Moje przemyslenia. |
Autor |
Wiadomość |
ZbOlo
[*][*][*] Ojciec Chrzestny
|
Wysłany: Śro 24 Mar, 2010 15:20
|
|
|
emigrantka napisał/a: | szowinsci |
...a to już dopisałaś Emi... |
_________________ Homines soli animalium non sitientes, bibimus
|
|
|
|
|
emigrantka
Gaduła a ja jestem prosze pana na zakrecie ...
|
Wysłany: Śro 24 Mar, 2010 15:20
|
|
|
ZbOlo
zadzieram kiece i lece ;-))
cosik szybko zareagowales ...
refleksik nie zniknal gratuluje |
_________________ "Alkoholicy mają wspólne drzewo genealogiczne: wszystkim im odbija palma" :-D. |
Ostatnio zmieniony przez emigrantka Śro 24 Mar, 2010 15:21, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
ZbOlo
|
Wysłany: Śro 24 Mar, 2010 15:23
|
|
|
emigrantka napisał/a: | refleksik nie zniknal gratuluje |
...w moim zawodzie to podstawa... |
|
|
|
|
|
emigrantka
Gaduła a ja jestem prosze pana na zakrecie ...
|
Wysłany: Śro 24 Mar, 2010 15:26
|
|
|
ZbOlo...
nie pytam o zawod
ale skoro podstawa to tym bardziej swietnie
chyba znow smiecimy
Wiedzma nas opierdzieli |
_________________ "Alkoholicy mają wspólne drzewo genealogiczne: wszystkim im odbija palma" :-D. |
|
|
|
|
ZbOlo
|
Wysłany: Śro 24 Mar, 2010 15:30
|
|
|
emigrantka napisał/a: | ZbOlo...
nie pytam o zawod
ale skoro podstawa to tym bardziej swietnie
chyba znow smiecimy
Wiedzma nas opierdzieli |
...to fakt, chociaż temat "Moje przemyślenia" jest obszerny jak "jaja barana", ale są to przemyślenia Masakry... a więc... |
|
|
|
|
|
Masakra
Trajkotka O jedna impreze za duzo
|
Wysłany: Czw 25 Mar, 2010 23:35
|
|
|
stiff napisał/a: | Wiec masz powód, aby się dostosować do systemu, bo nie wygrasz z jednym ani drugim... |
A kto powiedzial ze zamierzam walczyc? Przeciez mozna zyc obok jednego idrugiego i miec z nimi kontakt i oddzialywanie ograniczone do minimum. Nie uciekne od swiata bo musialbym mieszkac w kosmosie. Nie uciekne od wszystkich elementow systemu bo sie nie da. Moge jednak wybrac sobie te ktore mi pasuja. Tak samo rozne filozofie- nie musze przeciez zebrac jak mnisi ale moge sie wiele od nich nauczyc... itp itd.
Klara napisał/a: | W ramach szukania swego miejsca w życiu polecam Ci poczytanie - jak się to zaczęło, bo o efektach eksperymentu chyba coś wiesz? |
Czytalem engelsa i marksa Klaro- idea fajna tyle tylko ze utopijna ale to nie oni byli winni tylko ludzie ktorzy te wartosci zle zinterpretowali i w konsekwencji doprowadizli do ich zwyrodnienia (stalin, caeusescu i zwlasza pol pot)
Klara napisał/a: | Co do dżungli amazońskiej to uświadom sobie, że dość regularnie musiałbyś zapewniać sobie "małe conieco" żeby młodo nie umrzeć z głodu i uważać na jadowite stworzenia wokół, aby nie zginąć ukąszony przez jadowitego węża, czy ukłuty przez owada niosącego zarazki malarii czy jakiegoś innego choróbska. |
To jest dobor naturalny. To samo moze sie zdarzyc Tobie przy wyjsciu z domu (oczywiscie w odniesieniu do zasad cywilizacji tj zamiast ugryzienia skorpiona moze Cie walnac samochod)
Wolalbym jednak pasc ofiara tego typu losowych zdarzen niz byc celowo wyeliminowany.
Klara napisał/a: | wtedy musiałbyś poszukać jakiejś społeczności żyjącej w tej dżungli i niechybnie trzeba by było dostosować się do nakazów i zakazów rządzących tą społecznością |
Ja nie twierdze, ze wszystkie nakazy i zakazy sa zle. Przeciwnie gdyby nie one to panowalby kompletny chaos, przestepstwa itp. Ja tylko mowie o systemie w ktorym zyjemy. Ze jest chory zepsuty i drapiezny to chyba doskonale wiesz. Wiekszosc ludzi jest nieszczesliwa. Widze po swojej rodzinie, znajomych ludzi ktorzy maja po 50 lat i zyja monotonnie praktycznie od 30 lat tak samo na dodatek nic nie maja... dlugo by tu wymieniac. Uwazam ze czesciowo jest to ich wina. |
_________________ Jest tam napisane gdzies, posrod gwiazd na niebie, jak pokore w sobie miec...
W I O S N A
Dulcius Ex Asperis |
|
|
|
|
|