Strona Główna Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"

czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
kłamać czy mówić prawdę ?
Autor Wiadomość
milutka 
Trajkotka

Pomogła: 49 razy
Wysłany: Śro 12 Maj, 2010 21:29   

Cytat:
a do kogo ta pani z recepcji dzwoniła? do Ciebie? czy do męża?
do mnie .

pietruszka 
Moderator

Pomogła: 232 razy
Wysłany: Śro 12 Maj, 2010 21:47   

milutka napisał/a:
Cytat:
a do kogo ta pani z recepcji dzwoniła? do Ciebie? czy do męża?
do mnie .

Trochę się zdziwiłam, że odwołują pierwszą wizytę, no ale przecież zdarzają się różne niespodziewane sytuacje.

milutka napisał/a:
mam nadzieję ,że wy też :)

Widać, widać Milutka. I bądź dumna z siebie, że zdecydowałaś się na zmiany. I pomalutku, kroczek po kroczku do przodu. No i pamiętaj samo złożenie pozwu rozwodowego to jeszcze nie rozwód. Troszkę się jednak obawiam, ze w Tobie jest tyle nadziei, że Twój ślubny się ocknie i ze tylko dlatego chcesz ten pozew złożyć - jako straszak. A tego i 1000 pozwów Ci nie zagwarantuje :( Gdyby to było tak proste. :(

Tomoe 
(banita)

Pomogła: 106 razy
Wysłany: Czw 13 Maj, 2010 09:06   

Basiu droga, oczywiście, że widać zmiany!!!
Gigantyczną zmianą było chociażby to, że znalazłaś sobie to forum i zaczęłaś tu pisać o sobie i swoich rodzinnych problemach, o swoich codziennych smutkach i radościach.
Już masz dzięki temu kawałek "swojego własnego świata" i swoją "grupę wsparcia".
Na razie internetową, ale to już COŚ!!!
Możesz być z siebie dumna, bo sobie samej to zawdzięczasz, że tu jesteś. :D

Drugą gigantyczną zmianą jest fakt, że poszukałaś dla siebie fachowego wsparcia. Przełamałaś swój strach i wstyd - i zaczęłaś się spotykać z terapeutką.
To świadczy o twojej wielkiej determinacji i odwadze!

Jeśli mogę coś zasugerować - zanim zaczniesz podejmować takie działania, jak np. złożenie pozwu rozwodowego, przegadaj to ze swoją terapeutką.
Decyzja o rozwodzie - to bardzo poważna życiowa decyzja.
Ale wcale nie jest powiedziane, że na tym etapie wychodzenia ze współuzależnienia, na którym teraz jesteś, jesteś już gotowa do przeprowadzenia takich działań.
Porozmawiaj o tym z terapeutką. I nie podejmuj żadnych drastycznych kroków bez wcześniejszego skonsultowania się z nią.
Wprowadzaj zmiany - ale tylko takie, na jakie już wewnętrznie, emocjonalnie, psychicznie i materialnie jesteś gotowa. :D

dromax 
Gaduła
abstynencki styl życia

Wysłany: Nie 21 Sie, 2022 13:58   Re: kłamać czy mówić prawdę ?

milutka napisał/a:
Słuchajcie zastanawia mnie jedna rzecz....jak to jest u alkoholików ....czy lubią być okłamywani,czy w ogóle są swiadomi tego co sie do nich mówi czy mimo wszystko maja swoją urojoną prawdę ?Spotkałam sie z tym ,że jak mówię coś do męża i jestem szczera to zazwyczaj odwraca "kota ogonem "i wmawia mi ,że go kłamię ...jest wiele sytuacji ostatnio gdzie on reaguje na prawdę całkiem odwrotnie ....a jak go skłamie -jest wszystko okej :szok:mnie to uwiera bo nie wiem czy niestety czy stety ale staram się być szczera ale przy nim wychodzę lepiej jak kłamię 8| ...czy to jakaś przypadłość alkoholików? :bezradny:

:[ NIE KŁAMAĆ!

Odpowiedz do tematu