Przesunięty przez: Wiedźma Wto 13 Mar, 2012 07:35 |
autonarracje DDA- prośba |
Autor |
Wiadomość |
hanna_gorejko
Obserwator
|
Wysłany: Śro 21 Kwi, 2010 11:08 autonarracje DDA- prośba
|
|
|
Witam serdecznie!
Jestem studentką V roku psychologii na Uniwersytecie im. Adama Mickiewicza w Poznaniu. Prowadzę badania nt. autonarracji dorosłych dzieci alkoholików, niezbędne do powstania mojej pracy magisterskiej.
Uprzejmie proszę o wypełnienie przygotowanej przeze mnie ankiety osoby będące DDA i jednocześnie mające nie mniej niż 20 i nie więcej niż 35 lat.
Ankieta, poza udzielaniem odpowiedzi na pytania zamknięte, wymaga także jednej dłuższej wypowiedzi pisemnej- napisania pewnej historii. Dlatego, jeżeli masz ochotę na udział w badaniu, a aktualnie nie masz czasu, proszę przystąp do niej później, gdyż to właśnie ów tekst jest najważniejszą częścią badania.
Ankieta jest całkowicie anonimowa, a uzyskane wyniki posłużą wyłącznie celom naukowym.
Serdecznie dziękuję!!!!!!!
http://www.ebadania.pl/a1e70431be9f9cfd |
|
|
|
|
Jras4
Docent
Pomógł: 11 razy Wiek: 52 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 3302 Skąd: Siedlce
|
Wysłany: Nie 02 Maj, 2010 18:58
|
|
|
hanna_gorejko, Weż sie za pieczenie chleba i zmywanie garów bo o DDA nie masz pojęcia |
_________________ KATOLIK CZARNY PEDOFIL |
|
|
|
|
Klara
Uzależniony od Dekadencji
Pomogła: 264 razy Dołączyła: 24 Lis 2008 Posty: 7861
|
Wysłany: Nie 02 Maj, 2010 19:01
|
|
|
Iras! |
_________________ "Kiedy się przewracasz, nigdy nie wstawaj z pustymi rękami." /przysłowie japońskie/ |
|
|
|
|
czarna róża
Towarzyski
Pomogła: 14 razy Wiek: 50 Dołączyła: 14 Lis 2009 Posty: 406 Skąd: Toruń
|
Wysłany: Nie 02 Maj, 2010 22:35
|
|
|
Ja jakoś nie mam przekonania do osób które rejestrują się jednorazowo na forum,bo są do tego zmuszone okolicznościami(studia),napiszą jednego posta- prośbę i tyle ich widziano..mogłabym wiele napisac do takiej ankietki..ale mam to gdzies. |
_________________ Boże..jeśli przestane w Ciebie wierzyc ,to zacznę robic złe rzeczy.. |
|
|
|
|
Wiedźma
Administrator
Pomogła: 193 razy Dołączyła: 04 Paź 2008 Posty: 9686
|
Wysłany: Nie 02 Maj, 2010 23:03
|
|
|
Myślę, Różo, że to nie do końca tak, że te osoby są zmuszane przez studia.
Przecież najpierw wybrały taki a nie inny kierunek - myślę, że nie bez przyczyny
Ja osobiście nigdy nie wypełniam takich ankiet, ale tez nie zabraniam zamieszczać ich na forum.
Wiem, że są fora, gdzie nie wolno tego robić. U nas wolno. |
_________________ Anioły dlatego latają, że lekce sobie ważą...
Co Wiedźma robi po godzinach |
|
|
|
|
czarna róża
Towarzyski
|
Wysłany: Pon 03 Maj, 2010 11:59
|
|
|
Oczywiście,ktoś wypełni a ktoś nie,ja po prostu napisałam swoje zdanie,jak ja to odbieram.Nie wnikam z jakich przyczyn dana osoba wybrała taki kierunek studiów,może rzeczywiście sama ma taki problem w rodzinie,a może kierunek jest typowo przypadkowy,bo studia dobrze skończyc..po prostu jest mi to obojętne. |
_________________ Boże..jeśli przestane w Ciebie wierzyc ,to zacznę robic złe rzeczy.. |
|
|
|
|
Klara
|
Wysłany: Pon 03 Maj, 2010 12:52
|
|
|
Różo, trzeba zrozumieć studentów. Wielu z nich pisze teraz prace magisterskie a jak wiadomo, jedną ze składowych takiej pracy często są wyniki ankiet.
Dobrze, że tych wyników nie chcą zmyślić, a starają się za wszelką cenę osiągnąć je na podstawie reprezentatywnej grupy badanych.
To jest trudne, bo takich ankiet co roku wykonuje się wiele i ludzie po prostu mają tego dość.
Obserwowałam zachowanie Al-Anonek, gdy studentki rozdawały ankiety po mityngu. Każda zabierała do domu, ale po tygodniu wracały z wypełnionymi dwie, może trzy... podczas gdy grupa liczyła ponad 30 osób.
Młodzi ludzie szukają więc różnych źródeł uzyskania materiałów do pracy. |
_________________ "Kiedy się przewracasz, nigdy nie wstawaj z pustymi rękami." /przysłowie japońskie/ |
|
|
|
|
czarna róża
Towarzyski
|
Wysłany: Pon 03 Maj, 2010 14:07
|
|
|
ech..no dobrze,wcale nie jest mi to aż tak do końca obojętne,troche mnie to drażni,włażenie na forum na jeden raz..tylko żeby osiągnąc swój cel.Nie zabierają głosu w dyskusji,nie napiszą nic o sobie..więc dla mnie są niewiarygodni. |
|
|
|
|
verdo
Gaduła
|
Wysłany: Pon 03 Maj, 2010 16:45
|
|
|
Moze mi ktos wyjasnic co to jest DDA?.Ja sie po raz pierwszy z tym spotkalem na tym forum....
Czy to oznacza,ze istnieje tez np. DDH.....dorosle dzieci holeryków,polityków.....itp....itd.....
Praktycznie nigdzie nie jest opisywana ta przypadlosc....
To tak jak ze współuzaleznieniem........wspołuzaleznic mozna sie od kazdej osoby nie koniecznie musi to byc alkoholik...
Cala ta otoczke alkoholizmu tak sie wyolbrzymia....wrecz denerwujace.... .....moze to poprostu czyjs niepotwierdzony wymysł..... |
|
|
|
|
Klara
|
|
|
|
|
verdo
Gaduła
|
Wysłany: Pon 03 Maj, 2010 17:36
|
|
|
Czyli ogolnie rodziny dysfunkcyjne..... ....
Dzieki Klara...poczytam potem....jak bede mial jeszcze jakies pytanko,to sie odniose do tematu......czyli nie chodzi tylko o DDA....no to juz mi sprawe wyjasnia.... |
|
|
|
|
Klara
|
Wysłany: Pon 03 Maj, 2010 17:39
|
|
|
Verdo!
W tematach "przyklejonych" do każdego działu masz sporo wiadomości. Są też testy i możesz sprawdzić, ile masz cech z każdej dysfunkcji.
Warto zerknąć |
|
|
|
|
KICAJKA
Trajkotka współuzależniona-stara al-anonka
Pomogła: 101 razy Wiek: 64 Dołączyła: 28 Wrz 2009 Posty: 1555 Skąd: śląskie
|
Wysłany: Pon 03 Maj, 2010 18:15
|
|
|
Ja staram się zwykle odpowiadać na ankiety dotyczące mnie bezpośrednio Wiem jak jest ciężko,bo moja córcia też ciągle jakieś ankiety robiła. Teraz czasem sama jak coś jest na forum to wypełnia,chcąc pomóc -często podczytuje ze mną tutaj. Testy wszystkie też sobie porobiła |
_________________ " Jestem dzieckiem wszechświata nie mniej niż drzewa i gwiazdy,mam prawo być tutaj..."
http://www.youtube.com/wa...feature=related
|
|
|
|
|
pterodaktyll
Moderator .....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....
Pomógł: 204 razy Dołączył: 17 Mar 2009 Posty: 15070 Skąd: z...mezozoiku
|
Wysłany: Pon 03 Maj, 2010 22:35
|
|
|
Prawdę mówiąc w takich momentach czuję się trochę jak królik doświadczalny |
_________________ |
|
|
|
|
Wiedźma
Administrator
Pomogła: 193 razy Dołączyła: 04 Paź 2008 Posty: 9686
|
Wysłany: Pon 03 Maj, 2010 22:37
|
|
|
Eeee tam
Ty masz wybór, królik nie... |
_________________ Anioły dlatego latają, że lekce sobie ważą...
Co Wiedźma robi po godzinach |
|
|
|
|
|