Strona Główna Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"

czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Otwarty przez: yuraa
Śro 09 Cze, 2010 16:14
Nienawidzę siebie!
Autor Wiadomość
Urszula 
Trajkotka

Pomogła: 7 razy
Wysłany: Czw 17 Cze, 2010 16:18   

Hurra! Hurra! Hurra!
Dacie wiarę, że niepotrzebnie się denerwowałam?
Wyobraźcie sobie, że przez zupełny przypadek (!!!) sprzedawca napisał na kwicie dokładnie to, o co w końcowej fazie "rokowań" klientowi chodziło.
Sprzedawca też był nieco skołowany zmianami decyzji i nawet miał zamiar zadzwonić, żeby upewnić się co do zamówienia. Uprzedziłam go z telefonem, więc wyszło całkiem O.K.!
Przepraszam, ża mój ostatni post (ten kibelek!). Ale to też ludzka rzecz, nie?
Od dziecka tak mam, że nerwy zakłócają mi pracę jelit i żołądka. Pamiętam, że na pisemnej maturze z matematyki "wysoka kumisyja" musiała kilkakrotnie składać podpisy na mojej pracy, a biedna wychowawczyni kursowała ze mną do ubikacji w te i we wte.
Najważniejsze, że tym razem znowu mi się upiekło! I nawet kolega małżonek nie musi wiedzieć, że coś tam namataczyłam...
Tylko nie wiem, komu teraz mam postawić "plusika" na lodówie? Sobie, czy panu sprzedawcy?

Flandria 
Uzależniony od netu
DDA (Dzielna, Dobra, Aktywna)

Pomogła: 69 razy
Wysłany: Czw 17 Cze, 2010 16:21   

Urszula napisał/a:
Dacie wiarę, że niepotrzebnie się denerwowałam?

damy :tak:

evita 
[*][*][*]

Pomogła: 75 razy
Wysłany: Czw 17 Cze, 2010 19:57   

Urszula napisał/a:
Pamiętam, że na pisemnej maturze z matematyki "wysoka kumisyja" musiała kilkakrotnie składać podpisy na mojej pracy, a biedna wychowawczyni kursowała ze mną do ubikacji w te i we wte.

Urszulo uwielbiam wprost ciebie czytać :) powinnaś zostać scenarzystką i na każdą komedię spod twojego pióra pierwsza poletę do kina i nawet nie będę piractwa w sieci uprawiać :)

czytałaś może kiedyś felietony Wiecheckiego -Wiecha "Śmiech śmiechem" ? wg mnie to był niesamowity felietonista ale zdecydowanie TY jesteś lepsza :)
Ostatnio zmieniony przez evita Czw 17 Cze, 2010 20:07, w całości zmieniany 1 raz  

Urszula 
Trajkotka

Wysłany: Czw 17 Cze, 2010 20:36   

Evito, możesz mi wierzyć, że na maturze z matmy wcale nie było mi do śmiechu!
Nie dość, że kompletna pustka w głowie (dobrze, że kolega podesłał ściągę!), to jeszcze bóle brzucha i i te przebieżki po korytarzu w stronę sraczyka...
A Wiecha kocham od zawsze!

evita 
[*][*][*]

Pomogła: 75 razy
Wysłany: Czw 17 Cze, 2010 21:26   

Urszula napisał/a:
możesz mi wierzyć, że na maturze z matmy wcale nie było mi do śmiechu!

na mojej maturze z matmy mieliśmy przepłaconego jednego speca - matematyka na zewnątrz i jedną nauczycielkę wewnątrz, która to miała wynieść zadania temu na zewnątrz i później wnieść gotowce na sale. To była baaaaardzo korpulentna i jeszcze baaaaardziej cytata kobitka :) umowę mieliśmy taką, ten kto wylosuje ostatnie miejsce w rzędzie pod oknem ten odbiera od niej rozwiązania, które będzie miała ukryte między ... piersiami :shock: trafiło oczywiście na mnie :/ nachyliła się nade mną niby to zaglądając do mojej pracy a ja musiałam w jej biuście grzebać, żeby ściągę wyciągnąć :lol2: na wszystkich zdjęciach z pisemnej z matmy miałam jakoś dziwnie wybałuszone ślepia :mgreen:

pterodaktyll 
Moderator
.....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....

Wysłany: Pią 18 Cze, 2010 06:54   

Urszula napisał/a:
Ptero! Myślałeś, że zapiłam i śpię pod płotem powalona alko?
A niedoczekanie Twoje!!!

A cieszy mnie to, że tym razem "czarnowidztwo" się nie spełniło, ale jeśli mogę coś zasugerować, to próbuj wprowadzać zmiany systemowe w swoim życiu (w myśleniu, działaniu), bo na emocjach i euforii nie da się bez końca funkcjonować... ;)

Urszula 
Trajkotka

Wysłany: Pią 18 Cze, 2010 16:43   

pterodaktyll napisał/a:
ale jeśli mogę coś zasugerować, to próbuj wprowadzać zmiany systemowe w swoim życiu (w myśleniu, działaniu), bo na emocjach i euforii nie da się bez końca funkcjonować...

Próbuję. I to jeszcze jak!!! Z pomocą obu terapeutek.
Ooo, właśnie! Wczoraj byłam na kolejnym spotkaniu z Martą. Sama sobie nie wierzyłam, że potrafię z nią normalnie gadać... Przez pierwsze 15 min. blokada totalna, ale potem się rozkręciłam i było żałowałam, kiedy powiedziała:
"- Przemyśl to, o czym mówiłyśmy, przeczytaj te karteczki i do zobaczenia za tydzień!".
Jakoś tak szybko czas przeleciał, że nie zdążyłam jej powiedzieć wszystkiego, o czym powiedzieć chciałam.
A te "karteczki", to jej pamiętnik z czasów, kiedy sama nadużywała alkoholu. Mam podejrzenia, że "sprokurowane" na użytek terapii, ale nic nie stoi na przeszkodzie, żeby poczytać.

Urszula 
Trajkotka

Wysłany: Sob 19 Cze, 2010 16:41   

evita napisał/a:
nachyliła się nade mną niby to zaglądając do mojej pracy a ja musiałam w jej biuście grzebać, żeby ściągę wyciągnąć

:lol: :lol: :lol: Nic dziwnego, że Cię "wybałuszyło" na zdjęciach!
Na maturze, to ja gotowa byłam nie tylko w biuście grzebać!!!

Odpowiedz do tematu