|
Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"
czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...
|
jaki wariant terapii ? |
Autor |
Wiadomość |
aazazello
Gaduła
|
Wysłany: Pią 17 Wrz, 2010 19:32
|
|
|
Flandro,
powyższy post jest odpowiedzią dla ciebie, umknęło mi |
|
|
|
|
Flandria
Uzależniony od netu DDA (Dzielna, Dobra, Aktywna)
Pomogła: 69 razy Dołączyła: 28 Mar 2009 Posty: 3233
|
Wysłany: Pią 17 Wrz, 2010 19:35
|
|
|
aazazello napisał/a: | powyższy post jest odpowiedzią dla ciebie, umknęło mi |
aaaaaaaaaaa |
|
|
|
|
KICAJKA
Trajkotka współuzależniona-stara al-anonka
Pomogła: 101 razy Wiek: 64 Dołączyła: 28 Wrz 2009 Posty: 1555 Skąd: śląskie
|
Wysłany: Pią 17 Wrz, 2010 19:40
|
|
|
Urszula napisał/a: | Tylko nie pierniczcie mi tu, że w każdej miejscowości działają grupy AA!!! | Ulka,na Śląsku w promieniu ..nastu kilometrów możesz codziennie być gdzie indziej na mityngu.W miejscu,które dobrze znam w poniedziałki i czwartki po południu oraz w niedzielę przed południem.A to tylko jedno miejsce w centrum miasta a jest ich kilka.W innych dzielnicach również,nie mówiąc o okolicznych miastach. |
_________________ " Jestem dzieckiem wszechświata nie mniej niż drzewa i gwiazdy,mam prawo być tutaj..."
http://www.youtube.com/wa...feature=related
|
|
|
|
|
Tomek
Towarzyski
|
Wysłany: Pią 17 Wrz, 2010 19:53
|
|
|
Flandra napisał/a: | aazazello napisał/a: | Nigdy nie krytykowałem alternatywnych metod leczenia alkoholizmu. |
po prostu zauważyłam, że jeśli ktoś mówi o alternatywnej metodzie leczenia alkoholizmu to od razu pojawia się sceptycyzm |
tzw. alternatywne metody leczenia wcale nie są alternatywne (chyba, że w Polsce) to wiedza zaczerpnięta z najgłębszych i najmądrzejszych pokładów wiedzy ludzkości,
Firewalk niby pochodzi z rejonu pacyfiku, jednak jest również rodzimą tradycją europejską i do tej pory jest praktykowany jako rodzima tradycja np. w Bułgarii.
Bardzo trudno jest odszukać terapeutę i jednocześnie przewodnika stosującego takie metody (przynajmniej w Polsce) ci, którzy wspomagają się takimi praktykami są uważani za szarlatanów,
ale...
jest coraz więcej otwartych młodych ludzi wchodzacych w terapię, może cos sie zmieni... |
|
|
|
|
Urszula
Trajkotka
Pomogła: 7 razy Wiek: 69 Dołączyła: 23 Maj 2010 Posty: 1208
|
Wysłany: Sob 18 Wrz, 2010 03:35
|
|
|
KICAJKA napisał/a: | Ulka,na Śląsku w promieniu ..nastu kilometrów możesz codziennie być gdzie indziej na mityngu. |
To wiem! I chyba nie tylko na Śląsku.
Nie mam pewności, gdzie w końcu wylądujemy. Myśle, że będzie to woj.małopolskie, albo podkarpackie. Szukam czegoś, gdzie można wynająć tanie mieszkanko, niekoniecznie w mieście.
Ale pisząc o mitingach AA, nie dostęp do mitingów miałam na myśli! Jak się chce, to zawsze na miting dojechać można.
Sęk w tym, że jak do tej pory, mitingi AA niczego nie wnoszą w moje trzeźwienie. Może nie trafiłam na "swoją" grupę? Może w ogóle nie nadaję się do takich spotkań?
W Chicago mam dwie terapeutki, do których się już przyzwyczaiłam, które pracują nad moim uzależnieniem za darmo i którym jestem wdzięczna za to, że dzięki nim radzę sobie z głodziskami alko.
W Polsce już nie będzie moich terapek!
Nie będzie też moich dzieci, wnuczek i podopiecznych - bliźniaczek, którym "niańkuję".
Czy jakiekolwiek mitingi AA zastąpią mi to wszystko? |
|
|
|
|
jal
Gaduła Alkoholik dozgonny.
Pomógł: 13 razy Wiek: 76 Dołączył: 16 Maj 2010 Posty: 814 Skąd: świętokrzyskie
|
Wysłany: Sob 18 Wrz, 2010 07:43
|
|
|
Urszula - zdrowienie to sprawa indywidualna ,każdemu co innego pomaga...
Będąc na terapii byłem pod parasolem a życie toczy się na zewnątrz.
Żaden ośrodek na świecie,nawet najlepszy nie będzie miał sukcesów ,jeśli nie powierzy swoich pacjentów ruchowi AA...
Ja korzystam z całą premedytacją również z mitingów ( nie zauważam złego ich wpływu na moje zdrowienie) - i żyję.
Pozdr. pd-j. |
_________________ Mam bardzo silną wolę... robi ze mną co jej się tylko podoba.
Mój fotoblog |
|
|
|
|
KICAJKA
Trajkotka współuzależniona-stara al-anonka
Pomogła: 101 razy Wiek: 64 Dołączyła: 28 Wrz 2009 Posty: 1555 Skąd: śląskie
|
Wysłany: Sob 18 Wrz, 2010 18:17
|
|
|
Urszula napisał/a: | W Chicago mam dwie terapeutki, do których się już przyzwyczaiłam, które pracują nad moim uzależnieniem za darmo | W Polsce jeśli tylko wrócisz a nie będziesz jeszcze mieć pracy to po zarejestrowaniu w UP masz ubezpieczenie i za darmo masz terapeutów,wybierzesz gdzie i kogo będziesz chciała.Ważne,żeby tylko chcieć,no i mieć kontakty z takimi co znają problem |
_________________ " Jestem dzieckiem wszechświata nie mniej niż drzewa i gwiazdy,mam prawo być tutaj..."
http://www.youtube.com/wa...feature=related
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Alkoholizm, współuzależnienie, DDA. Forum wsparcia
|