zaczynam działać, ku chwale trzeźwości!!! pomożecie? |
Autor |
Wiadomość |
dudek
Towarzyski alkoholik
|
Wysłany: Nie 19 Lut, 2023 10:59
|
|
|
Hej przyjaciele. Mam nadzieję że wszystko u was dobrze i bez zapić. Co u mnie? W sumie jest ok. Wyjechałem za granicę żeby dokończyć remont domu i podreperować domowy budżet. Trzezwosc utrzymana
Zastanawiam się nad wejściem na program 12 kroków. Nie wiem czy go potrzebuję chociaż jakaś depresja mi towarzyszy. Jest tu ktoś jeszcze kto miał podobnie? Pozdrawiam! |
_________________ Gdzie trzech Polaków, tam cztery różne zdania. |
|
|
|
|
staaw
Uzależniony od Dekadencji
Pomógł: 125 razy Wiek: 52 Dołączył: 18 Sie 2010 Posty: 9025
|
Wysłany: Nie 19 Lut, 2023 12:51
|
|
|
dudek napisał/a: |
Zastanawiam się nad wejściem na program 12 kroków. Nie wiem czy go potrzebuję chociaż jakaś depresja mi towarzyszy. |
Najlepiej zapytaj małżonki ile razy w miesiącu ma ochotę kupić Tobie pół litra byś poszedł wreszcie spać zamiast zatruwać jej życie.
Jeżeli odpowiedź będzie taka jak się spodziewasz to rozważyłbym inne drogi duchowości...
Program 12 kroków to absolutne przedszkole aby jakoś poradzić sobie z emocjami, kiedy przestało mi wystarczać praktykuję duchowość benedyktyńską.
Pomaga... |
_________________ Wielbi dusza moja Pana, i raduje się duch mój w Bogu, moim Zbawcy.
Nie martw się, jeżeli nie rozumiesz tego posta, nie był do Ciebie |
|
|
|
|
Janioł
Uzależniony od netu Uśmiech to pół pocałunku
Pomógł: 70 razy Wiek: 58 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 4556 Skąd: Łódź
|
Wysłany: Nie 19 Lut, 2023 17:16
|
|
|
dudek napisał/a: | Nie wiem czy go potrzebuję chociaż jakaś depresja mi towarzyszy. | Tym bardziej jest potrzebny, bo jak słyszę u alkoholika że ma depresję to przekłada mi się to dość prosto na to że pić mi się chce ( bywają wyjątki ). Ta depresja to większości jest nawrót choroby choć dobrze ukryty bo min. na tym polega podstępność tej choroby |
_________________ P.S. Janioł może być tylko jeden chociaż też czasem w coś walnie aureolką by: Pietruszka |
|
|
|
|
|