Strona Główna Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"

czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Mydło do włosów
Autor Wiadomość
Maciejka 
Uzależniony od netu
dawniej perełka

Pomogła: 67 razy
Wysłany: Czw 29 Wrz, 2022 00:53   

Nie obrazam sie. Tez taki kupuje. Nawilza, goi podraznienia, nawet siniaki, ma dzialanie antybakteryjne, antygrzybicze i silnie nawilzajace. To Twoja decyzja czy to uzywasz czy nie. Moj Pan mial sucha skore az sie luszczyla, 3 dni i jak u niemowlaka. Czasem jak mi cos w buzi wyskoczy to tez sobie smaruje tym. Dla mnie temat wyczerpany. Nikogo nie namawiam do kupowania.

margo 
Trajkotka

Pomogła: 32 razy
Wysłany: Czw 29 Wrz, 2022 20:16   

Ja ostatnio eksperymentuje z szamponami w kostce. Trochę to ekologicznie no i składy też mają jakieś takie bardziej... świadome. Dowiedziałam się, se są szampony z mocnym detergentem, średnim i słabym, i że najlepiej jest myć takim łagodnym detergentem, a takim mocniejszym to np. raz w tygodniu tylko. No i zauważyłam, że faktycznie jak tym delikatnym myje, to trochę mi się mniej włosy przetłuszczają i skóra na głowie jest jakaś spokojniejsza, wcześniej zdarzało się, że mnie swędziała. Przetestowałam już kilka rodzajów, np. od czterech szpaków i od hemp fajnie się pienią. Biały koteł ładnie pachnie, ale pieni się gorzej. No i wszystkie wystarczają na bardzo długo i zajmują mało miejsca. Fajne na podróż i do samolotu :D

Mydła Agafi nie próbowałam, ale widziałam, że dużo osób też poleca. Bo to mydło, to w zasadzie nie jest mydło w takim klasycznym rozumieniu, tylko takie... jak to mówią "włosomaniaczki" "myjadło" :mgreen: No i jedna ważna rzecz - ponoć jest dużo podróbek, które nie są takie dobre, jak oryginały :( trzeba dobrze sprawdzać etykietę, ale jak je rozpoznawać to w sumie nie wiem, bo nigdy tymi kosmetykami się nie interesowałam. Jak wybuchła wojna to faktycznie był bojkot na te kosmetyki i nawet znikały z półek, gdzieś mi mignęła na Fejsie nawet lista z alternatywą dla tych kosmetyków :mysli: W każdym razie, najważniejsze, że się sprawdza :radocha:

(Ja na przykład w trakcie pandemii odkryłam, że mam kręcone włosy a nie proste, tylko źle je pielęgnowałam :glupek: )

kiwi 
Trajkotka

Pomogła: 28 razy
Wysłany: Nie 02 Paź, 2022 10:17   

Tu u mnie coraz wiecej reklam o szamponie do mycia wlosow w postaci mydla.
Jeszcze nie uzywalam ....ale lubie nowosci ....jak bede w drogerii to kupie

margo 
Trajkotka

Pomogła: 32 razy
Wysłany: Sob 08 Paź, 2022 19:52   

kiwi napisał/a:
Tu u mnie coraz wiecej reklam o szamponie do mycia wlosow w postaci mydla.
Jeszcze nie uzywalam ....ale lubie nowosci ....jak bede w drogerii to kupie

Kiwi, ale zwróć uwagę na to, czy to szampon w kostce, czy mydło. Bo mydło nie każdemu się sprawdza... bo to mydło Babuszki Agafii to w sumie też do końca nie jest mydło i dlatego ono jest fajne :mgreen: ale po mydle do włosów wiele osób narzeka, że są sztywne i szorstkie... Więc warto doczytać, czy to na pewno szampon w kostce :)

kiwi 
Trajkotka

Pomogła: 28 razy
Wysłany: Nie 09 Paź, 2022 10:23   

Margo ....dziekuje za informacje ..... :sun: .....i milej niedzieli zycze Tobie ....

Odpowiedz do tematu