Strona Główna Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"

czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
zadziwia mnie to forum
Autor Wiadomość
Mysza 
Gaduła

Wysłany: Śro 11 Sie, 2010 22:23   

Jacek napisał/a:
moim zdaniem moja żona odeszła aby sobie polepszyć

tylko widzisz Jacuś :) Ty już to wiesz, a przed kolegą Norbertem...jeszcze "długa droga, daleka przed nami..." :muza:

Flandria 
Uzależniony od netu
DDA (Dzielna, Dobra, Aktywna)

Wysłany: Śro 11 Sie, 2010 22:28   

myszaczek napisał/a:
nie ma znaczenia co ja bym chciała żeby napisał, i nie ma znaczenia Flandra, że Ty za bardzo nie rozumiesz...jak możesz zrozumieć...skoro nigdy w takiej sytuacji nie byłaś...

pytałam Ciebie, bo zdaje się, że Ty jesteś w takiej właśnie sytuacji
zastanawiam się czy boisz się odejść od męża ? dlatego, że będzie Ci trudniej finansowo? i dlatego słowa Norberta tak Cię oburzyły ? :mysli:

anakonda 
(banita)

Wysłany: Śro 11 Sie, 2010 22:28   

Masakra napisał/a:
flaszke w parku

Wiesz tam w definicji trolla bylo jeszcze napisane, ze troll zapowiada, ze odchodzi z forum i wraca na nie . Mam nadzieje, ze pamietasz o co chodzi

zabolalo trzezwiaka czy jak tam w slangu :wysmiewacz: :wysmiewacz:

pietruszka 
Moderator

Wysłany: Śro 11 Sie, 2010 22:29   

Oczekiwanie, że skruszony mąż- alkoholik będzie przez całe życie zadośćuczyniał swojej żonie jest nierealistyczne.

Celem trzeźwienia nie jest wieczna pokuta, przywdzianie pokutnego worka, posypywanie się popiołem, leżenie krzyżem, itp. a godne życie. Myślę, że zrozumienie tego jest bardzo trudne dla bliskich alkoholika.

Wiem po sobie , że uporanie się z poczuciem krzywdy jest trudne i wymaga czasu, ale w końcu warto zatrzasnąć za sobą drzwi do przeszłości, i w końcu sobie po prostu pożyć, fajnie, godnie, zgodnie, i fajnie, jak udało się coś ocalić z pożogi... A nie w wiecznej walce: kto wygrywa, kto przegrywa. W końcu (podobno) mamy jedno życie....

Ot tak mi się nasunęło :mysli:

Jacek 
Uzależniony od Dekadencji
...jestem alkoholikiem...

myszaczek napisał/a:
Ty już to wiesz, a przed kolegą Norbertem...jeszcze "długa droga, daleka przed nami..

myślę że dobrze że o tym wspomniałaś
może i on zauważy,że od kasy są ważniejsze sprawy

anakonda 
(banita)

czasmi mnie te forum zadziwia;p

anakonda 
(banita)

Wysłany: Śro 11 Sie, 2010 22:31   

pietruszka napisał/a:
Oczekiwanie, że skruszony mąż- alkoholik będzie przez całe życie zadośćuczyniał swojej żonie jest nierealistyczne.

Celem trzeźwienia nie jest wieczna pokuta, przywdzianie pokutnego worka, posypywanie się popiołem, leżenie krzyżem, itp. a godne życie. Myślę, że zrozumienie tego jest bardzo trudne dla bliskich alkoholika.

Wiem po sobie , że uporanie się z poczuciem krzywdy jest trudne i wymaga czasu, ale w końcu warto zatrzasnąć za sobą drzwi do przeszłości, i w końcu sobie po prostu pożyć, fajnie, godnie, zgodnie, i fajnie, jak udało się coś ocalić z pożogi... A nie w wiecznej walce: kto wygrywa, kto przegrywa. W końcu (podobno) mamy jedno życie....

Ot tak mi się nasunęło :mysli:

a 12 krokow AA»

stiff 
Uzależniony od netu

anakonda napisał/a:
czasmi mnie te forum zadziwia;p

Tylko czasami... g45g21

Masakra 
Trajkotka
O jedna impreze za duzo

anakonda napisał/a:
zabolalo trzezwiaka czy jak tam w slangu

Nie, bo Ty lepszy pod wzgledem flaszek nie jestes. Takze przygadal kociol garnkowi ;)
tylko wkurza mnie ta mala zdzira bo pierw mi na priva pisze zebym do niej nie pisal a pozniej sama zaczyna a potym placze

Za ten post czerwona kartka od Wiedźmy cxvcv54g
Ostatnio zmieniony przez Wiedźma Śro 11 Sie, 2010 22:55, w całości zmieniany 3 razy  

anakonda 
(banita)

Wysłany: Śro 11 Sie, 2010 22:36   

Masakra napisał/a:
tylko wkurza mnie ta mala zdzira bo pierw mi na priva pisze zebym do niej nie pisal a pozniej sama zaczyna a potym placze

jakby moj to sw pamieci dziadek rzekl oj dzieci............... albo jak dzieci...... mnie sie to tez tyczy
Ostatnio zmieniony przez anakonda Śro 11 Sie, 2010 22:37, w całości zmieniany 1 raz  

Masakra 
Trajkotka
O jedna impreze za duzo

Wysłany: Śro 11 Sie, 2010 22:37   

ale wybaczam jej, ona ma niepoukladane w glowie i do tego pisze sama ze soba na swoim forum takze zycie jej wystarczajaco pozamiatalo

anakonda napisał/a:
mnie sie to tez tyczy

ano tyczy sie :mgreen:
Ostatnio zmieniony przez Masakra Śro 11 Sie, 2010 22:37, w całości zmieniany 1 raz  

Flandria 
Uzależniony od netu
DDA (Dzielna, Dobra, Aktywna)

Masakra napisał/a:

po pierwsze nie mała zdzira
po drugie piszesz takie głupoty, że po prostu nie daję rady ich czytać, ile można
po trzecie, raczej się z Ciebie śmieję niż płaczę

Mysza 
Gaduła

Flandra napisał/a:
zastanawiam się czy boisz się odejść od męża ? dlatego, że będzie Ci trudniej finansowo?

będzie mi trudniej finansowo, ale Ty nie masz zielonego pojęcia jak mi będzie...a pytając ...atakujesz...tylko że mnie...jakoś to nie rusza...
Flandra napisał/a:
dlatego słowa Norberta tak Cię oburzyły ?

oburzyły mnie, bo manipuluje...ale tego jak pisałam nie możesz zrozumieć, bo nie byłaś w takiej sytuacji...byłaś w innej...a ponieważ jej nie znam z własnego doświadczenia to nie wypowiadam się w kwestii o której nie mam pojęcia....

pterodaktyll 
Moderator
.....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....

Wysłany: Śro 11 Sie, 2010 22:39   

myszaczek napisał/a:
szkoda, że i inni tego nie zauważają....
myszaczek napisał/a:
"długa droga, daleka przed nami.

Zrozum, że leczenie nie może polegać na wyłącznym naprawianiu wszystkich krzywd. Powoduje to permanentne poczucie winy i często wtedy kończy się nawrotem choroby. Niestety dość skuteczną metodą jest przysłowiowe "cięcie toporem" i ze smutkiem stwierdzam, że w swoim czasie zrobiłem to samo, co w konsekwencji było lepsze i to dla obydwóch stron. Jeśli Norbi wytrwa w tym o czym pisze, to ma szanse na uporządkowanie swojego życia a co za tym idzie również o dziwo skorzysta na tym jego żona i dziecko. To paradoks ale ja to przerobiłem na własnej skórze

Masakra 
Trajkotka
O jedna impreze za duzo

Wysłany: Śro 11 Sie, 2010 22:40   

Flandra napisał/a:
po pierwsze nie mała zdzira
po drugie piszesz takie głupoty, że po prostu nie daję rady ich czytać, ile można
po trzecie, raczej się z Ciebie śmieję niż płaczę

Po pierwsze to masz przycisk ignore
po drugie to publiczne forum
Po trzecie dla Ciebie kazde slowo krytyki jest glupota wiec Ci napisalem zebys uzalala sie nad soba dalej
po czwarte to skoro prosisz mnie zebym do Ciebie nie pisal to po cholere sama piszesz do mnie jeszcze do tego jakies insynuacje bez zadnego pokrycia.
Po piate to zapewniam Cie, ze mam w zyciu osobistym bardziej poukladanie niz Ty wiec jak masz jakies kompleksy to wybralas zly sposob na ich leczenie
po szoste- Ty mala zdziro :wysmiewacz:

Za ten post druga czerwona kartka od Wiedźmy cxvcv54g cxvcv54g
Ostatnio zmieniony przez Wiedźma Śro 11 Sie, 2010 22:56, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu