Strona Główna Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"

czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Związek z trzeźwym alkoholikiem
Autor Wiadomość
Małgoś 
Upierdliwiec
Forumoholiczka

Pomogła: 26 razy
Wysłany: Pią 04 Cze, 2010 01:28   

Wiedźma napisał/a:
Nie - druga to alibi 8)

:mysli: to też możliwe...

W każdym razie coś z gościem jest nie teges... 8|

artek 
Towarzyski

Wysłany: Pią 04 Cze, 2010 07:00   

Zastanawiam się już któryś dzień czy się mogę odezwać w Twojej sprawie. Jak coś to wybacz. Jak wspominałem trzeźwiałem już ileśtam razy , w trakcie jednego z moich trzeźwień spotkałem osobnika,który jak to się mówi potocznie rwał babeczki na trzeźwość.
Chwalił się podbojami , opowiadał jak to ma łatwo bo przecież wszystkie mają dosyć pijanych mężów ,no i przede wszystkim kręcił się w "kręgach" AA gdyż babeczki okaleczone emocjonalnie , tzn po przejściach takich lub innych ,są łatwym kąskiem. Broń boże nic nie sugeruje ,chodzi mi o to abyś wiedziała ,że w przyrodzie występuje takie zjawisko .
Pozdrawiam :)

evita 
[*][*][*]

Pomogła: 75 razy
Wysłany: Pią 04 Cze, 2010 09:26   

artek napisał/a:
Chwalił się podbojami , opowiadał jak to ma łatwo bo przecież wszystkie mają dosyć pijanych mężów ,no i przede wszystkim kręcił się w "kręgach" AA gdyż babeczki okaleczone emocjonalnie , tzn po przejściach takich lub innych ,są łatwym kąskiem

coś chyba w tym jest artku ! niestety :| kobieta, jak to nazwałeś "okaleczona emocjonalnie" jest łatwym kąskiem dla tego, który pogłaszcze, przytuli, pożałuje, zrozumie ... tylko jeśli okaże się to tylko zwykłą gierką celem osiągnięcia wiadomego celu to taki du*ek nie jest w stanie sobie nawet wyobrazić jak wielką krzywdę czyni tej kobiecie :/

jal 
Gaduła
Alkoholik dozgonny.

Wysłany: Pią 04 Cze, 2010 10:14   

evita napisał/a:
artek napisał/a:
Chwalił się podbojami , opowiadał jak to ma łatwo bo przecież wszystkie mają dosyć pijanych mężów ,no i przede wszystkim kręcił się w "kręgach" AA gdyż babeczki okaleczone emocjonalnie , tzn po przejściach takich lub innych ,są łatwym kąskiem

coś chyba w tym jest artku ! niestety :| kobieta, jak to nazwałeś "okaleczona emocjonalnie" jest łatwym kąskiem dla tego, który pogłaszcze, przytuli, pożałuje, zrozumie ... tylko jeśli okaże się to tylko zwykłą gierką celem osiągnięcia wiadomego celu to taki du*ek nie jest w stanie sobie nawet wyobrazić jak wielką krzywdę czyni tej kobiecie :/

Jest to często stosowany krok 13.
Związek na zranionych uczuciach - krzywda jest w końcu dwustronna a emocje zupełnie nie potrzebnie szczytują.Totalne zagrożenie zapiciem.

PD - janusz

pterodaktyll 
Moderator
.....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....

Wysłany: Pią 04 Cze, 2010 10:26   

artek napisał/a:
babeczki okaleczone emocjonalnie , tzn po przejściach takich lub innych ,są łatwym kąskiem

evita napisał/a:

coś chyba w tym jest artku

jal napisał/a:
Związek na zranionych uczuciach - krzywda jest w końcu dwustronna

Czarnowidztwo uprawiacie. Wynika z tego, że najlepiej być samotnym i się "nie wychylać", bo to grozi wszystkimi możliwymi nieszczęściami i katastrofami. Do du** z takim życiem......."W życiu piękne są tylko chwile".........a resztę niech szlag trafi :p

evita 
[*][*][*]

Wysłany: Pią 04 Cze, 2010 10:35   

pterodaktyll napisał/a:
Czarnowidztwo uprawiacie

Ptero to nie tak jak myślisz ! Nie można się ograniczać z tego powodu i zamykać w czterech ścianach bo nie wiadomo co się wydarzy i nie dja Boże spotkam kogoś kto mnie wykorzysta itp ale jesteśmy z grupy zwiększonego ryzyka niestety :)

kasiac 
Małomówny

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Pią 04 Cze, 2010 11:24   

hmmm to może ja napiszę jak było u mnie : mój facet miał ciągle jakieś koleżanki jak pił ,nazywał je koleżankami i nie złapałam go nigdy na czymś więcej,ale jak takiej jednej zaproponowałam kiedyś ,żeby zabrała go sobie jak tak się lubią i że chętnie jej nawet jego rzeczy podwiozę to znikła jak kamfora. A reszta poznikała jak się rozeszło ,że razem mieszkamy i mamy dziecko. Więc tak sobie myślę ,że on swoje męskie ego sobie podbudowywał swoimi "koleżankami"

Tomek 
Towarzyski

Wysłany: Pią 04 Cze, 2010 11:26   

Podświadomie znajdujemy ze względów bezpieczeństwa sytuacje znane czyli "bezpieczne" co nie oznacza, że są one tak naprawdę bezpieczne,

jednak posiadanie już samej świadomości o nas i naszym partnerze pozwala własnie budować taki związek świadomie, dobrze jak świadomość i wola budowy leży po jednej i drugiej stronie - to można nazwać świadomym i partnerskim związkiem

artek 
Towarzyski

Wysłany: Pią 04 Cze, 2010 11:27   

pterodaktyll napisał/a:
Czarnowidztwo uprawiacie. Wynika z tego, że najlepiej być samotnym i się "nie wychylać", bo to grozi wszystkimi możliwymi nieszczęściami i katastrofami

Nie wpadajmy w skrajności. Wyobraź sobie taki film:
Impreza np.wesele .Ona i on jako goście. Ona wku..... już od początku bo wie ,że on znowu zacznie pajacować po pijaku ze szwagrem ,wie jaki będzie finał, wie nauczona wieloletnim doświadczeniem małżeństwa z alkoholikiem ,który najczęściej twierdzi,że nie pije więcej niż inni. No i po kilku godzinach takiej imprezy wszyscy już się doskonale rozbawili ,a ona siedzi w kącie i patrzy na te występy , pewnie i kilka innych w podobnej sytuacji , kobitek przy stole również. No i zjawia się dżentelmen zaczyna czarować ,np. że nie lubi miejsc gdzie piją ,ale musi bo zapraszali gorąco,a nie lubi bo już 10 lat nie pije ,i unika na wszelki wypadek,takich miejsc, miał żonę i to przez nią się rozpił bo ona była alkoholiczką no i próbował ją zrozumieć , no i cały czas on pełnił dzieciom rolę matki i ojca ,prał ,sprzątał , gotował, pomagał przy lekcjach,chodził na zebrania ,no i przy okazji jeszcze zarabiał żeby nic nie brakowało .No i w końcu to on nie wie czy jest alkoholikiem czy nie ,ale odkąd się rozwiódł to na wszelki wypadek nie pije bo źle mu się kojarzy.
Ona wzruszona ,jaki wspaniały człowiek , no a teraz czy on kogoś ma ?
On ,że nie ma ,bo potencjalne znajome z ,którymi próbował nie chcą zaakceptować jego dzieci ,a przecież dzieci to on kocha nad życie bo miały przez matkę alkoholowe dzieciństwo.
Ona już ze łzami w oczach słucha opowieści jak to go ciężko los doświadczył , i bez problemu daje mu swój nr.tel.
To przecież banalny scenariusz filmowy z przeciętnej telenoweli,możemy podstawić w miejsce wesela np. wczasy lub sanatorium . Chodzi mi o to ,że SZKODNIK działa na uczuciach i wyrządza szkody następnym kobietom .Ale przecież dziewczyny są już duże, i wiedzą co i jak . Chciałem się tylko podzielić znajomością faktu że są tacy co im się wydaje ,że znaleźli sposób na życie.

pterodaktyll 
Moderator

Wysłany: Pią 04 Cze, 2010 11:27   

evita napisał/a:
jesteśmy z grupy zwiększonego ryzyka

A ja lekce sobie ważę, z grupy czy nie z grupy, takie życie jest do du** :p

pterodaktyll 
Moderator

Wysłany: Pią 04 Cze, 2010 11:30   

artek napisał/a:
Wyobraź sobie taki film

Ja na szczęście nie mam takiej wyobraźni.... :mgreen:
artek napisał/a:
banalny scenariusz filmowy z przeciętnej telenoweli

Tego całego chłamu nie oglądam, więc nawet sobie wyobrazić nie potrafię :p

artek 
Towarzyski

Wysłany: Pią 04 Cze, 2010 11:33   

Ptero ,kurczę no przecież kumasz o co mi chodzi.
Ja sobie tu gadu gadu a już powinienem jechać .Później zajrzę .Trzymajcie się :)

pterodaktyll 
Moderator

Wysłany: Pią 04 Cze, 2010 11:35   

artek napisał/a:
Ptero ,kurczę no przecież kumasz o co mi chodzi

:lol2: :tak:

Tomek 
Towarzyski

Wysłany: Pią 04 Cze, 2010 11:49   

kuma, kuma i nie sa to odgłosy burzy tylko właśnie kumania

evita 
[*][*][*]

Wysłany: Pią 04 Cze, 2010 11:56   

artek napisał/a:
To przecież banalny scenariusz filmowy z przeciętnej telenoweli,możemy podstawić w miejsce wesela np. wczasy lub sanatorium

może i banalny ale jakże prawdziwy ;)

Odpowiedz do tematu