Przesunięty przez: Wiedźma Sob 09 Wrz, 2023 06:25 |
PASAŻ - Pamiętnik Alkoholika Starającego się Anulować Żale |
Co myślisz o vlogu i blogu PASAŻ - Pamiętnik Alkoholika Starającego się Anulować Żale? |
Podoba mi się |
|
75% |
[ 3 ] |
Może być, ale trzeba popracować |
|
0% |
[ 0 ] |
Nie podoba mi się |
|
25% |
[ 1 ] |
|
Głosowań: 4 |
Wszystkich Głosów: 4 |
|
|
|
Autor |
Wiadomość |
Wiedźma
Administrator
Pomogła: 193 razy Dołączyła: 04 Paź 2008 Posty: 9686
|
|
|
|
|
Maciejka
Uzależniony od netu dawniej perełka
Pomogła: 67 razy Wiek: 55 Dołączyła: 28 Sty 2013 Posty: 3866
|
Wysłany: Czw 21 Wrz, 2023 19:27
|
|
|
Jutube mi wyswietlil nowy filmik autora tematu. Ponoc dwa dni temu byl wstawiony. Nie ogladam tego ale jak ktos to oglada.... |
_________________ [*] [*] [*] |
|
|
|
|
pterodaktyll
Moderator .....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....
Pomógł: 204 razy Dołączył: 17 Mar 2009 Posty: 15070 Skąd: z...mezozoiku
|
Wysłany: Czw 21 Wrz, 2023 19:44
|
|
|
Maciejka napisał/a: | Ponoc dwa dni temu byl wstawiony. |
Autor???!!! |
_________________ |
|
|
|
|
Maciejka
|
Wysłany: Czw 21 Wrz, 2023 20:10
|
|
|
Bardzo śmieszne, boki zrywac. Filmik byl wstawiony dwa dni temu tak mi pokazal internet. |
|
|
|
|
Wiedźma
Administrator
Pomogła: 193 razy Dołączyła: 04 Paź 2008 Posty: 9686
|
Wysłany: Czw 21 Wrz, 2023 22:09
|
|
|
Maciejka napisał/a: | Jutube mi wyswietlil nowy filmik autora tematu |
Też widziałam.
Ale już bez linku do Dekadencji, ani też bez linku na Dekadencji
No cóż, rozumiem - idzie się tam, gdzie większa publika, np na tik toka.
Ale żeby tak bez pożegnania...? |
_________________ Anioły dlatego latają, że lekce sobie ważą...
Co Wiedźma robi po godzinach |
|
|
|
|
Maciejka
|
Wysłany: Pią 22 Wrz, 2023 03:35
|
|
|
W tytule tematu jest do poczytania i oglądania. Rok to mało i dużo w tej chorobie. Oby to trzezwienie i tzw zdrowienie nie bylo tylko na pokaz. Mam takie wrazenie jak przejrzalam te filmy. |
|
|
|
|
Jonesy
Upierdliwiec
|
Wysłany: Wto 10 Paź, 2023 08:12
|
|
|
Coś kolega odpuścił blogowanie a i vlogowanie na yt też niespecjalnie mu wyszło i od dwóch tygodni cisza. Pytanie na ile była to próba pomocy sobie a na ile cheć spieniężenia w przyszłości swoich zasięgów. Nie ukrywam, że większość autorów z yt, mówiących o alkoholu, wcześniej czy później kończy apelami o zbiórkę na nowy sprzęt, zbiórkę na to czy tamto, prośby o wsparcie finansowe... Dla mnie to słabe mocno.
Ogólnie może i ciekawe jakieś miał te przemyślenia, ale ilośc wulgaryzmów nie tylko przytłaczająca ale wręcz męcząca. A na filmach yt odczuwać to jest jeszcze bardziej niż w słowie pisanym.
Kiedyś tutaj ktoś mi napisał, że kultura języka też jest jakimś wyznacznikiem trzeźwienia. Ja doskonale wiem, że będąc pijanym więcej słów u mnie to były wulgaryzmy niż normalne słowa. Nawet w rozmowach z rodziną. Stąd pewnie zwracam na to mocno uwagę. Jest mi ogólnie do teraz bardzo wstyd, że tak sobie folgowałem z tym językiem. No ale jest to też dowód na to, że alkohol powoduje, wcześniej czy później, straszne zaniżenie standardów. Wszelakich. |
_________________ Nemo vir est qui mundum non reddat meliorem
|
Ostatnio zmieniony przez Jonesy Wto 10 Paź, 2023 08:14, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Maciejka
|
Wysłany: Wto 10 Paź, 2023 09:50
|
|
|
Ja ostatnio mialam cieżką sytuację emocjonalną spowodowana kłótnią z siostrą, w rozmowie z inna siostra i szwagrem tak rzucalam mięsem i z ojcem wczoraj ze nie wiem czy mi siebie bardziej żal czy po prostu złość szukała ujścia. Wulgaryzmy to nie tylko przecinki czasem ale tez nieumiejetnosc radzenia sobie z uczuciami np,bezradnosci, zlosci kiedy ktos przekracza wszelkie granice, bezskutecznyvh prob pomocy cxy czasem nieumiejetne stawianie granic i pewnie mase innyvh uczuc, potrzeb, forma komunikacji nie koniecznie kulturalnej. |
Ostatnio zmieniony przez Maciejka Wto 10 Paź, 2023 09:50, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Jonesy
Upierdliwiec
|
Wysłany: Wto 10 Paź, 2023 12:29
|
|
|
No to miałaś ciężką sytuację emocjonalną spowodowaną kłótnią. A nie klęłaś jak szewc nagrywając kontent dla widzów. Jedyne co mi na myśl przychodzi jak te filmy oglądam to filmy tego pakera-trenera, co to specjalista się robi od wszystkiego powoli a co drugie słowo "k...a" w tych jego filmach podobnie. Dlaczego? Ano dlatego że wie dla kogo kontent nagrywa. I z pewnością nie ma na myśli kogoś wyedukowanego.
Sorry, ja rozumiem że można przeklnąć w uniesieniu emocjonalnym. Ale k*** z byle okazji, ot bo tak, to już nie za bardzo mi podchodzi. |
_________________ Nemo vir est qui mundum non reddat meliorem
|
|
|
|
|
Maciejka
|
Wysłany: Wto 10 Paź, 2023 12:32
|
|
|
Trudno z Tobą się nie zgodzić, a to forum nie za bardzo sie wpisuje w oczekiwane grono odbiorców..... |
|
|
|
|
margo
Trajkotka
Pomogła: 32 razy Dołączyła: 12 Sie 2013 Posty: 1881
|
Wysłany: Sob 14 Paź, 2023 17:53
|
|
|
jeśli ktoś lubi i używa tik toka to ja obserwuję tego pana https://www.tiktok.com/@alkoholik_z_tiktoka co prawda ilość wulgaryzmów również jest tam powalająca ale jak już się człowiek przyzwyczai, to nawet fajnie się słucha, działa już od dawna, zawsze czekam na końcu filmiku na "mordeczko, nie pij dziś" |
|
|
|
|
Maciejka
|
Wysłany: Sob 14 Paź, 2023 17:57
|
|
|
Mialam kiedys telefon w ktorej sieci i wiadomosci od nich zaczynaly sie od mordo, mordeczko. Moze ten pan tez od sie tak nauczyl i mu sie spodobalo. |
|
|
|
|
|