Strona Główna Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"

czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Siła wyższa
Autor Wiadomość
dromax 
Gaduła
abstynencki styl życia

Wysłany: Śro 30 Sie, 2023 11:13   

Maciejka napisał/a:
Moze faktycznie potrzebujesz opieki, zaopiekuj sie żoną bo cienko z Toba moze być. :dokuczacz:

:roll: W zasadzie każdy z nas potrzebuje opieki. Do dyspozycji mamy swojego ANIOŁA STRÓŻA.
A BÓG przecież czuwa nad każdym - dając jednak WOLNĄ WOLĘ.

staaw 
Uzależniony od Dekadencji

Wysłany: Śro 30 Sie, 2023 13:15   

dromax napisał/a:
Maciejka napisał/a:
Moze faktycznie potrzebujesz opieki, zaopiekuj sie żoną bo cienko z Toba moze być.

W zasadzie każdy z nas potrzebuje opieki. Do dyspozycji mamy swojego ANIOŁA STRÓŻA.

:tak:

I każdy zasługuje na drugą szansę.

(no może z jednym wyjątkiem)

Nie martw się, jeżeli nie rozumiesz tego posta, nie był do Ciebie :)

Maciejka 
Uzależniony od netu
dawniej perełka

Pomogła: 67 razy
Wysłany: Śro 30 Sie, 2023 15:06   

Z tej opieki i pomocy jeszcze trzeba vhciec skorzystac, prxyjac ją. Bog działa poprzez innych ludzi, stawia na, drodze jaka jest życie. Nie kazdy jest gotowy czy umie prxyjąć pomoc.

dromax 
Gaduła
abstynencki styl życia

Wysłany: Śro 30 Sie, 2023 19:20   

Maciejka napisał/a:
Z tej opieki i pomocy jeszcze trzeba vhciec skorzystac, prxyjac ją. Bog działa poprzez innych ludzi, stawia na, drodze jaka jest życie. Nie kazdy jest gotowy czy umie prxyjąć pomoc.

:skromny: Jak najbardziej! Zgodnie z darowaną Wolą Bożą to my decydujemy czy przyjmiemy pomoc. Możemy przecież odrzucić! :foch: Oczywiście, że Bóg stawia nam na drodze ludzi.
cf2423f To jest sensowne o czym piszesz. Zgadzam się z tym!

Maciejka 
Uzależniony od netu
dawniej perełka

Wysłany: Czw 31 Sie, 2023 05:50   

dromax napisał/a:
Maciejka napisał/a:
Moze faktycznie potrzebujesz opieki, zaopiekuj sie żoną bo cienko z Toba moze być. :dokuczacz:

:roll: W zasadzie każdy z nas potrzebuje opieki. Do dyspozycji mamy swojego ANIOŁA STRÓŻA.

Jak to dobrze, ze ja wolniej czasem reaguję, temperament ma swoje plusy i ta sytuacja w jakiej jestem emocjonalna. Wyjasnie Ci, ze chodzi o żałobę po stracie corki, dwa lata juz prawie, dokladnie na koniec roku prxypada rocznica. Do rzeczy. Nie pisalam o takiej opiece tylko opiece zwiazanej ze staroscią, niedolężnością, z urokami wieku sędziwego byc moze z pampersami. Jak przystalo na mistrza manipulacj sprytnie odwrociles kota ogonem i zacząłeś nagle przemawiac ludzkim głosem. Jak chcesx to potrafisz mistrzu inikow, chowaniu glowy w piasek i brania nog za pas zamiast zajac sie problemem.

Maciejka 
Uzależniony od netu
dawniej perełka

Wysłany: Czw 31 Sie, 2023 06:56   

Unikow mialo byc nie inikow.

dromax 
Gaduła
abstynencki styl życia

Wysłany: Sob 02 Wrz, 2023 11:53   

Maciejka napisał/a:

Jak to dobrze, ze ja wolniej czasem reaguję, temperament ma swoje plusy i ta sytuacja w jakiej jestem emocjonalna. Wyjasnie Ci, ze chodzi o żałobę po stracie corki, dwa lata juz prawie,

Piszesz dość chaotycznie! :oops: Ja nie jestem Duchem Świętym bym wiedział dokładnie co miałaś na myśli. Nie wiedziałem o córce!
:roll: Proszę pisz bardziej przejrzyście! Precyzyjniej!

Maciejka 
Uzależniony od netu
dawniej perełka

Wysłany: Sob 02 Wrz, 2023 12:01   

Nie wiedziales bo tylko tu siedzisz, w tym dzialei ewentualnie we wspoluzaleznieniu. Najciekawsze tematy sa w ukrytym dziale i haide cos tam. Nie wiesz tez, ze malo widziala na oczy i jestem po operacj zacmy i dlatego napisalam ze inaczej patrze na swiat i tego nie napisalam ale jak wyciagasz moje posty sprzed roku to szok jak ja pisalam. A myslalam ze normalnie pisze. Guzik normalnie, nieczytatelnie pisalam.

Dobrze ze pociagnelam inny temat wyszly dwa Twoje oblicza. Nie wiem, ktore jest tzw prawdziwe, nic nie wiem. Przez monitor nie widac.

dromax 
Gaduła
abstynencki styl życia

Wysłany: Sob 02 Wrz, 2023 14:15   

Maciejka napisał/a:
Nie wiedziales bo tylko tu siedzisz, w tym dzialei ewentualnie we wspoluzaleznieniu. Najciekawsze tematy sa w ukrytym dziale i haide cos tam. Nie wiesz tez, ze malo widziala na oczy i jestem po operacj zacmy i dlatego napisalam ze inaczej patrze na swiat i tego nie napisalam ale jak wyciagasz moje posty sprzed roku to szok jak ja pisalam. A myslalam ze normalnie pisze. Guzik normalnie, nieczytatelnie pisalam.

:? Moje gratulacje, że masz naprawione oczy. Ja miałem też usuwaną zaćmę na obie gałki oczne. po 2 latach zrobiła mi się tzw. zaćma wtórna na woreczkach gdzie umieszcza się nową soczewkę. I musiałem usuwać laserem.
:] Miałem też ZAWAŁ SERCA i wyszedłem z tego szczęśliwie. Miałem też UDAR MÓZGU i uratowali mnie z tej opresji. :cwaniak: teraz na razie mam nieco spoko.
:brawo: Aha... nie widziałem ani TUNELU ANI światła. Czyli to jeszcze nie była śmierć kliniczna!
Ostatnio zmieniony przez dromax Sob 02 Wrz, 2023 14:25, w całości zmieniany 1 raz  

Maciejka 
Uzależniony od netu
dawniej perełka

Wysłany: Sob 02 Wrz, 2023 14:28   

Tez mam zacme wtorną, po 4 miesiacach mi sie zrobila, czekam na decyzje kiedy operowac.

Masz za co dromcio dziękowac Bogu. Życzę zdrowia. Piszesz ogolnie wkolo to samo i do oceny krótka droga u Ciebie kogos nie wiele wiedzac o tym kimś. Ja tez czasem za szybko wystawiam komus laurkę. Umiem tez sie zreflektowac i sprobowac poprawic niefajne swoje zachowanie.
W sumie to lubie konfrontacje, stawanie w prawdzie nawet za cene dyskomfortu, bólu psychicznego. Mam wtedy szanse na poprawe, chwile refleksjii.

dromax 
Gaduła
abstynencki styl życia

Wysłany: Nie 03 Wrz, 2023 14:13   

:? MACIEJKO>>> To jest wszystko PIKUŚ w stosunku do Zbawienia i życia z BOGIEM. :|

dromax 
Gaduła
abstynencki styl życia

Wysłany: Nie 06 Paź, 2024 15:55   Re: Siła wyższa

Mozaika napisał/a:
Po strasznym rozwodzie gdy dowiedziałam się że mój mąż zrobił dziecko mojej przyjaciółce, zaczęłam pić i piłam 10 lat........ wierzę w przeznaczenie i cuda 🤗

:uoee: Przeznaczenie??? Nie wiem czy naprawdę jest coś takiego.
:szok: Ale CUDA - owszem.
8| Ja doświadczyłem wielu takich cudów, które traktuję jako interwencję BOGA!
Oczywiście wyleczenie całkowite z ALKOHOLIZMU...Ale wyleczenie też z nikotynizmu. Prosiłem o to BOGA i TEN zrealizował. Najpierw miałem zawał i jeszcze popalałem...zaraz potem więc był udar - no i od tego czasu nie palę! mija 7 lat. Jestem uzdrowiony!!!
:lol:

Odpowiedz do tematu