|
Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"
czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...
|
kłamać czy mówić prawdę ? |
Autor |
Wiadomość |
milutka
Trajkotka
Pomogła: 49 razy Wiek: 45 Dołączyła: 19 Lut 2010 Posty: 1705
|
Wysłany: Śro 12 Maj, 2010 21:29
|
|
|
Cytat: | a do kogo ta pani z recepcji dzwoniła? do Ciebie? czy do męża? | do mnie . |
|
|
|
|
pietruszka
Moderator
Pomogła: 232 razy Wiek: 54 Dołączyła: 06 Paź 2008 Posty: 5442
|
Wysłany: Śro 12 Maj, 2010 21:47
|
|
|
milutka napisał/a: | Cytat: | a do kogo ta pani z recepcji dzwoniła? do Ciebie? czy do męża? | do mnie . |
Trochę się zdziwiłam, że odwołują pierwszą wizytę, no ale przecież zdarzają się różne niespodziewane sytuacje.
milutka napisał/a: | mam nadzieję ,że wy też |
Widać, widać Milutka. I bądź dumna z siebie, że zdecydowałaś się na zmiany. I pomalutku, kroczek po kroczku do przodu. No i pamiętaj samo złożenie pozwu rozwodowego to jeszcze nie rozwód. Troszkę się jednak obawiam, ze w Tobie jest tyle nadziei, że Twój ślubny się ocknie i ze tylko dlatego chcesz ten pozew złożyć - jako straszak. A tego i 1000 pozwów Ci nie zagwarantuje Gdyby to było tak proste. |
|
|
|
|
Tomoe
(banita)
Pomogła: 106 razy Dołączyła: 01 Cze 2009 Posty: 4791 Skąd: Śląsk
|
Wysłany: Czw 13 Maj, 2010 09:06
|
|
|
Basiu droga, oczywiście, że widać zmiany!!!
Gigantyczną zmianą było chociażby to, że znalazłaś sobie to forum i zaczęłaś tu pisać o sobie i swoich rodzinnych problemach, o swoich codziennych smutkach i radościach.
Już masz dzięki temu kawałek "swojego własnego świata" i swoją "grupę wsparcia".
Na razie internetową, ale to już COŚ!!!
Możesz być z siebie dumna, bo sobie samej to zawdzięczasz, że tu jesteś.
Drugą gigantyczną zmianą jest fakt, że poszukałaś dla siebie fachowego wsparcia. Przełamałaś swój strach i wstyd - i zaczęłaś się spotykać z terapeutką.
To świadczy o twojej wielkiej determinacji i odwadze!
Jeśli mogę coś zasugerować - zanim zaczniesz podejmować takie działania, jak np. złożenie pozwu rozwodowego, przegadaj to ze swoją terapeutką.
Decyzja o rozwodzie - to bardzo poważna życiowa decyzja.
Ale wcale nie jest powiedziane, że na tym etapie wychodzenia ze współuzależnienia, na którym teraz jesteś, jesteś już gotowa do przeprowadzenia takich działań.
Porozmawiaj o tym z terapeutką. I nie podejmuj żadnych drastycznych kroków bez wcześniejszego skonsultowania się z nią.
Wprowadzaj zmiany - ale tylko takie, na jakie już wewnętrznie, emocjonalnie, psychicznie i materialnie jesteś gotowa. |
|
|
|
|
dromax
Gaduła abstynencki styl życia
Pomógł: 2 razy Wiek: 73 Dołączył: 27 Lis 2010 Posty: 525 Skąd: Zielona Góra
|
Wysłany: Nie 21 Sie, 2022 13:58 Re: kłamać czy mówić prawdę ?
|
|
|
milutka napisał/a: | Słuchajcie zastanawia mnie jedna rzecz....jak to jest u alkoholików ....czy lubią być okłamywani,czy w ogóle są swiadomi tego co sie do nich mówi czy mimo wszystko maja swoją urojoną prawdę ?Spotkałam sie z tym ,że jak mówię coś do męża i jestem szczera to zazwyczaj odwraca "kota ogonem "i wmawia mi ,że go kłamię ...jest wiele sytuacji ostatnio gdzie on reaguje na prawdę całkiem odwrotnie ....a jak go skłamie -jest wszystko okej :szok:mnie to uwiera bo nie wiem czy niestety czy stety ale staram się być szczera ale przy nim wychodzę lepiej jak kłamię ...czy to jakaś przypadłość alkoholików? |
NIE KŁAMAĆ! |
_________________ http://bez-dymka.cba.pl |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Alkoholizm, współuzależnienie, DDA. Forum wsparcia
|