Nie mam serca wyrzucić brata alkoholika z domu |
Autor |
Wiadomość |
Maciejka
Uzależniony od netu dawniej perełka
Pomogła: 67 razy Wiek: 55 Dołączyła: 28 Sty 2013 Posty: 3866
|
Wysłany: Nie 21 Sie, 2022 09:36
|
|
|
To nie jest zadna wycieczka to raz. Dwa zasadnicze znaczenie ma data, poniewaz to bylo prawie 3 lata temu i czas sie nie zatrzymal. Pisanie o tym teraz jest bez sensu.
Gdyby to byl wpis sprzed kilku dni to ten post by byl na miejscu a tak jest oderwany od rzeczywistosci i zle umiejscowiony w czasie.
Wiedze fajnie miec dromcio ale jeszcze trzeba umiec z tego korzystac i przekazac. |
_________________ [*] [*] [*] |
|
|
|
|
dromax
Gaduła abstynencki styl życia
Pomógł: 2 razy Wiek: 73 Dołączył: 27 Lis 2010 Posty: 525 Skąd: Zielona Góra
|
Wysłany: Nie 21 Sie, 2022 12:15
|
|
|
Maciejka napisał/a: | To nie jest zadna wycieczka to raz. Dwa zasadnicze znaczenie ma data, poniewaz to bylo prawie 3 lata temu i czas sie nie zatrzymal. Pisanie o tym teraz jest bez sensu.
Gdyby to byl wpis sprzed kilku dni to ten post by byl na miejscu a tak jest oderwany od rzeczywistosci i zle umiejscowiony w czasie.
Wiedze fajnie miec dromcio ale jeszcze trzeba umiec z tego korzystac i przekazac. |
A kim ty jesteś by mi takie uwagi czynić???Co za figura bojowa??? Wypraszam sobie!!! |
_________________ http://bez-dymka.cba.pl |
|
|
|
|
Maciejka
|
Wysłany: Nie 21 Sie, 2022 12:18
|
|
|
Userem jestem takim jak Ty. Mam prawo do wlasnej oceny czyjegos zachowania i pisac co myslę bez naruszania granic innej osoby. Tu asertywnosc zostala zachowana. Skoro sie oburzasz to trafilam w czuly punkt. Jeden zero dla mnie i koniec meczu z mojej strony. |
|
|
|
|
dromax
|
Wysłany: Nie 21 Sie, 2022 13:41
|
|
|
Maciejka napisał/a: | Userem jestem takim jak Ty. Mam prawo do wlasnej oceny czyjegos zachowania i pisac co myslę bez naruszania granic innej osoby. Tu asertywnosc zostala zachowana. Skoro sie oburzasz to trafilam w czuly punkt. Jeden zero dla mnie i koniec meczu z mojej strony. |
Dla mnie nie jest istotne kiedy ktoś napisał. Istotna jest odpowiedź konkretna i sensowna. a tamta taka była, gdyż podaje sposób na INTERWENCJĘ.
I oczywiście ktoś inny może z tego skorzystać.
Przestań mnie się czepiać z byle powodu! |
Ostatnio zmieniony przez dromax Nie 21 Sie, 2022 13:43, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Maciejka
|
Wysłany: Nie 21 Sie, 2022 13:43
|
|
|
Czyli pitolisz w oderwaniu od rzeczywistosci i bujasz Pan w kosmosie. Milego bujania beze mnie. |
|
|
|
|
dromax
|
Wysłany: Nie 21 Sie, 2022 13:45
|
|
|
Maciejka napisał/a: | Czyli pitolisz w oderwaniu od rzeczywistosci i bujasz Pan w kosmosie. Milego bujania beze mnie. |
A może to ciebie warto wystrzelić w KOSMOS? Poza galaktykę (Czwarta prędkość kosmiczna). |
|
|
|
|
staaw
Uzależniony od Dekadencji
Pomógł: 125 razy Wiek: 52 Dołączył: 18 Sie 2010 Posty: 9025
|
Wysłany: Nie 21 Sie, 2022 13:50
|
|
|
dromax napisał/a: | I oczywiście ktoś inny może z tego skorzystać. |
Jasne
Maciejka, na ten przykład, może zapytać rodzinę czy przyszły podopieczny nie jest aby abstynentem i negocjować szkodliwe... |
_________________ Wielbi dusza moja Pana, i raduje się duch mój w Bogu, moim Zbawcy.
Nie martw się, jeżeli nie rozumiesz tego posta, nie był do Ciebie |
|
|
|
|
Maciejka
|
Wysłany: Nie 21 Sie, 2022 13:51
|
|
|
Nic z tego jako zodiakalna panna stoje mocno na, ziemi, mocno osadzona w rzeczywistosci na tu i teraz. |
|
|
|
|
staaw
|
Wysłany: Nie 21 Sie, 2022 13:53
|
|
|
dromax napisał/a: | Maciejka napisał/a: | Czyli pitolisz w oderwaniu od rzeczywistosci i bujasz Pan w kosmosie. Milego bujania beze mnie. |
A może to ciebie warto wystrzelić w KOSMOS? Poza galaktykę (Czwarta prędkość kosmiczna). |
A wiesz, Dromciu, że to już podpada pod mowę nienawiści?
Strasznie nietolerancyjny jesteś... |
_________________ Wielbi dusza moja Pana, i raduje się duch mój w Bogu, moim Zbawcy.
|
|
|
|
dromax
|
Wysłany: Nie 21 Sie, 2022 14:09
|
|
|
Maciejka napisał/a: | ............ mocno osadzona w rzeczywistosci na tu i teraz. |
Słynne "tu i teraz" - to takie mocno wyświechtane hasełko u terapeutów. Oni uwielbiają tego używać! |
|
|
|
|
Maciejka
|
Wysłany: Nie 21 Sie, 2022 14:13
|
|
|
Wiesz co dromax najwyzej dostane szmate. Jak osoba myli czas z miejscem, czas dla niej to 2 tygodnie lub pare lat, nie pamieta co jadla wczoraj albo zaczyna zapominac a pamieta to co bylo kilkadziesiat lat, mowi od rzeczy to moga byc oznaki klopotow z pamiecią lub demencji. Mozna, na to zachorowac nawet przed 60 - tka. |
|
|
|
|
Maciejka
|
Wysłany: Nie 21 Sie, 2022 14:15
|
|
|
staaw napisał/a: | dromax napisał/a: | I oczywiście ktoś inny może z tego skorzystać. |
Jasne
Maciejka, na ten przykład, może zapytać rodzinę czy przyszły podopieczny nie jest aby abstynentem i negocjować szkodliwe... |
Stasiu takie pytanie nie ma, sensu bo nikt sie nie przyznaa ja po kilkunastu minutach rozmowy i tak sie zorientuje czy alkohol nalezy do napojow nawadniajacych i..... |
|
|
|
|
staaw
|
Wysłany: Nie 21 Sie, 2022 14:32
|
|
|
Maciejka napisał/a: | staaw napisał/a: | dromax napisał/a: | I oczywiście ktoś inny może z tego skorzystać. |
Jasne
Stasiu takie pytanie nie ma, sensu bo nikt sie nie przyzna ..... |
Alkoholik się nie przyzna, abstynent zawsze.
Jeszcze będzie dumny że żonę przekonał by siedziała o suchym dziobie na urodzinach, bo on jest abstynentem |
|
|
|
|
Maciejka
|
Wysłany: Nie 21 Sie, 2022 14:38
|
|
|
Skoro tak to ja takiej pracy sie nie podejmę. Podobnie jak zorientuje sie, ze podopieczna to hipohondryk albo sa takie osoby " mądrzejsza od radia" . Z alzhejmerem łatwiej jest pracowac jak z demencja. Chociaz obie choroby to choroby otepienne.... |
|
|
|
|
staaw
|
Wysłany: Nie 21 Sie, 2022 14:38
|
|
|
Maciejka napisał/a: | Wiesz co dromax najwyzej dostane szmate. Jak osoba myli czas z miejscem, czas dla niej to 2 tygodnie lub pare lat, nie pamieta co jadla wczoraj albo zaczyna zapominac a pamieta to co bylo kilkadziesiat lat, mowi od rzeczy to moga byc oznaki klopotow z pamiecią lub demencji. Mozna, na to zachorowac nawet przed 60 - tka. |
A szmata za co?
Diagnozy przez komputer się nie da postawić, ale sugestia wizyty u specjalisty oznaką miłosierdzia jest... |
|
|
|
|
|