zmory i upiory |
Autor |
Wiadomość |
rufio
Uzależniony od netu rozkojarzony
Pomógł: 57 razy Wiek: 61 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 3387 Skąd: Wyższy Śląsk
|
Wysłany: Pią 30 Lip, 2010 21:52
|
|
|
Urszula napisał/a: | Myślisz, że i to po jakimś czasie przejdzie? |
Nie jest to pytanie do mnie ale wtrące moja odpowiedz - przejdzie i to będzie lub powinno byc pierwsze - nauczyc się mówic = nie = bo za odpowiedzia - nie - kryja sie bandy bezpieczeństwa i twoja oazaspokoju . Mowic - nie - to znaczy nie byc narazony na pokusy dnia codziennego-pijacego . Nie byc zmuszany nie przez kogos tylko przez siebie samego do rzeczy róznych - nie koniecznie madrych i bezpiecznych - tak dobrze rozumiesz w pierwszej kolejnosci musisz - tak musisz nauczyc sama sobie mówic - NIE= Jezeli to bedziesz mogła zrobic czyli sama sobie cos oidmówic i nie poczuć z tego powodu róznych tzw wyrzutów sumienia to wtedy bedziesz potrafiła odpowiedziec innym rowniez =nie= i to uśmiechem który nie bedzie ranił ale da do zrozumienia za Twoje = nie = to znaczy = nie = i nic wiecej . A głody tym sie nie martw - to będzie Twoj wierny towarzysz jak paznkiec na duzym palcu - lewym nogi prawej . |
_________________ I tak wszyscy skończymy w zupie .
|
|
|
|
|
Kulfon
Trajkotka pacjent nie z tej ziemi
|
|
|
|
|
Jacek
Uzależniony od Dekadencji ...jestem alkoholikiem...
Pomógł: 133 razy Dołączył: 05 Paź 2008 Posty: 7326 Skąd: Pyrlandia
|
Wysłany: Pią 30 Lip, 2010 22:02
|
|
|
Kulfon napisał/a: | Ja powaznie o tej szafce pisze |
czy ty nie widzisz że dziewczyna ci komplement walnoła |
_________________ "Boże pomóż mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.."
... (Janusz L Wiśniewski )
|
|
|
|
|
Kulfon
Trajkotka pacjent nie z tej ziemi
|
Wysłany: Pią 30 Lip, 2010 22:11
|
|
|
Jacek napisał/a: | Kulfon napisał/a: | Ja powaznie o tej szafce pisze |
czy ty nie widzisz że dziewczyna ci komplement walnoła |
no co ? na telefonie literki male i przekazu nie zrozumialem
ale teraz juz z pozomu laptoka widze TO wyrazinie
Jacku a Ty jeszcze na Forum nie zaspisz na wyjazd do Lichenia ?? |
|
|
|
|
Jacek
Uzależniony od Dekadencji ...jestem alkoholikiem...
Pomógł: 133 razy Dołączył: 05 Paź 2008 Posty: 7326 Skąd: Pyrlandia
|
Wysłany: Pią 30 Lip, 2010 22:16
|
|
|
Kulfon napisał/a: | Jacku a Ty jeszcze na Forum nie zaspisz na wyjazd do Lichenia ?? |
no co ty tak wcześnie lulu ,ja nocny marek jezdem
może kto zauważył na forum,to ja tu jeszcze ostatnie dni to o 3 zaglądałem
no cóż człek na urlopie to i wypoczęty i snu nie potrzeba
po za tym mam już tak w zakodowaniu że wcześnie ani rusz do łóżeczka |
_________________ "Boże pomóż mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.."
... (Janusz L Wiśniewski )
|
|
|
|
|
Urszula
Trajkotka
Pomogła: 7 razy Wiek: 69 Dołączyła: 23 Maj 2010 Posty: 1208
|
Wysłany: Sob 31 Lip, 2010 13:38
|
|
|
rufio napisał/a: | Jezeli to bedziesz mogła zrobic czyli sama sobie cos oidmówic |
Odmawianie czegoś sobie mam już obcykane od lat! Jedyną rzeczą, jakiej nie potrafiłam sobie odmówić, był alkohol. Teraz i tego powoli się uczę i nie piję.
Gorzej jest z "drobnymi" przysługami dla innych. Czasem nie są wcale takie drobne i po prostu nie jestem w stanie im sprostać, ale po każdym "nie" dopadają mnie ogromne wyrzuty sumienia. I szlag mnie trafia, że jestem taka do niczego! |
|
|
|
|
Flandria
Uzależniony od netu DDA (Dzielna, Dobra, Aktywna)
Pomogła: 69 razy Dołączyła: 28 Mar 2009 Posty: 3233
|
Wysłany: Sob 31 Lip, 2010 13:41
|
|
|
Urszula, a czytałaś "Przebudzenie" de Mello ?
to książka, dzięki której można sobie sporo rzeczy poukładać, polecam |
|
|
|
|
Urszula
Trajkotka
|
Wysłany: Sob 31 Lip, 2010 13:54
|
|
|
Kulfon napisał/a: | Ja powaznie o tej szafce pisze |
A to dobrą miałeś pracę! Nie tylko mogłeś się zdrzemnąć, ale nikt nawet nie zauważył, że nie ma Cię na stanowisku.
Jak robiłam na sprzątaniu, nikt mnie nie pilnował, ale sama z siebie nawet przysługującej mi półgodzinnej przerwy nie brałam. Wiedziałam, że jeśli przysiądę na parę minut, to mogę się nie wyrobić w godzinach pracy i będzie awantura.
Zależało mi, starałam się, dawałam z siebie wszystko, a i tak wylądowałam mordą na bruku... Z własnej winy. |
|
|
|
|
Urszula
Trajkotka
|
Wysłany: Sob 31 Lip, 2010 14:11
|
|
|
Flandra napisał/a: | a czytałaś "Przebudzenie" de Mello ? |
A nie czytałam. Postaram się jakoś ją zdobyć.
Ja tu mam w ogóle ograniczony dostęp do książek.
Istnieją, co prawda, polskie biblioteki i działy polskojęzyczne w chicagowskich, ale można tam się załapać co najwyżej na "Pana Tadeusza", "Trylogię", "Łyska z pokładu Idy", albo tłumaczenie "Alicji w krainie czarów".
W polskich księgarniach ceny są horrendalne!!! Dawniej ściągałam knigi z Polski przez Merlina, teraz zwyczajnie mnie na to nie stać...
Dobrze chociaż, że istnieje św. Mikołaj i zawsze wie, co przynieść mi pod choinkę. |
|
|
|
|
Urszula
Trajkotka
|
Wysłany: Sob 31 Lip, 2010 14:27
|
|
|
rufio napisał/a: | Nie jest to pytanie do mnie ale wtrące moja odpowiedz |
Rufio, co to znaczy "nie jest to pytanie do mnie"? Na forum pytania zawsze są do Wszystkich Forumowiczów, nawet jeśli zamieszczone są w poście do konkretnej osoby.
Ja przynajmniej oczekuję tego, że nie tylko X, ale i Y się ozwie. Każda odpowiedź i podpowiedź jest cenna, a to Twoje:
rufio napisał/a: | to będzie Twoj wierny towarzysz jak paznkiec na duzym palcu - lewym nogi prawej . |
okrutaśnie mnie rozbawiło! Dzięki!!!
Bardzo potrzebny jest mi w tej chwili śmiech, uśmiech, poczucie humoru innych, bo znów mam lekkiego doła... |
|
|
|
|
|