Powiało grozą |
Autor |
Wiadomość |
verdo
Gaduła
|
Wysłany: Pią 11 Cze, 2010 16:24
|
|
|
yuraa napisał/a: | skad ja znam takie teksty? |
.....yraaaaaaa haha trernig czyni mistrza.........teraz to autorytet....no no szacunek....panie...
Urszula napisał/a: | Verdo, nie bardzo rozumiem, co Ty robisz na tym forum? To w końcu chcesz wytrzeźwieć, czy chcesz nas wszystkich przekonać, że trzeźwieć nie warto? |
To juz nie moge napisac w jakiej jestem sytuacji...........jak Cie forum juz kusi...... co bedzie w realu.......przed alko nie uciekniesz musisz nauczyc sie zyc obok niego.......a to udaje sie nieliczym...........musisz byc twara przez pierwsze 4 msc pozniej masz z gorki... |
|
|
|
|
Urszula
Trajkotka
Pomogła: 7 razy Wiek: 69 Dołączyła: 23 Maj 2010 Posty: 1208
|
Wysłany: Pią 11 Cze, 2010 17:19
|
|
|
Tomoe napisał/a: | jego mózg funkcjonuje już teraz inaczej niż przed zapiciem.
Więc to, jak on teraz myśli, pisze i się zachowuje - to nie jest żadna cecha charakteru, tylko objaw choroby alkoholowej. |
Tomoe, ależ to, co wypisuje Verdo, to jakiś niespójny bełkot!!!
Na trzeźwo, czy po pijoku, przed, czy po zapiciu - tego po prostu nie sposób ogarnąć!!!
Przyznam, że jestem przerażona.
Czy mnie również tak się popieprzy pod sufitem, jeśli zapiję?
Tym bardziej nie chcę już wlewać w siebie żadnych %. |
|
|
|
|
Urszula
Trajkotka
Pomogła: 7 razy Wiek: 69 Dołączyła: 23 Maj 2010 Posty: 1208
|
Wysłany: Pią 11 Cze, 2010 17:23
|
|
|
verdo napisał/a: | jak Cie forum juz kusi...... co bedzie w realu.. |
Pewnie, że kusi! I nie tylko forum. Kusi mnie wszystko, co pozwoli mi choć na chwilę zapomnieć o alko i pomoże nauczyć się żyć obok niego.
Mnie forum pomaga! |
|
|
|
|
pterodaktyll
Moderator .....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....
Pomógł: 204 razy Dołączył: 17 Mar 2009 Posty: 15070 Skąd: z...mezozoiku
|
Wysłany: Pią 11 Cze, 2010 18:20
|
|
|
Wiedźma napisał/a: | Nic, bo Verdo mnie nie posłuchał.
Może posłuchał Ciebie.. |
Moja droga. Twoje twierdzenie jest tak absurdalne, że nawet nie będę się do tego ustosunkowywał. Pozwól sobie tylko powiedzieć, że verdo nie posłuchał ani Ciebie ani mnie, tylko sam siebie. Na odwyku widziałem podobnych gości. Wszyscy mieli po pierwsze problem z motywacją a po drugie jeszcze nie *p**** głupim łbem o glebę i nie pomagało, że byli na terapii drugi, trzeci, czy kolejny raz.
Wiedźma napisał/a: | No nie wytrzymam i pozwolę sobie przypomnieć:
pterodaktyll napisał/a:
Wiedźma napisał/a:
masz po prostu sny alkoholowe, które są objawem głodu
Eee tam od razu głodu. Jakiś pierwszy sygnał być może.....
(...)
Wiedźma napisał/a:
trzeba szybko coś z tym robić, bo w przeciwnym wypadku przeniesie się to do realu, tzn na jawę
Miałem ze dwa razy takie sny w ostatnich kilku miesiącach i jakoś się na nic nie przełożyło
No i kurna, Verdo uwierzył, że jemu też się nie przełoży! |
Gdybyś była uprzejma cofnąć się trochę dalej wstecz w tym temacie, być może zauważyłabyś moje wypowiedzi i do Verda i do Masakry. Jeżeli ktoś nie wyciąga wniosków z tego, co do niego się pisze, to jego problem a imputowanie mi, że to ja jestem przyczyną jego zapicia jest, moim zdaniem totalnym absurdem i dziwię się, że taka inteligentna kobieta jak Ty, pisze podobne dyrdymały. To wszystko co mam w tym temacie do powiedzenia................ |
_________________ |
|
|
|
|
verdo
Gaduła
|
Wysłany: Pią 11 Cze, 2010 18:24
|
|
|
Urszula napisał/a: | Po cholerę piszesz? Dla samej przyjemności prowokowania? |
.......30 lat przepilas a mnie oskarzasz..... zarzucasz prowokacje jakims postem.............Twoja przeszlosc pokazuje....jakim jestes czlowiekiem.........nieodpowiedzialnym........ta banda idiotow w stylu Gucia za Ciebie nie wytrzezwieje ............wiedz o tym.........Zrozum w koncu to Tyyyyyy jestes pania swego losu......i nie wk***rwiajjj mnie.... |
|
|
|
|
verdo
Gaduła
|
Wysłany: Pią 11 Cze, 2010 18:42
|
|
|
.........wszyscy tacy...........pomagierzy..........Fladra napisala na pw........juz za pozno bylo............nie moglem sie powstrzymac.........czy ktokolwiek by cos....zmienil ...watpie.......
Kazdy jest kowalem wlasnego losu.. |
|
|
|
|
verdo
Gaduła
|
Wysłany: Pią 11 Cze, 2010 18:49
|
|
|
........musialem sobie przypomiec o co walcze.........jaa mam lapac trzezwosc......... skoro tak przyjemnie sie ja goniiiiiiiiiiiii........
pterodaktyll napisał/a: | nie *p**** głupim łbem o glebę |
.....Petro.......too juz mam za soba..........wnioski wycigniete.....tylko nie zawsze sie sprawdza... |
Ostatnio zmieniony przez verdo Pią 11 Cze, 2010 18:58, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Wiedźma
Administrator
Pomogła: 193 razy Dołączyła: 04 Paź 2008 Posty: 9686
|
Wysłany: Pią 11 Cze, 2010 19:24
|
|
|
pterodaktyll napisał/a: | verdo nie posłuchał ani Ciebie ani mnie, tylko sam siebie. |
Sam siebie? No przecież Verdo twierdzi, że nie chce pic, gdyby posłuchał siebie, to by się nie napił.
On posłuchał tego, co mu podpowiedział mechanizm iluzji i zaprzeczeń,
w którym Twoje uspokajające słowa mogły go jedynie utwierdzic.
Byłam na nie z resztą oburzona i dałam temu wyraz jeszcze przed zapiciem Verda,
a to, że teraz je przypomniałam miało na celu jedynie to, abyś na przyszłoc powstrzymał się
przed wytykaniem mi rzekomo histerycznych zachowań
gdy zwracam uwagę alkoholikowi na dostrzeżone przeze mnie niebezpieczeństwo.
pterodaktyll napisał/a: | imputowanie mi, że to ja jestem przyczyną jego zapicia jest, moim zdaniem totalnym absurdem i dziwię się, że taka inteligentna kobieta jak Ty, pisze podobne dyrdymały | Nie twierdzę, że Ty jesteś przyczyną jego zapicia, bo nie masz takiej mocy sprawczej, szanowny kolego. |
_________________ Anioły dlatego latają, że lekce sobie ważą...
Co Wiedźma robi po godzinach |
|
|
|
|
pterodaktyll
Moderator .....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....
Pomógł: 204 razy Dołączył: 17 Mar 2009 Posty: 15070 Skąd: z...mezozoiku
|
Wysłany: Pią 11 Cze, 2010 19:38
|
|
|
Wiedźma napisał/a: | Nie twierdzę, że Ty jesteś przyczyną jego zapicia, bo nie masz takiej mocy sprawczej, szanowny kolego. |
Czytając Twoją wypowiedź właśnie takie wrażenie odniosłem, a tak na marginesie całej sprawy, to jak Ci wiadomo, pomóc można komuś, kto tę pomoc chce przyjąć i nikt z nas nie ma takiej mocy sprawczej, żeby pomóc komuś, kto uważa, że wszystkie rozumy zjadł a na mnie takie wrażenie Verdo robił. |
_________________ |
|
|
|
|
Wiedźma
Administrator
Pomogła: 193 razy Dołączyła: 04 Paź 2008 Posty: 9686
|
Wysłany: Pią 11 Cze, 2010 22:05
|
|
|
pterodaktyll napisał/a: | pomóc można komuś, kto tę pomoc chce przyjąć i nikt z nas nie ma takiej mocy sprawczej, żeby pomóc komuś, kto uważa, że wszystkie rozumy zjadł |
Ale można przynajmniej próbować... |
_________________ Anioły dlatego latają, że lekce sobie ważą...
Co Wiedźma robi po godzinach |
|
|
|
|
Masakra
Trajkotka O jedna impreze za duzo
|
Wysłany: Pią 11 Cze, 2010 22:18
|
|
|
Urszula mam do Ciebie pytanie- czy Tobie sie juz w glowie calkiem przewrocilo? Wybacz ale takiej hipokryzji to ja dawno nie widzialem. Ledwo tu przyszlas , kompletnie nic nie pojmujesz co sie do Ciebie mowi, jestes w mechanizmach nie mniej niz Verdo a juz dajesz komus belferskie rady. Litosci kobieto ...
Verdo a Ty jesli walnales glowa o ziemie to jeszcze za slabo bo po tym co piszesz to jestes na prostej drodze do tego zeby twa przygoda z alkoholem trwala jeszcze dlugo, dlugo.
Co do tematu- niewazne kto z Was mial racje (Wiedzma, Ptero) wazniejsze jest ze chlopak zapil. Przeanalizuj cala sytuacje Verdo, zwroc uwage jaki ciag zdarzen, zachowan czy czynnikow niepokojacych ktory mial miejsce przed zapiciem. Przypominam, ze glod alkoholowy nie pojawia sie nagle. Musial zajsc pewnie proces etapow zanim zapiles. Jesli uda Ci sie dojsc do przyczyny w przyszlosci bedziesz mogl szybciej reagowac na wczesniejsze etapy a to byc moze uratuje Ci zycie (o ile w koncu zaczniesz widziec ze z Toba jest zle) |
Ostatnio zmieniony przez Masakra Pią 11 Cze, 2010 22:19, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
verdo
Gaduła
|
Wysłany: Pią 11 Cze, 2010 23:02
|
|
|
......no coooo jest z internetem.............(posty mi wyrzuca)......
Masakra napisał/a: | Verdo a Ty jesli walnales glowa o ziemie to jeszcze za slabo |
.....Masa to Ty za slabo walnelesss(czesto to piszesz)..........ocenisz kogos nie zanajc sytuacji........opanuj sie czllllowiekuuu....
Masakra napisał/a: | jestes na prostej drodze do tego zeby twa przygoda z alkoholem trwala jeszcze dlugo, dlugo. | .
........pienadz najgorszy syf .............tezzzzzzzzzz goooooo sie boje......
......4 ....... urlop mam zaplanowany i oferte pracy .............z ruska kosuntalta nie zam ruskiego..................dostalem wczorej list czy tam przedwczorajjj....
Masakra napisał/a: | zwroc uwage jaki ciag zdarzen, zachowan czy czynnikow niepokojacych ktory mial miejsce przed zapiciem | .
.......nie poparzylem sie na sloncu .........powagaaaaa............
Masakra napisał/a: | (o ile w koncu zaczniesz widziec ze z Toba jest zle |
........czy Ty masz skleroze czlowieku.........?............nie lubie sie powtarzac...... |
|
|
|
|
Masakra
|
Wysłany: Pią 11 Cze, 2010 23:11
|
|
|
wiesz co- bujaj sie:) nie bede dyskutowac z Toba bo to nie ma sensu. Kontrolujesz to,raz Ci nie wyszlo jest ok- kazdemu sie zdarza. Wszyscys ie czepiaja i oceniaja z gory bo nikt Cie nie zna. Masz racje kazdy jest kowalem wlasnego losu wiec kuj to g***o dalej
Co do mnie to to ze nie zostalem menelem co zebra pod sklepem nie oznacza ze nie upadlem. Robilem rzeczy ktorych sie wstydze do dzisiaj takze juz mi wystarczy. |
|
|
|
|
verdo
Gaduła
|
|
|
|
|
Masakra
|
Wysłany: Pią 11 Cze, 2010 23:53
|
|
|
a teraz zmieniasz temat. Moglbym tak wymieniac dlugo ale po co przeciez Cie nie znam...
Zastanawia mnie czy w ogole jestes trzezwy bo piszesz takie glupoty ze chyba lepiej byloby jakbys byl pijany faktycznie.
Mowisz ze przyznajesz sie do alkoholizmu przed samym soba co oczywiscie prawda nie jest bo ty tylko mowisz ze sie przyznajesz (taka manipulacja samym soba).
Twierdzisz tez ze cos o chorobie wiesz. Wiesz na pewno ze to choroba postepowa i nieodwracalna (nie mozna cofnac jej faz). Skoro to wiesz to tak na logike (porzuc na chwile ego i badz obiektywny) skoro wiesz ze jestes alkoholikiem i ze alkoholik nie moze pic kontrolowanie to dlaczego mowisz ze musisz to kontrolowac zeby nie bylo jak kiedys? Cos chyba jest nie tak. Wiesz ze z czasem jest coraz gorzej- dlaczego zatem upierasz sie ze nie bedzie tak jak ostatnim razem? No przeciez jestes alkoholikiem prawda?
To ze sie klocisz, bulwersujesz, zmieniasz tematy potwierdza tylko ze jestes klasycznym przykladem podobnie jak ten calkowity brak logiki w Twoich przekonaniach.
Ja natomiast wiem ze daremne jest klocenie sie z Toba i uswiadamianie Ci rzeczy oczywistych. Napisalem Ci wazna rzecz o glodach a Ty nic z tego nie wyciagnales a odpisales cos na zupelnie inny temat. (zanim zapiles tez z reszta pisalem). To tylko mnie utwierdza ze trace czas. |
|
|
|
|
|