Witaj |
Autor |
Wiadomość |
Jacek
Uzależniony od Dekadencji ...jestem alkoholikiem...
Pomógł: 133 razy Dołączył: 05 Paź 2008 Posty: 7326 Skąd: Pyrlandia
|
Wysłany: Czw 12 Sie, 2010 13:03
|
|
|
eronel napisał/a: | Siedzę w pracy |
znaczy się masz siedzącą prackę
cześć eronel |
_________________ "Boże pomóż mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.."
... (Janusz L Wiśniewski )
|
|
|
|
|
eronel
Obserwator
|
Wysłany: Czw 12 Sie, 2010 13:50
|
|
|
Tak, pracę mam siedzącą jak najbardziej. Ale całe szczęście zaraz wychodzę i idę po raz kolejny spróbować dogadać się z panią terapeutką.
Tak właściwie, to nie jestem pewna, czy powinnam tu pisać i nie wiem, co pisać. Zarejestrowałam się już jakiś czas temu, ale nie mogłam się przełamać. A że wpadam na forum rzadko, dlatego tak wyszło głupio. Cóż, raczej nie będę się za często udzielała. Jestem młoda, głupia, niedoświadczona, a mój problem przy Waszych jest niczym. Nie jestem osobą uzależnioną, chyba, że od człowieka, od alkoholika, z którym byłam przez ostatnie 3 lata. Ale nawet z nim nie mieszkałam, więc nie ma o czym mówić. Mam nadzieję, że nie pogniewacie się na mnie, jeśli nie będę się często odzywała. Mimo to odezwę się na pewno. Pozdrawiam wszystkich. |
|
|
|
|
milutka
Trajkotka
Pomogła: 49 razy Wiek: 45 Dołączyła: 19 Lut 2010 Posty: 1705
|
Wysłany: Czw 12 Sie, 2010 13:55
|
|
|
oj ...namieszałaś dziewczyno ...Eronel skoro tutaj zaglądasz to masz bez wątpienia problem ....i jeśli podzielisz się z nami nim -spróbujemy Ci pomóc |
|
|
|
|
Borus
Trajkotka uzależniony
Pomógł: 35 razy Wiek: 66 Dołączył: 03 Wrz 2009 Posty: 1843 Skąd: wielkopolskie
|
Wysłany: Czw 12 Sie, 2010 14:26
|
|
|
eronel napisał/a: | O ludzie! Tego się nie spodziewałam | ...tu jeszcze niejedno Cię zaskoczy...
Cześć eronel... |
_________________ zostało mi podarowane drugie życie... |
|
|
|
|
Jacek
Uzależniony od Dekadencji ...jestem alkoholikiem...
Pomógł: 133 razy Dołączył: 05 Paź 2008 Posty: 7326 Skąd: Pyrlandia
|
Wysłany: Czw 12 Sie, 2010 14:28
|
|
|
eronel napisał/a: | Cóż, raczej nie będę się za często udzielała. Jestem młoda, głupia, niedoświadczona |
DEZIDERATA
MAX EHRMANN
Krocz spokojnie wśród zgiełku i pośpiechu, pamiętaj, jaki spokój może być w ciszy. Tak dalece, jak to możliwe, nie wyrzekając się siebie, bądź w dobrych stosunkach z innymi ludźmi. Prawdę swą głoś spokojnie i jasno, słuchaj też tego, co mówią inni, nawet głupcy i ignoranci - oni też mają swą opowieść.
Jeśli porównujesz się z innymi możesz stać się próżny lub zgorzkniały, albowiem zawsze będą lepsi i gorsi od Ciebie. Ciesz się zarówno swoimi osiągnięciami jak i planami. Wykonuj sercem swą pracę, jakkolwiek by była skromna. Jest ona trwałą wartością w zmiennych kolejach losu.
Zachowaj ostrożność w swych przedsięwzięciach, świat bowiem pełen jest oszustwa. Lecz niech ci to nie przesłania prawdziwej cnoty; wielu ludzi dąży do wzniosłych ideałów i wszędzie życie pełne jest heroizmu. Bądź sobą, zwłaszcza nie zwalczaj uczuć, nie bądź cyniczny wobec miłości, albowiem w obliczu wszelkiej oschłości i rozczarowań jest ona wieczna jak trawa. Przyjmuj pogodnie to, co lata niosą, bez goryczy wyrzekając się przymiotów młodości.
Rozwijaj siłę ducha, by w nagłym nieszczęściu mogła być tarczą dla ciebie. Lecz nie dręcz się wytworami wyobraźni. Wiele obaw rodzi się ze znużenia i samotności.
Obok zdrowej dyscypliny, bądź łagodny dla siebie. Jesteś dzieckiem Wszechświata, nie mniej niż gwiazdy i drzewa, i masz prawo być tutaj i czy jest to dla ciebie jasne, czy nie, nie wątp, że Wszechświat jest taki, jaki powinien być.
Tak więc bądź w pokoju z Bogiem, cokolwiek myślisz o Jego istnieniu i czymkolwiek się zajmujesz i jakiekolwiek są twe pragnienia: w zgiełku ulicznym, w zamęcie życia zachowaj pokój ze swą duszą.
Z całym swym zakłamaniem, znojem i różnymi marzeniami ciągle jeszcze ten świat jest piękny. Bądź radosny, staraj się być szczęśliwy. |
_________________ "Boże pomóż mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.."
... (Janusz L Wiśniewski )
|
|
|
|
|
Borus
Trajkotka uzależniony
Pomógł: 35 razy Wiek: 66 Dołączył: 03 Wrz 2009 Posty: 1843 Skąd: wielkopolskie
|
Wysłany: Czw 12 Sie, 2010 15:36
|
|
|
...ja znam z "rozwianymi",ale może się mylę... |
_________________ zostało mi podarowane drugie życie... |
|
|
|
|
Małgoś
Upierdliwiec Forumoholiczka
Pomogła: 26 razy Wiek: 58 Dołączyła: 30 Kwi 2010 Posty: 2191 Skąd: z miasta mojego
|
Wysłany: Czw 12 Sie, 2010 16:42
|
|
|
eronel napisał/a: | Nie jestem osobą uzależnioną, chyba, że od człowieka, od alkoholika, z którym byłam przez ostatnie 3 lata. |
Nie Ty jedna tutaj...
A to forum jest właśnie dla Ciebie
I fajnie, że się odezwałaś... |
_________________ Tylko ja jestem odpowiedzialna za swoje życie |
|
|
|
|
stiff
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Czw 12 Sie, 2010 16:44
|
|
|
eronel napisał/a: | Jestem młoda, głupia, niedoświadczona, a mój problem przy Waszych jest niczym. |
Tez kiedyś bylem młody, głupi i niedoświadczony, dopiero przez kolejne lata picia
nabierałem doświadczenia nikomu nie potrzebnego, a mi najbardziej...
Masz niepowtarzalna szanse, aby zatrzymać to blednę kolo i zdobywać doświadczenie
w trzeźwym życiu...
Dobrych wyborów życzę... |
_________________ Jesteś taką osobą, jaką decydujesz się być... |
|
|
|
|
Kulfon
Trajkotka pacjent nie z tej ziemi
|
|
|
|
|
KICAJKA
Trajkotka współuzależniona-stara al-anonka
Pomogła: 101 razy Wiek: 64 Dołączyła: 28 Wrz 2009 Posty: 1555 Skąd: śląskie
|
|
|
|
|
eronel
Obserwator
|
Wysłany: Czw 12 Sie, 2010 22:56
|
|
|
Dziękuję Wam. Dziękuję, Jacek. Znam Dezideratę, ale jakoś szczególnie mnie dzisiaj dotknęła. Nie będzie mnie teraz przez tydzień i raczej nie będę miała dostępu do Internetu, ale po powrocie mam zamiar napisać coś więcej o sobie, założyć może jakiś wątek, bo mam do czynienia z ludźmi, którzy wiedzą, co mówią (piszą), a tego mi trzeba. Pozdrawiam wszystkich i jeszcze raz dziękuję. Lubię być zaskakiwana w taki sposób. |
|
|
|
|
stiff
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Czw 12 Sie, 2010 23:11
|
|
|
eronel napisał/a: | Nie będzie mnie teraz przez tydzień |
Tylko nie zapomnij wrócić... |
_________________ Jesteś taką osobą, jaką decydujesz się być... |
|
|
|
|
beata
Szefowa Al-Kaidy współuzależniona,ddd
Pomogła: 83 razy Wiek: 47 Dołączyła: 07 Sty 2009 Posty: 2806 Skąd: 51°38'51N
|
Wysłany: Pią 13 Sie, 2010 00:31
|
|
|
Witaj. |
|
|
|
|
incognito
(banita)
Pomogła: 16 razy Wiek: 61 Dołączyła: 11 Lut 2010 Posty: 377 Skąd: z daleka
|
Wysłany: Pią 13 Sie, 2010 00:37
|
|
|
witaj słoneczko |
|
|
|
|
milutka
Trajkotka
Pomogła: 49 razy Wiek: 45 Dołączyła: 19 Lut 2010 Posty: 1705
|
Wysłany: Pią 13 Sie, 2010 06:15
|
|
|
eronel napisał/a: | Lubię być zaskakiwana w taki sposób. | nie Ty jedna ...wracaj do nas szybko |
|
|
|
|
|