy człowieka, którego kocham...Nie wiem zresztą czy ten człowiek jeszcze istnieje ale ogromnie za nim tęsknię i nie mogę pogodzić się z jego utratą... |
Przykre to... Widzę to teraz oczami tej "drugiej" strony, gdyż ja byłem tym który o mało co nie doprowadził do podobnej sytuacji. Życzę Ci siły, bo odwagi widzę, że nie brakuję. Ratuj siebie i dziecko! |
_________________ Pozdrawiam
"Doradzając przyjacielowi, staraj się mu pomóc, a nie sprawić przyjemność". /Solon/
|
|
|
|
|
|