Czy gwiazdy nam sprzyjają? |
Autor |
Wiadomość |
ZbOlo
[*][*][*] Ojciec Chrzestny
Pomógł: 35 razy Dołączył: 27 Lut 2009 Posty: 2713 Skąd: Łódź
|
Wysłany: Czw 06 Maj, 2010 13:07
|
|
|
Tomoe napisał/a: | A może ja faktycznie szukam dziury w całym? |
...nie! Ja też miałem takie odczucie... ale pomyślałem, że może ta stłuczka (wypadek jest wtedy kiedy są ofiary) była dla niej impulsem... |
_________________ Homines soli animalium non sitientes, bibimus
|
|
|
|
|
emigrantka
Gaduła a ja jestem prosze pana na zakrecie ...
Pomogła: 12 razy Wiek: 56 Dołączyła: 09 Lut 2010 Posty: 706
|
Wysłany: Czw 06 Maj, 2010 13:09
|
|
|
Tomoe napisał/a: | Najpierw - dwa miesiące temu - pani Ilona spowodowała wypadek po pijanemu, rozbiła trzy samochody, mogła kogoś zabić. |
aha ...
tak jak myslalam ...
tonacy brzytwy sie chwyta |
_________________ "Alkoholicy mają wspólne drzewo genealogiczne: wszystkim im odbija palma" :-D. |
|
|
|
|
ZbOlo
|
Wysłany: Czw 06 Maj, 2010 13:11
|
|
|
emigrantka napisał/a: | tonacy brzytwy sie chwyta |
...myślicie, że sąd jej nakazał się "odsłonić"...??? |
|
|
|
|
|
Jacek
Uzależniony od Dekadencji ...jestem alkoholikiem...
Pomógł: 133 razy Dołączył: 05 Paź 2008 Posty: 7326 Skąd: Pyrlandia
|
Wysłany: Czw 06 Maj, 2010 13:13
|
|
|
Tomoe napisał/a: | A potem pani Ilona F., która przez dwa miesiące zdążyła okryć się złą sławą jako sprawczyni wypadku - publicznie, a przy tym jakże szlachetnie i dobrowolnie - przyznaje się do alkoholizmu. |
droga Alu a ilu z nas tak właśnie miało że dopiero po wielkich złych wyczynach to zło picia zrozumiało
ja na ten przykład po odejściu rodziny - natychmiast zrozumiałem to co wcześniej mnie każdy tłumaczył
i w tym momencie ktoś o mnie mógł powiedzieć "a teraz mógł przestać" |
_________________ "Boże pomóż mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.."
... (Janusz L Wiśniewski )
|
|
|
|
|
emigrantka
Gaduła a ja jestem prosze pana na zakrecie ...
Pomogła: 12 razy Wiek: 56 Dołączyła: 09 Lut 2010 Posty: 706
|
Wysłany: Czw 06 Maj, 2010 13:14
|
|
|
Cytat: | myślicie, że sąd jej nakazał się "odsłonić"...???
_________________ |
z pewnascia kazal sie leczyc a to pewnie jeden z elementow JEJ terapii
wypadek byl
impulsem ...na 100 %
jest do tego osoba publiczna ,zaczely sie "przecieki " ze ma problem
moze cos do niej dotarlo ... |
_________________ "Alkoholicy mają wspólne drzewo genealogiczne: wszystkim im odbija palma" :-D. |
Ostatnio zmieniony przez emigrantka Czw 06 Maj, 2010 13:16, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
ZbOlo
|
Wysłany: Czw 06 Maj, 2010 13:16
|
|
|
emigrantka napisał/a: | a to pewnie jeden z elementow JEJ terapii |
...może, może... |
|
|
|
|
|
Jacek
|
Wysłany: Czw 06 Maj, 2010 13:21
|
|
|
ZbOlo napisał/a: | myślicie, że sąd jej nakazał się "odsłonić"...??? |
nie
mógł jedynie zasugerować
co innego z nakazem przymusowego leczenia |
_________________ "Boże pomóż mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.."
|
|
|
|
|
Tomoe
(banita)
Pomogła: 106 razy Dołączyła: 01 Cze 2009 Posty: 4791 Skąd: Śląsk
|
Wysłany: Czw 06 Maj, 2010 13:30
|
|
|
Jacek napisał/a: |
ja na ten przykład po odejściu rodziny - natychmiast zrozumiałem to co wcześniej mnie każdy tłumaczył |
Ale przecież nie poleciałeś z tym do telewizji.
Motywy alkoholików do podjęcia leczenia są przeróżne, nie zawsze uczciwe.
Mój były partner na przykład podjął swoją drugą z kolei terapię, ponieważ groziła mu rozprawa sądowa i odsiadka. Chciał mieć papierek dla sądu i okoliczność łagodzącą, że jest alkoholikiem i że się leczy.
I wszystko było na dobrej drodze, był na terapii zamkniętej, skończył ją, tylko że jego plan się nie powiódł, bo sześć dni po jej zakończeniu napił się i... popłynął. Nie wytrwał w trzeźwości do dnia rozprawy. |
|
|
|
|
Bebetka
Główna księgowa
Pomogła: 17 razy Dołączyła: 05 Paź 2008 Posty: 1560
|
Wysłany: Czw 06 Maj, 2010 13:30
|
|
|
ZbOlo napisał/a: | ...myślicie, że sąd jej nakazał się "odsłonić"...??? |
Poczytałam sobie Wasze wypowiedzi i niektórymi jestem trochę zniesmaczona
Skąd Wy czerpiecie takie pomysły, domysły Czy tylko, dlatego, ze IF jest znaną publicznie osobą, doszukujecie się jakiś podtekstów w jej postępowaniu?
Nie spodobała mi się też, ocena tego co zrobiła po pijanemu.
A My co lepsi byliśmy kiedyś?
Obejrzałam przed chwilą reportaż. Powiem tak.....powiedziała kilka bardzo ważnych rzeczy o kobietach uzależnionych od alkoholu.
Gdybym obejrzała taką "spowiedź" dwa lata temu, przed moim leczeniem, było by mi z pewnością o wiele łatwiej.
Przyznała sie publicznie do swojego problemu, widać było zresztą, że nie przyszło jej to łatwo i prosto. To naprawdę wymaga ogromnej odwagi. Myślę, ze tak jak wyżej ktoś już powiedział......takie publiczne mówienie o alkoholizmie, przełamie w końcu to okropne tabu o naszej chorobie.....zwłaszcza wśród kobiet |
_________________ Imperare sibi maximum est imperium - Seneka
Mój magiczny Świat
Thelema |
|
|
|
|
ZbOlo
|
Wysłany: Czw 06 Maj, 2010 13:33
|
|
|
Tomoe napisał/a: | Ale przecież nie poleciałeś z tym do telewizji. |
...bo... nie ujmując nic Jackowi... on nie jest postacią rozpoznawalną, celebrytą (mimo, że jest Święty)... |
|
|
|
|
|
beata
Szefowa Al-Kaidy współuzależniona,ddd
Pomogła: 83 razy Wiek: 47 Dołączyła: 07 Sty 2009 Posty: 2806 Skąd: 51°38'51N
|
Wysłany: Czw 06 Maj, 2010 13:51
|
|
|
evita napisał/a: | czy nie stanie się to to jakimś trendy na ćpanie i wszelakie nadużywanie ? | Takie trendy to juz mamy.Gorzej chyba być nie może. |
|
|
|
|
Jacek
|
Wysłany: Czw 06 Maj, 2010 13:56
|
|
|
Tomoe napisał/a: | popłynął. Nie wytrwał w trzeźwości |
dlatego to co ja mówię to mówię o uczciwym się przyznaniu
Tomoe napisał/a: | Ale przecież nie poleciałeś z tym do telewizji. |
nie koniecznie publicznym na dużą skale
bo to chodzi o mnie i przed samym sobą
możesz to zrobić publicznie,lecz w duchu się nie przyznasz |
|
|
|
|
|
Janioł
Uzależniony od netu Uśmiech to pół pocałunku
Pomógł: 70 razy Wiek: 58 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 4556 Skąd: Łódź
|
Wysłany: Czw 06 Maj, 2010 14:03
|
|
|
szczerze mówiąc mam szacunek dla osób znanych które o tym mówią , choć zawsze zadaje sobie pytanie czy presja otoczenia , publiki pomaga im czy przeszkadza (vide Maleńczuk,Kukiz którzy mówią że poradzili sobie z nadużywaniem ale pić nie przestali) , jedyne co mnie osobiście zadźwięczało i nie bardzo pasowało do mojego obrazu AA , to podział na kobiety i mężczyzn jakoś tak mi to nie pasuje zawsze wierzyłem w to choroba ponad podziałami tak samo jak AA |
_________________ P.S. Janioł może być tylko jeden chociaż też czasem w coś walnie aureolką by: Pietruszka |
|
|
|
|
beata
Szefowa Al-Kaidy współuzależniona,ddd
Pomogła: 83 razy Wiek: 47 Dołączyła: 07 Sty 2009 Posty: 2806 Skąd: 51°38'51N
|
Wysłany: Czw 06 Maj, 2010 14:03
|
|
|
Bebetka napisał/a: | Obejrzałam przed chwilą reportaż. Powiem tak.....powiedziała kilka bardzo ważnych rzeczy o kobietach uzależnionych od alkoholu.
Gdybym obejrzała taką "spowiedź" dwa lata temu, przed moim leczeniem, było by mi z pewnością o wiele łatwiej.
Przyznała sie publicznie do swojego problemu, widać było zresztą, że nie przyszło jej to łatwo i prosto. To naprawdę wymaga ogromnej odwagi. Myślę, ze tak jak wyżej ktoś już powiedział......takie publiczne mówienie o alkoholizmie, przełamie w końcu to okropne tabu o naszej chorobie.....zwłaszcza wśród kobiet | Bardzo mądre słowa Bebe.
Ja np jak mi się zdarzy obejrzeć"Świat według Kiepskich"to normalnie białej gorączki dostaję.Silnie współuzależniona żona,nie robiąca właściwie nic poza słowami"bo spotkamy się u adwokata" i pasożyt,nierób i pijak w jednej osobie czyli jej mąż.A najgorsze,że wielu ludzi to bawi. No mnie jakoś niekoniecznie. Ten serial jest po prostu chory. |
|
|
|
|
yuraa
Moderator
Pomógł: 111 razy Wiek: 61 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 4274 Skąd: Police
|
Wysłany: Czw 06 Maj, 2010 14:05
|
|
|
Tomoe napisał/a: | dwa miesiące temu - pani Ilona spowodowała wypadek po pijanemu, |
no to trochę inaczej teraz na to spojrzałem. i to co Tomoe napisałaś zgadza się z tym co myslę. trochę jakby szukala usprawiedliwienia |
|
|
|
|