Strona Główna Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"

czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Wiedźma
Wto 13 Sty, 2009 06:11
Parę słów o sobie...
Autor Wiadomość
Bebetka 
Główna księgowa

Pomogła: 17 razy
Wysłany: Pon 12 Sty, 2009 01:21   Parę słów o sobie...

Poczytałam sobie w temacie Monki co nieco na swój temat. Jako trochę oplotkowana i jednocześnie zainteresowana, postanowiłam napisać o co tak naprawdę chodzi, bo nie ze wszystkim się zgadzam.
Może zacznę od początku :)
WFA było moim pierwszym forum alkoholowym. Ja naprawdę wtedy szukałam pomocy. Szamotałam się ze swoim piciem i nie bardzo wiedziałam co mam ze sobą począć. Właściwie trafiłam najpierw na forum Romka (byłam tam może z tydzień?), ale zostałam przez przypadek zaproszona przez Wiedźmę na WFa i tak zostałam.
Ogólna atmosfera, była jaka była i większość z Was chyba pamięta. Czego ja tam mogłam się nauczyć? Co otrzymać? Ano jak być złośliwym, jak robić głupie żarty i jaja ze wszystkiego. Z początku mnie to bawiło, ale potem jak zapiłam po raz kolejny już nie. Gdy tylko ktoś próbował napisać cos poważnego zaraz znajdowały się osoby, które skutecznie niweczyły wszystko jednym czasami głupim żartem albo bardzo zawiłym postem. Pamiętam jak wtedy skutecznie zniechęciłam się do pisania czegokolwiek na poważnie Może ktoś się obrażać, ze tak piszę, ale niestety ja tak a nie inaczej zapamiętałam tamto forum. Potem razem z rozbitkami przypłynęłam na Dekadencję. Krótko tutaj byłam bo zaraz jechałam na terapię. Wróciłam po dwóch miesiącach, szczęśliwa, ze oto cos mi się udało wreszcie zacząć robić ze sobą, swoim życiem, alkoholizmem. Po powrocie, gdy tylko rozpakowałam się, pierwsze co zrobiłam to zajrzałam tutaj do Was na forum i naskrobałam parę słow. Wyjaśniałam parę razy, ze nie mogę zatrybić ani na forum ani w codzienności po tych dwóch miesiącach. I nie wiem czemu, ale jakoś nie bardzo miałam ochotę na zwierzenia, chociaż parę osób mnie zapraszało, aby coś tam opowiedzieć o terapii.
Powiem szczerze, ze potem zniechęciły mnie trochę te jakieś dziwne podejrzenia w stosunku do mojej osoby, że ja to nie ja i takie tam dziwne rzeczy. Troche byłam tym zdziwiona, ponieważ Wiedźma ma przecież podgląd z jakiego komputera pisałam i pisze nadal (takie samo choćby IP) Bebetka. Ale potem odebrałam to jako ciąg dalszy jakiejś zabawy, gry?
Zorientowałam się już teraz, ze tutaj jest trochę inaczej niż na tamtym forum. Można i poważnie podyskutować i pośmiać się też. Ludziska są super tutaj ….prawdziwi dekadenci :okok:
Niestety nadal nie jest mi lekko. Może to tez i wynika z tego, że czasami jestem złośliwa, ale tylko wtedy gdy moja osoba jest atakowana. Czasami słusznie może, ale czasami jednak niesłusznie, zbyt pochopnie, po chamsku i ot tak sobie dla zabawy. Choćby po to aby udowodnić jakąś swoją wyższość, bo nie wiem nie raz o co tak naprawdę chodzi. Może jak każdy alkoholik mam jeszcze nadal niskie poczucie własnej wartości, nie lubię siebie i jestem zwyczajnie przewrazliwiona.

To by było na tyle. Jeżeli coś było nie tak z mojej strony to przepraszam :oops:

stiff 
Uzależniony od netu

Wysłany: Pon 12 Sty, 2009 01:24   

Bebetka napisał/a:
Choćby po to aby udowodnić jakąś swoją wyższość,

Bez przesadyzmu,przewaznie dla jaj tylko... :)

Bebetka 
Główna księgowa

Wysłany: Pon 12 Sty, 2009 01:29   

stiff napisał/a:
przewaznie dla jaj tylko..

No właśnie Stiff przeważnie.... :/ a reszta?

Wiedźma 
Administrator

Pomogła: 193 razy
Wysłany: Pon 12 Sty, 2009 06:06   

Bebetka napisał/a:
Powiem szczerze, ze potem zniechęciły mnie trochę te jakieś dziwne podejrzenia w stosunku do mojej osoby, że ja to nie ja i takie tam dziwne rzeczy. Troche byłam tym zdziwiona, ponieważ Wiedźma ma przecież podgląd z jakiego komputera pisałam i pisze nadal (takie samo choćby IP) Bebetka.

Ej, Beba! Czy uważasz, ze Wiedźma ma podawać do publicznej wiadomości czyjś adres IP,
żeby komuś coś tam się nie wydawało? Jeżeli ktoś (o ile pamiętam chodziło o Monkę, sama o tym pisała)
Cię o coś podejrzewał a później przestał, to odbywało się to bez udziału mojego wglądu w IP.
Nie wiem na jakiej podstawie opierały się tamte podejrzenia i późniejsze wycofanie się z nich,
napewno nie były to dane zaczerpnięte z Dekadencji.

PS
Dlaczego założyłaś ten temat w dziale czytelniczym?
Tu jest miejsce na wklejanie ciekawych artykułów z czasopism lub fragmentów książek...

Monka
[Usunięty]

Wysłany: Pon 12 Sty, 2009 07:33   

Bebetka napisał/a:
Niestety nadal nie jest mi lekko.

Mnie też by nie było .
Ja Cię - przepraszam.Prywatnie zrobiłam to wczesniej.
Jak inni ? Nie wiem ...

Do Ate...:
-nie kazdy ma DAR i OCHOTĘ pisywania MADRYCH tekstów na tym forum.
Weż to pod uwagę.
To nie powinno stanowić tutaj zarzutu i warunku pisywania .
A niestety-jest stawiane , jako zarzut .

wolf 
(konto nieaktywne)

Wysłany: Pon 12 Sty, 2009 08:50   

no dobra...........to ja tez cos napisze.
sory Beba..........cham jestem
ok
leb wsadze w wiadro na 3 minuty i wyc bede , az ogluchne od fali autoakustycznej ------------starczy?
a co do pisywania o tak zwanych "madrosciach".........pisywanie na tematy "madrosciowe" z reguly sie wyczerpuje po napisaniu 2 postow. lub 3.
tak juz jest
i wiecej juz nie zamierzam przepraszac, bo mi to wejdzie w krew za nadto.

Bebetka 
Główna księgowa

Wysłany: Pon 12 Sty, 2009 08:59   

Wiedźma napisał/a:
Czy uważasz, ze Wiedźma ma podawać do publicznej wiadomości czyjś adres IP,

Dobrze wiesz Ewa, ze nie chodzi o podanie adresu IP, to był tylko przykład na to, ze posiadasz wiedzę, że ja to ja od początku a mimo to nie odezwałaś się(choćby jako admin). Ja przecież w którymś z postów pytałam się o co chodzi z tymi podejrzeniami.

Wiedźma napisał/a:
Dlaczego założyłaś ten temat w dziale czytelniczym?

Było późno w nocy jak to pisalam, moze tez w pierwszej chwili zasugerowałam się tytułem "do przemyślenia". Przenieś go wobec tego do trollowni czy gdzie tam uważasz, że jest jego miejsce.

Monka
Tobie akurat to chciałam bardzo podziękować :kwiatek:
Ja dobrze pamiętam co przeżywałaś na tamtym forum i często sie z Tobą identyfikowałam.
Byłaś jedyną osobą, która tak jak ja widziała co się dzieje tak naprawdę, gdy była przewałka ze Zdzichem. Potem i tak okazało się, kto miał rację jak rozwaliło się WFA, ale lepiej jest tego nie pamiętać ;)

Bebetka 
Główna księgowa

Wysłany: Pon 12 Sty, 2009 09:02   

Ja Ciebie też Wolf przepraszam za moje zachowanie :)

Wiedźma 
Administrator

Pomogła: 193 razy
Wysłany: Pon 12 Sty, 2009 09:06   

Bebetka napisał/a:
Dobrze wiesz Ewa, ze nie chodzi o podanie adresu IP, to był tylko przykład na to, ze posiadasz wiedzę, że ja to ja od początku a mimo to nie odezwałaś się(choćby jako admin). Ja przecież w którymś z postów pytałam się o co chodzi z tymi podejrzeniami.

Odpowiem Ci na to na PW, bo to co mam do powiedzenia byłoby - napisane tutaj - naruszeniem prywatności.

wolf 
(konto nieaktywne)

Wysłany: Pon 12 Sty, 2009 09:22   

szczerze mowiac- od czasu zadymy na WFA-czyli walki klonow :wysmiewacz:
rzeczywiscie stalem sie nieco podejrzliwy.
i faktycznie, moglbym poprzestac tylko na komunikacji z tym co widze napisane-ale jakis diabel siedzial mi przy uchu i podpowiadal:
nie daj sie wolf robic w bambusa----beba to nie bebaa lewar to nie wolf
itd etc

czyli paranoja przesladowcza wolfa posiwialego........po trzech latach pisywania w dosc podobnym skladzie ze zmiennymi nikami---------mozna samemu nawet pisac do siebie, w poczuciu ,ze sie polemizuje z kims innym :wysmiewacz:

Monka
[Usunięty]

Wysłany: Pon 12 Sty, 2009 09:23   

Cytat:
leb wsadze w wiadro na 3 minuty

A ...nie może być na 3,5 minutki ???? :->

utopia
[Usunięty]

Wysłany: Pon 12 Sty, 2009 09:24   

po kiego grzyba powracamy do jakiejś historii- czy nawet histerii to żaden mędrzec chyba mi nie wyjaśni

może tak lepiej nie podejrzewać innych o coś nie trza będzie przepraszać

Monka
[Usunięty]

Wysłany: Pon 12 Sty, 2009 09:24   

Co do tekstów na forum.
Mnie się juz naprawdę nie chce pisać na temat alkoholizmu.
Po prostu ... :lol:
Sorki... chyba się wypaliłam w temacie - alkoholizm.
Od czasu do czasu coś tam sobie zaszeleszczę , ale nie jest to MĄDRE.

Monka
[Usunięty]

Wysłany: Pon 12 Sty, 2009 09:26   

wolf napisał/a:
nie daj sie wolf robic w bambusa-

Dokładnie o to chodzi .... :mgreen:
Mam tak samo.
Wolałabym,by to było - MIAŁAM tak samo. :roll:
Ale kto to wie,jak to ze mną jest ...

wolf 
(konto nieaktywne)

Wysłany: Pon 12 Sty, 2009 09:29   

no bo zasadniczo.............od momentu gdy sie nie pije--------chocby 3 tygodnie
to co tu mozna pisac o alkoholixmie?
przeciez nie po to sie pic przestaje.by byc do konca zycia alkoholikiem?
tak mi sie przynajmniej zdaje.

to troche tak, jakby kulawy nieustannie opisywal swopj stan kulawosci -i napawal sie tym , jako pozytywnym aspektem chodziarstwa olimpijskiego na dystansie 12 krokow.

Odpowiedz do tematu