Siła wyższa |
Autor |
Wiadomość |
dromax
Gaduła abstynencki styl życia
Pomógł: 2 razy Wiek: 73 Dołączył: 27 Lis 2010 Posty: 525 Skąd: Zielona Góra
|
Wysłany: Pon 28 Sie, 2023 19:02
|
|
|
Maciejka napisał/a: |
Czasopismo to czasopismo mniejsza o szczegoly jaki to region wdzak to i tak Polska. Na geografii nie kazdy musi znac. Nie kazdy musi wiedziec i rozumiec co pisze. A inni.... Coz kazdy ma rozum zeby go uzywac tylko szkoda ze podaje nieaktualne informacje alkoholik ktory 30 lat nie pije i glosi, ze zycie jest super o suvhym pysku bez glebszego przyjrzenia sie swoim postawom, dzialaniom i odpowiedzialnosvi za to. Najwyzej jsk ktos sprawdzi to sie wkurzy sludznie, ze zostal wprowadzony w błąd ale zawsze mozna powiedziec. Nie mozna, sie pomylic...... |
To baaardzo mądry tekst! Taki terapeutyczny, taki psychologiczny jest!
Brawo! Bravissimo!
A które to są nieaktualne info? |
_________________ http://bez-dymka.cba.pl |
Ostatnio zmieniony przez dromax Pon 28 Sie, 2023 19:03, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Maciejka
Uzależniony od netu dawniej perełka
Pomogła: 67 razy Wiek: 55 Dołączyła: 28 Sty 2013 Posty: 3866
|
Wysłany: Pon 28 Sie, 2023 19:06
|
|
|
Dromcio czekalam az cos takiego napiszesz. Nie jestem zaskoczona. Zakladam, ze wiesz dlaczego. |
_________________ [*] [*] [*] |
|
|
|
|
staaw
Uzależniony od Dekadencji
Pomógł: 125 razy Wiek: 52 Dołączył: 18 Sie 2010 Posty: 9025
|
Wysłany: Pon 28 Sie, 2023 19:07
|
|
|
dromax napisał/a: | A które to są nieaktualne info? |
No że Zdrój z Wartą pomyliłeś.
Ale nic to
Zastanawia mnie czy Maciejka podopiecznego nie będzie szukać w najbliższym czasie... |
_________________ Wielbi dusza moja Pana, i raduje się duch mój w Bogu, moim Zbawcy.
Nie martw się, jeżeli nie rozumiesz tego posta, nie był do Ciebie |
|
|
|
|
Maciejka
|
Wysłany: Pon 28 Sie, 2023 19:12
|
|
|
Poki co moj podopieczny trzyma sie i mnie lubi. Jesli juz to poszukam czego blizej np. Bielan albo
Żoliborza,
Dobra żartowalam na Bielanach to sklepy na L są tylko i szpital i wieeeelki las. Żeby las rosl przez kilka przystankow i to w stolicy. Tak naprawde to bedzie problem poszukam pracy gdzies w tym zielonym, ładnym mieście. |
|
|
|
|
dromax
|
Wysłany: Wto 29 Sie, 2023 18:59
|
|
|
MACIEJKO - Te Twoje wpisy są baaaardzo MĄDRE!
Mogę czerpać z nich dużo wiedzy zarówno z dziedziny psychologii jak i są wątki teologiczne - baaaardzo mądre...w zasadzie wszystko o czym piszesz ma głęboki SENS!
STAAAW - a Ty to tutaj jesteś adwokatem Maciejki?
Skąd Ty przybywasz i dokąd zmierzasz? |
|
|
|
|
Maciejka
|
Wysłany: Wto 29 Sie, 2023 19:10
|
|
|
dromax, wysiadam z Twojego kosmosu. Milego orbitowania.
Dla odmiany cos tu napisxe jeszcze.
Nadajemy dosc czesto ze Stasiem na tych samyvh falach a czasem w innej czestotliwosci. Duzo nas łączy tematow, postaw, przekonan a duzo dzieli. Mamy inne zdanie. To jest budujace, rozwijajace i zarabiste. Niestety nie moge tak napisac o Tobie. To zupelnie inne swiaty. Mi Twoj swiat nie pasuje. |
|
|
|
|
dromax
|
Wysłany: Wto 29 Sie, 2023 19:23
|
|
|
Maciejka napisał/a: | dromax, wysiadam z Twojego kosmosu. Milego orbitowania.
Dla odmiany cos tu napisxe jeszcze.
Nadajemy dosc czesto ze Stasiem na tych samyvh falach a czasem w innej czestotliwosci. Duzo nas łączy tematow, postaw, przekonan a duzo dzieli. Mamy inne zdanie. To jest budujace, rozwijajace i zarabiste. Niestety nie moge tak napisac o Tobie. To zupelnie inne swiaty. Mi Twoj swiat nie pasuje. |
Widzę, że to działa! Mój sposób reakcji daje efekt w postaci złośliwości z Twojej strony!
O to mi chodziło!
Poza tym to jasne, że mój świat jest zupełnie inny i nie może pasować do Twojego...to widać, słychać i czuć.
Ale nic to! Ja się na Ciebie nie obrażam. Bóg Cię kocha dzisiaj, tu i teraz - niezależnie co myślisz o JEGO istnieniu! |
|
|
|
|
staaw
|
Wysłany: Wto 29 Sie, 2023 19:25
|
|
|
dromax napisał/a: |
STAAAW - a Ty to tutaj jesteś adwokatem Maciejki?
|
Oszalałeś?!
Uczę się od Niej erotyki.
Znaczy tej... retoryki... |
_________________ Wielbi dusza moja Pana, i raduje się duch mój w Bogu, moim Zbawcy.
|
|
|
|
Maciejka
|
Wysłany: Wto 29 Sie, 2023 19:27
|
|
|
A co ja mysle o istnieniu Boga? Dlaczego napisales ze sie obrazilam? Przeciwnie mam dosc gry w szachy z golebiem. Dzis widzialam zwrot : trzezwiejacy alkoholik.
Zapomnialam, ze alkoholik moze byc nietrzezwy, alkoholik trzezwiejacy cxyli pracujacy nad soba, alkoholik niepijacy i swiat jest piekny. |
|
|
|
|
dromax
|
Wysłany: Wto 29 Sie, 2023 19:39
|
|
|
Maciejka napisał/a: | A co ja mysle o istnieniu Boga? Dlaczego napisales ze sie obrazilam? Przeciwnie mam dosc gry w szachy z golebiem. Dzis widzialam zwrot : trzezwiejacy alkoholik.
Zapomnialam, ze alkoholik moze byc nietrzezwy, alkoholik trzezwiejacy cxyli pracujacy nad soba, alkoholik niepijacy i swiat jest piekny. |
ŚWIAT jest piękny gdy się jest abstynentem.
Napisałem tak bo uważam twoje wpisy jako złośliwe do mnie! |
|
|
|
|
Maciejka
|
Wysłany: Wto 29 Sie, 2023 19:42
|
|
|
Nie sa zlosliwe. Powtarzasz to jak zdarta plyta. Cytuje Mistrza. Dla Swiat byl piekny nawet jak patrxylam na niego przez bawarke, teraz tez jest piekny bo widze jasno i wyraznie kolory, ksztalty i twarze ludzi bez, wgapiania sie w nie. |
Ostatnio zmieniony przez Maciejka Wto 29 Sie, 2023 19:46, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
dromax
|
Wysłany: Wto 29 Sie, 2023 21:25
|
|
|
Maciejka napisał/a: | Nie sa zlosliwe. Powtarzasz to jak zdarta plyta. Cytuje Mistrza. Dla Swiat byl piekny nawet jak patrxylam na niego przez bawarke, teraz tez jest piekny bo widze jasno i wyraznie kolory, ksztalty i twarze ludzi bez, wgapiania sie w nie. |
Dobrze! I tak trzymaj! Wszystkiego najlepszego! |
|
|
|
|
Maciejka
|
Wysłany: Śro 30 Sie, 2023 04:37
|
|
|
Rozumiem, ze swiat jest piekniejsxy jak sie nie jest pijanym. Swiat i tak jest piekny i warto tu byc obojetnie czy czlowiek pijany, zdrowy, chory, trzezwy, przestal pic itd. Dobra ide z tego tematu. Meczace te Twoje zachowanie. Moze faktycznie potrzebujesz opieki, zaopiekuj sie żoną bo cienko z Toba moze być. |
|
|
|
|
staaw
|
Wysłany: Śro 30 Sie, 2023 09:34
|
|
|
Maciejka napisał/a: | Rozumiem, ze swiat jest piekniejsxy jak sie nie jest pijanym. |
Uważam że się mylisz.
Na trzeźwo świat jest jedynie prawdziwszy a z tą pięknością to bardzo różnie bywa... |
|
|
|
|
Maciejka
|
Wysłany: Śro 30 Sie, 2023 09:40
|
|
|
I git użyłeś lepszego słowa. Pojęce piękna jest subiektywne, prawdziwości tez. Chyba najlepsze będzie banalne. Świat jest taki jaki jest... masakra widze dromcia jak napisalam ostatnie zdanie. Ratunku mam urojenia jakieś |
|
|
|
|
|