Siła wyższa |
Autor |
Wiadomość |
dromax
Gaduła abstynencki styl życia
Pomógł: 2 razy Wiek: 73 Dołączył: 27 Lis 2010 Posty: 525 Skąd: Zielona Góra
|
Wysłany: Śro 30 Sie, 2023 11:13
|
|
|
Maciejka napisał/a: | Moze faktycznie potrzebujesz opieki, zaopiekuj sie żoną bo cienko z Toba moze być. |
W zasadzie każdy z nas potrzebuje opieki. Do dyspozycji mamy swojego ANIOŁA STRÓŻA.
A BÓG przecież czuwa nad każdym - dając jednak WOLNĄ WOLĘ. |
_________________ http://bez-dymka.cba.pl |
|
|
|
|
staaw
Uzależniony od Dekadencji
Pomógł: 125 razy Wiek: 52 Dołączył: 18 Sie 2010 Posty: 9025
|
Wysłany: Śro 30 Sie, 2023 13:15
|
|
|
dromax napisał/a: | Maciejka napisał/a: | Moze faktycznie potrzebujesz opieki, zaopiekuj sie żoną bo cienko z Toba moze być. |
W zasadzie każdy z nas potrzebuje opieki. Do dyspozycji mamy swojego ANIOŁA STRÓŻA.
I każdy zasługuje na drugą szansę.
(no może z jednym wyjątkiem) |
_________________ Wielbi dusza moja Pana, i raduje się duch mój w Bogu, moim Zbawcy.
Nie martw się, jeżeli nie rozumiesz tego posta, nie był do Ciebie |
|
|
|
|
Maciejka
Uzależniony od netu dawniej perełka
Pomogła: 67 razy Wiek: 55 Dołączyła: 28 Sty 2013 Posty: 3866
|
Wysłany: Śro 30 Sie, 2023 15:06
|
|
|
Z tej opieki i pomocy jeszcze trzeba vhciec skorzystac, prxyjac ją. Bog działa poprzez innych ludzi, stawia na, drodze jaka jest życie. Nie kazdy jest gotowy czy umie prxyjąć pomoc. |
_________________ [*] [*] [*] |
|
|
|
|
dromax
|
Wysłany: Śro 30 Sie, 2023 19:20
|
|
|
Maciejka napisał/a: | Z tej opieki i pomocy jeszcze trzeba vhciec skorzystac, prxyjac ją. Bog działa poprzez innych ludzi, stawia na, drodze jaka jest życie. Nie kazdy jest gotowy czy umie prxyjąć pomoc. |
Jak najbardziej! Zgodnie z darowaną Wolą Bożą to my decydujemy czy przyjmiemy pomoc. Możemy przecież odrzucić! Oczywiście, że Bóg stawia nam na drodze ludzi.
To jest sensowne o czym piszesz. Zgadzam się z tym! |
|
|
|
|
Maciejka
|
Wysłany: Czw 31 Sie, 2023 05:50
|
|
|
dromax napisał/a: | Maciejka napisał/a: | Moze faktycznie potrzebujesz opieki, zaopiekuj sie żoną bo cienko z Toba moze być. |
Jak to dobrze, ze ja wolniej czasem reaguję, temperament ma swoje plusy i ta sytuacja w jakiej jestem emocjonalna. Wyjasnie Ci, ze chodzi o żałobę po stracie corki, dwa lata juz prawie, dokladnie na koniec roku prxypada rocznica. Do rzeczy. Nie pisalam o takiej opiece tylko opiece zwiazanej ze staroscią, niedolężnością, z urokami wieku sędziwego byc moze z pampersami. Jak przystalo na mistrza manipulacj sprytnie odwrociles kota ogonem i zacząłeś nagle przemawiac ludzkim głosem. Jak chcesx to potrafisz mistrzu inikow, chowaniu glowy w piasek i brania nog za pas zamiast zajac sie problemem. |
|
|
|
|
Maciejka
|
Wysłany: Czw 31 Sie, 2023 06:56
|
|
|
Unikow mialo byc nie inikow. |
|
|
|
|
dromax
|
Wysłany: Sob 02 Wrz, 2023 11:53
|
|
|
Maciejka napisał/a: |
Jak to dobrze, ze ja wolniej czasem reaguję, temperament ma swoje plusy i ta sytuacja w jakiej jestem emocjonalna. Wyjasnie Ci, ze chodzi o żałobę po stracie corki, dwa lata juz prawie, |
Piszesz dość chaotycznie! Ja nie jestem Duchem Świętym bym wiedział dokładnie co miałaś na myśli. Nie wiedziałem o córce!
Proszę pisz bardziej przejrzyście! Precyzyjniej! |
|
|
|
|
Maciejka
|
Wysłany: Sob 02 Wrz, 2023 12:01
|
|
|
Nie wiedziales bo tylko tu siedzisz, w tym dzialei ewentualnie we wspoluzaleznieniu. Najciekawsze tematy sa w ukrytym dziale i haide cos tam. Nie wiesz tez, ze malo widziala na oczy i jestem po operacj zacmy i dlatego napisalam ze inaczej patrze na swiat i tego nie napisalam ale jak wyciagasz moje posty sprzed roku to szok jak ja pisalam. A myslalam ze normalnie pisze. Guzik normalnie, nieczytatelnie pisalam.
Dobrze ze pociagnelam inny temat wyszly dwa Twoje oblicza. Nie wiem, ktore jest tzw prawdziwe, nic nie wiem. Przez monitor nie widac. |
|
|
|
|
dromax
|
Wysłany: Sob 02 Wrz, 2023 14:15
|
|
|
Maciejka napisał/a: | Nie wiedziales bo tylko tu siedzisz, w tym dzialei ewentualnie we wspoluzaleznieniu. Najciekawsze tematy sa w ukrytym dziale i haide cos tam. Nie wiesz tez, ze malo widziala na oczy i jestem po operacj zacmy i dlatego napisalam ze inaczej patrze na swiat i tego nie napisalam ale jak wyciagasz moje posty sprzed roku to szok jak ja pisalam. A myslalam ze normalnie pisze. Guzik normalnie, nieczytatelnie pisalam.
|
Moje gratulacje, że masz naprawione oczy. Ja miałem też usuwaną zaćmę na obie gałki oczne. po 2 latach zrobiła mi się tzw. zaćma wtórna na woreczkach gdzie umieszcza się nową soczewkę. I musiałem usuwać laserem.
Miałem też ZAWAŁ SERCA i wyszedłem z tego szczęśliwie. Miałem też UDAR MÓZGU i uratowali mnie z tej opresji. teraz na razie mam nieco spoko.
Aha... nie widziałem ani TUNELU ANI światła. Czyli to jeszcze nie była śmierć kliniczna! |
Ostatnio zmieniony przez dromax Sob 02 Wrz, 2023 14:25, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Maciejka
|
Wysłany: Sob 02 Wrz, 2023 14:28
|
|
|
Tez mam zacme wtorną, po 4 miesiacach mi sie zrobila, czekam na decyzje kiedy operowac.
Masz za co dromcio dziękowac Bogu. Życzę zdrowia. Piszesz ogolnie wkolo to samo i do oceny krótka droga u Ciebie kogos nie wiele wiedzac o tym kimś. Ja tez czasem za szybko wystawiam komus laurkę. Umiem tez sie zreflektowac i sprobowac poprawic niefajne swoje zachowanie.
W sumie to lubie konfrontacje, stawanie w prawdzie nawet za cene dyskomfortu, bólu psychicznego. Mam wtedy szanse na poprawe, chwile refleksjii. |
|
|
|
|
dromax
|
Wysłany: Nie 03 Wrz, 2023 14:13
|
|
|
MACIEJKO>>> To jest wszystko PIKUŚ w stosunku do Zbawienia i życia z BOGIEM. |
|
|
|
|
dromax
|
Wysłany: Nie 06 Paź, 2024 15:55 Re: Siła wyższa
|
|
|
Mozaika napisał/a: | Po strasznym rozwodzie gdy dowiedziałam się że mój mąż zrobił dziecko mojej przyjaciółce, zaczęłam pić i piłam 10 lat........ wierzę w przeznaczenie i cuda 🤗 |
Przeznaczenie??? Nie wiem czy naprawdę jest coś takiego.
Ale CUDA - owszem.
Ja doświadczyłem wielu takich cudów, które traktuję jako interwencję BOGA!
Oczywiście wyleczenie całkowite z ALKOHOLIZMU...Ale wyleczenie też z nikotynizmu. Prosiłem o to BOGA i TEN zrealizował. Najpierw miałem zawał i jeszcze popalałem...zaraz potem więc był udar - no i od tego czasu nie palę! mija 7 lat. Jestem uzdrowiony!!!
|
|
|
|
|
|