Strona Główna Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"

czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: yuraa
Wto 22 Cze, 2010 08:05
Nauka czytania ze zrozumieniem
Autor Wiadomość
Masakra 
Trajkotka
O jedna impreze za duzo

Wysłany: Pon 21 Cze, 2010 22:30   

Na litosc Boska i zaraz znow bede zly.
Prosze przeczytaj wyzej co ja napisalem.

milutka napisał/a:
Przeczytaj sobie dyskusję od początku i będziesz wiedział czemu tak pisze ...tylko moze jutro na spokojnie jak Ci emocje opadną

To ja Cie informuje, ze to nie jest poczatek dyskusji a jedynie fragment do ktorego wrocila Ula po czasie (dyskusja byla zakonczona duzo wczesniej)
Ostatnio zmieniony przez Masakra Pon 21 Cze, 2010 22:32, w całości zmieniany 1 raz  

stiff 
Uzależniony od netu

Wysłany: Pon 21 Cze, 2010 22:32   

Urszula napisał/a:
Ale weszłam na to forum w poszukiwaniu pomocy i "bratnich dusz w trzeźwieniu", a ktoś kwestionuje moje prawo do wypowiadania się na temat własnych przemyśleń,

Nikt tego nie kwestionuje, nawet Masakra, a na forum istnieje wolność słowa i każdy powinien to uszanować... :roll:
Rob swoje i nie boj nic... :)

milutka 
Trajkotka

Pomogła: 49 razy
Wysłany: Pon 21 Cze, 2010 22:38   

Masakra napisał/a:
To ja Cie informuje, ze to nie jest poczatek dyskusji a jedynie fragment do ktorego wrocila Ula po czasie (dyskusja byla zakonczona duzo wczesniej)
...no okej ...nie gotuj sie tylko mi wytłumacz gdzie jest napisane ,że nie wolno jej było tego zrobić? ...wiem od czego sie zaczęła dyskusja .CZepiłeś sie jej jak rzep psiego ogona tylko dla tego ,że cofnęła sie do wcześniejszego postu :szok: ....Nie mnie osadzać kto ma rację a kto nie ale dla mnie to jest oczywiste ......co nie zmienia faktu ,że liczę się równiez z Twoim zdaniem ale w tym przypadku kolego przesadzasz ...tak więc pisze cobyś puścił na luz ;)

Urszula 
Trajkotka

Pomogła: 7 razy
Wysłany: Pon 21 Cze, 2010 22:47   

milutka napisał/a:
ostrzega innych bo sama tkwiła w tym bagnie

Milutka, ja dalej tkwię w tym bagnie!
Nie w tym sensie, że w dalszym ciągu piję, ale skutki wieloletniego nadużywania są przecież namacalne. Powraca głód alko, powracają koszmary związane z piciem, deprecha i wszystkie "podręcznikowe przyjemności" z tym związane.
I jeśli napisałam do Tomka, by starał się nie być "gąbką", to tylko dlatego, że ja taką gąbką byłam przez długie lata. I bardzo teraz tego żałuję.
Nigdy nie wiadomo, co i w jakim momencie do kogoś trafi, więc staram się przestrzegać młodych ludzi, by nie stoczyli się na moje podobieństwo. Nie chcę udzielać "belferskich rad", nie chcę nikomu prawić kazań, ani nie uzurpuję sobie prawa do sterowania czyimkolwiek życiem.
Napisałam, bo wierzę, że Tomek jeszcze nie jest uzależniony. A nawet jeśli jest, to najwyższa pora, żeby zaczął coś robić ze swoją chorobą. Im wcześniej, tym lepiej.

Urszula 
Trajkotka

Wysłany: Pon 21 Cze, 2010 22:51   

Masakra napisał/a:
Przepraszam Ulu jesli w ktorymkolwiek momencie Cie urazilem.

Przeprosiny przyjęte!
Chyba, że zaraz znowu zarzucisz mi brak konsekwencji, bo przecież zapowiedziałam, że nie będę się do Ciebie odzywać, żeby Cię nie frustrować.

Masakra 
Trajkotka
O jedna impreze za duzo

Wysłany: Pon 21 Cze, 2010 22:54   

a nie wystarczylo samo "przeprosiny przyjete?" bez dalszych prowokacji?
W kazdym razie ja twierdze ze mozemy sie jeszcze bardzo polubic a moze nawet i sobie pomoc a trzezwosci zycze Ci szczerze :)

Prosze Cie Jurku o zamkniecie tego tematu (albo innego moda). Nie chce robic zamieszania wokol swojej osoby wszak jest wiele bardziej interesujacych rzeczy i duzo powazniejszych problemow niz jakies tam utarczki. Mysle ze Ula sie ze mna zgodzi :)
Ostatnio zmieniony przez Masakra Pon 21 Cze, 2010 22:56, w całości zmieniany 2 razy  

Urszula 
Trajkotka

Wysłany: Pon 21 Cze, 2010 22:55   

stiff napisał/a:
Rob swoje i nie boj nic...

Dzięki, Stiff!
Właśnie staram się robić swoje. Tzn. nie piję, próbuję trzeźwieć, chodzę na terapię i mitingi. Na forum też wchodzę, bo czytanie Waszych postów i klikanie w klawiaturę ma, w moim mniemaniu, sens. Odstresowuje!

Urszula 
Trajkotka

Wysłany: Pon 21 Cze, 2010 22:59   

Masakra napisał/a:
W kazdym razie ja twierdze ze mozemy sie jeszcze bardzo polubic a moze nawet i sobie pomoc a trzezwosci

Co daj, Panie Boże, amen.

Masakra 
Trajkotka
O jedna impreze za duzo

Wysłany: Pon 21 Cze, 2010 23:06   

Nasze spory siegaja dluzej niz Twoja obecnosc na tym forum ale to tylko widac jaka jestes bezstronna:) Btw mozesz sobie dalej mi to wcale nie przeszkadza :skromny:

beata napisał/a:
Ale godzenie się było.....BOSKIE.

Ciii bo inni czytaja XD to teraz najgoretszy temat tego forum :wysmiewacz: :wysmiewacz: :wysmiewacz:
Ostatnio zmieniony przez Masakra Pon 21 Cze, 2010 23:07, w całości zmieniany 1 raz  

milutka 
Trajkotka

Pomogła: 49 razy
Wysłany: Pon 21 Cze, 2010 23:09   

Cytat:
Nasze spory siegaja dluzej niz Twoja obecnosc na tym forum ale to tylko widac jaka jestes bezstronna:)
:buzki: i tak mnie nie sprowokujesz -nie dzisiaj :figielek:

Urszula 
Trajkotka

Wysłany: Pon 21 Cze, 2010 23:15   

Masakra napisał/a:
Hahaha no ten temat to Cie odstresowal

A wiesz, że w pewnym sensie tak?
Wcale nie żałuję, że wdałam sie z Tobą w tę durną "dyskusję", bo dotarło do mnie kilka istotnych rzeczy. Nie napiszę jakich, żebyś znowu nie zarzucił mi prowokacji.
Koniec akcji!!!
Temat zamknięty i możemy wymieniać uwagi o - a bo ja wiem? - uprawie selera naciowego, albo budowie pratchawca? Wybór należy do Ciebie.

yuraa 
Moderator

Wysłany: Wto 22 Cze, 2010 08:04   

Masakra napisał/a:
Prosze Cie Jurku o zamkniecie tego tematu

Urszula napisał/a:
Temat zamknięty

cieszę się że doszliscie do porozumienia ponad podziałami,
no w końcu Atlantyk was dzieli :lol:
temat zamykam, a o BTW rozgowory jak zwykle do d... ostatecznie sprowadzone w smietniku

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi