Współuzależnienie- siostry i mama |
Autor |
Wiadomość |
Linka
Moderator
Pomogła: 47 razy Wiek: 59 Dołączyła: 15 Gru 2011 Posty: 2210
|
Wysłany: Pon 27 Gru, 2021 08:42
|
|
|
Stasiu, zakładam, ze w Twoim domu zawsze ktoś jest.
Tak tez jest w moim domu rodzinnym. Zazwyczaj mama jest w domu.
Mnie zwyczajnie często w domu nie ma, nie tylko ze względu na pracę.
Także lepiej się ze mną umówić, niż pocałować klamkę.
Domowników to oczywiście nie dotyczy. Dziewczyny maja przecież swoje klucze. |
_________________ Na moim niebie zawsze świeci słońce |
|
|
|
|
staaw
Uzależniony od Dekadencji
Pomógł: 125 razy Wiek: 52 Dołączył: 18 Sie 2010 Posty: 9025
|
Wysłany: Pon 27 Gru, 2021 09:00
|
|
|
Aluśka, to co napisałem o obozie było do perfekcyjnej pani domu i wzorowej matki |
_________________ Wielbi dusza moja Pana, i raduje się duch mój w Bogu, moim Zbawcy.
Nie martw się, jeżeli nie rozumiesz tego posta, nie był do Ciebie |
|
|
|
|
OSSA
Upierdliwiec
Pomogła: 29 razy Dołączyła: 20 Wrz 2011 Posty: 2272 Skąd: wielkopolska
|
Wysłany: Pon 27 Gru, 2021 09:17
|
|
|
Linka napisał/a: | Stasiu, zakładam, ze w Twoim domu zawsze ktoś jest.
Tak tez jest w moim domu rodzinnym. Zazwyczaj mama jest w domu.
Mnie zwyczajnie często w domu nie ma, nie tylko ze względu na pracę.
Także lepiej się ze mną umówić, niż pocałować klamkę.
Domowników to oczywiście nie dotyczy. Dziewczyny maja przecież swoje klucze. |
Dokładnie tak jak napisała Linka , nie zawsze jestem w domu, często po pracy idę na jakieś zakupy, często wyjeżdżam, więc jeśli ktoś chce mnie odwiedzić w jego interesie jest wcześniej zadzwonić.
Przecież dziś każdy ma telefon, krótkie pytanie jesteś w domu, mogę być za .... jeśli nie mam innych planów to ok. Kawę , herbatę czy coś zo zjedzenia zawsze mam, nie mieszkam na pustyni do najbliższego sklepu blisko, czasem zamawiam jedzenie z dostawą do domu. |
|
|
|
|
OSSA
Upierdliwiec
|
Wysłany: Pon 27 Gru, 2021 09:48
|
|
|
staaw napisał/a: | Aluśka, to co napisałem o obozie było do perfekcyjnej pani domu i wzorowej matki |
Przez lata chodziłam od okna do okna w oczekiwaniu na powrót męża, który tylko wyszedł do sklepu po chleb na kolacje, a wracał bez na śniadanie.
Dlatego starałam się tak wychować synów by żadna kobieta nie musiała przeżywać podobnych dylematów, póki co mi się to udało, nie słyszałam żadnych skarg od jednej, czy drugiej synowej. |
|
|
|
|
Maciejka
Uzależniony od netu dawniej perełka
Pomogła: 67 razy Wiek: 55 Dołączyła: 28 Sty 2013 Posty: 3866
|
Wysłany: Pon 27 Gru, 2021 10:10
|
|
|
Widzisz to Asia? Szukaj wychowanego faceta nie uchowanego. Sama tez musisz byc wychowana nie uchowana. Trza sie samej wychowac.... |
|
|
|
|
czerwonamila
Gaduła
Pomogła: 3 razy Wiek: 30 Dołączyła: 01 Cze 2016 Posty: 647
|
Wysłany: Pon 27 Gru, 2021 10:24
|
|
|
Witam wszystkich widzę ,że wątek się ostro rozkręcił
Czytam i biorę do siebie co rezonuje ze mną. A co do mojej firmy ja piorę tapicerki meblowe (narożniki, krzesła, tapicerki w aucie dywany. Teraz wchodzę na rynek z myciem aut, polerowaniem. W sezonie dobrze zarabiam najgorzej jest zimą. Ale mam jeszcze 2 biznes który rozpoczełam onilne. Mi się marzy zamieszkać w mieście 40 km od firmy albo 30 km. I właśnie ja jest zlecenie przyjeżdżać.
Ale masz rację mogę faktycznie ogłosić się w tym mieście gdzie będę mieszkać i robić na większą skalę!!! Dziękuje!! |
|
|
|
|
OSSA
Upierdliwiec
|
Wysłany: Pon 27 Gru, 2021 11:16
|
|
|
czerwonamila napisał/a: | najgorzej jest zimą | dlatego powinnaś się zastanowić nad rozszerzeniem działalności. Moim zdaniem pranie dywanów i tapicerki nie jest zbyt dochodowe, wiele osób na odkurzacz z funkcją prania , robota sprzątającego online, albo rezygnuje z dywanów na rzecz paneli czy kafelków.
Osobiście lubię dywany, ale moje dzieci nie , w ich mieszkaniach nie mają żadnego. Do pokoju dziewczynek syn kupił maty antyalergiczne, które wystarczy zamieść i wytrzeć mokrą szmatką. Łatwo utrzymać porządek przy dwóch przedszkolakach, które ciągle coś malują, wylewają i rozsypują. |
|
|
|
|
czerwonamila
Gaduła
|
Wysłany: Pon 27 Gru, 2021 11:23
|
|
|
OSSA napisał/a: | czerwonamila napisał/a: | najgorzej jest zimą | dlatego powinnaś się zastanowić nad rozszerzeniem działalności. Moim zdaniem pranie dywanów i tapicerki nie jest zbyt dochodowe, wiele osób na odkurzacz z funkcją prania , robota sprzątającego online, albo rezygnuje z dywanów na rzecz paneli czy kafelków.
Osobiście lubię dywany, ale moje dzieci nie , w ich mieszkaniach nie mają żadnego. Do pokoju dziewczynek syn kupił maty antyalergiczne, które wystarczy zamieść i wytrzeć mokrą szmatką. Łatwo utrzymać porządek przy dwóch przedszkolakach, które ciągle coś malują, wylewają i rozsypują. |
Chodź jutro piorę 12 krzeseł w korporacji. I jeszcze dywan no i polerki aut. Tylko ja wiem że trzeba wierzyć w to co się robi i będzie ok |
|
|
|
|
Mała
Trajkotka
Pomogła: 34 razy Wiek: 49 Dołączyła: 18 Cze 2013 Posty: 1017 Skąd: Moja Wiocha :D
|
Wysłany: Czw 06 Sty, 2022 09:14
|
|
|
czerwonamila napisał/a: | trzeba wierzyć w to co się robi i będzie ok | i się nie poddawać a dopniemy swego |
_________________ "Nigdy się nie nie bój" - Krudowie <3 |
|
|
|
|
czerwonamila
Gaduła
|
Wysłany: Wto 11 Sty, 2022 16:19
|
|
|
Dzięki dzięki ogólnie już mi lepiej, ale zaczynam poważniej myśleć o wyprowadzce. Ogólnie zauważyłam ,że mam schemat zabawiać mamę żeby dobrze się czuła. Ona nie mam męża tylko ma nas. I mi się włącza takie coś,, będę zabawiać mamę bo czuje się samotna. Ja też jestem sama i nikt mnie nie zabawia nie troszczy się o mnie... |
|
|
|
|
Maciejka
|
Wysłany: Wto 11 Sty, 2022 16:21
|
|
|
Kazdy jest odpowiedzialny jest sam za swoje samopoczucie, zaspakajanie potrzeb, swoje zycie. Dziecmi trzeba sie zajmowac .... |
|
|
|
|
czerwonamila
Gaduła
|
Wysłany: Wto 11 Sty, 2022 16:25
|
|
|
Maciejka napisał/a: | Kazdy jest odpowiedzialny jest sam za swoje samopoczucie, zaspakajanie potrzeb, swoje zycie. Dziecmi trzeba sie zajmowac .... |
No dokładnie, jak mama jest w domu ja się zastanawiam czy ona sobie poradzi sama ze sobą... Czasem mam ochotę sprawdzać czy nie jest smutna, ale co mnie to z jednej strony? |
|
|
|
|
Maciejka
|
Wysłany: Wto 11 Sty, 2022 16:26
|
|
|
To masz problem swoj na tzw, talerzu i co z nim zrobisz, czy wogole cos zrobisz? |
|
|
|
|
czerwonamila
Gaduła
|
Wysłany: Wto 11 Sty, 2022 16:35
|
|
|
Maciejka napisał/a: | To masz problem swoj na tzw, talerzu i co z nim zrobisz, czy wogole cos zrobisz? |
akceptacja i zamiana ,że mama jest dorosła i sobie poradzi. Wyprowadzka cąły czas i przychodzi do głowy.. Nawet za ten wynajem.. Pójdę w górę na pewno |
|
|
|
|
Kami
Trajkotka Jak wyczerpać temat, zanim nas wyczerpie K.C.B.
Pomogła: 38 razy Wiek: 57 Dołączyła: 03 Sty 2014 Posty: 1039
|
Wysłany: Czw 13 Sty, 2022 17:46
|
|
|
czerwonamila napisał/a: | Czasem mam ochotę sprawdzać czy nie jest smutna |
a po co? Czy to coś zmieni? Smutna czy nie to nie twoja w tym wina ..... |
_________________ To nie droga prowadzi do celu, ale cel wskazuje Ci drogę...K.C.Buszman |
|
|
|
|
|