Fuertaventura bylam przed laty w lutym . Tu bylo zimno i snieznie , a tam cieplo i kwiaty kwitna , w pare godzin zupelnie inny swiat .
W dzien byly super temperatury , ale wieczory byly chlodne , wlozcie sobie do walizki cieplejszy sweter i dlugie spodnie , ja sie cieszylam ze to mialam .
I poprosilam o dodatkowy koc w hotelu , bylo mi zimno w nocy.
Ja bylam Hotel Iberostar Jandia , co wieczor piekne wystepy byly , nie nudzilo mi sie tam.
Jeszcze tylko 3 miesiace i lecimy do Turcji, jak ja sie ciesze .
Mam tylko nadzieje ze na lotnisku w Hamburgu nie beda strajkowac w tym czasie , bo chwilowo tu u nas wszedzie strajkuja.
My lubimy miec wszystko oplacone , ja nie lubie niespodzianek na urlopie , i takie o nic sie nie martwic wszystko podane i ugotowane i posprzatane.
Myslelismy tez o innych krajach jak przykladowo Bulgaria czy Dawna Jugoslawia , ale Roland nie chce tam , nie lubi tego dawnego socjalistycznego bloku.
Ale jak ja bym tam chciala , to by polecial ....Hi...Hi...Hi...
Juz pare razy bylismy w Turcji i zawsze bylismy bardzo zadowoleni, dlatego znowu do nich .
I chodzi tez o cene , duzo dostajesz w wykupionym pakiecie za dosc male pieniadze .
Jeszcze 2 miesiace i lecimy do Turcji , ciesze sie , to tak fajnie na cos sie cieszyc .
Mam nadzieje ze rana na nodze sie juz zagoji , czy plywac bede ? w zaleznosci co lekarz powie .
Oczywiscie na tych bazarach z podrobami bedziemy , kupie sobie sportowe buty ..tutaj bardzo drogie a tam za grosze .
To jest pozwolone , w malych ilosciach cos sobie kupic bez placenia cła.
Zawsze w Hotelu wykupujemy dla nas rozne wycieczki , nawet na caly dzien polecielismy samolotem w glab Turcji , do Kapadokien ....bardzo to bylo ciekawe. O 12 w nocy wyruszylismy na lotnisko z hotelu i o 12 w nocy wrocilosmy z lotniska do hotelu , zmeczeni ale zadowoleni , naprawde oplacalo sie to wszystko zobaczyc . I tam pilam wyciskany sok z jablka granatu , bosze tak dobrego soku jeszcze nigdy nie pilam , ale te jablka byly takie soczyste ( tu u nas w sklepie sa jak kamien i jakie drogie ) , trzy razy latalam kupic ten sok , patrzcie do dzis wspominam.
Jak ja lubie cieszyc sie na cos w przyszlosci , od dzisiaj za miesiac lecimy do Turcji , juz wszystko zaplacone , sukienki zanioslam do krawca zeby skrocil , prosto obciac i podlozyc , za 3 sukienki zaplacilam 40 Euro , ale ja nie potrafie i nie umiem , wiec trzeba zaplacic.
Juz pare lat jestem z Rolandem , ale prawie co roku wyjeżdżamy gdzies na dwa tygodnie , juz pare pieknych miejsc odwiedzilismy , jest co pozytywnie wspominac.
Ja uwazam ze urlop jest bardzo potrzebny , chociaz na te dwa tygodnie ja lubie wyjechac , no i w tym roku znowu lecimy , oboje bardzo lubimy latac samolotami , i bardzo lubimy lotniska , ten specyficzny nastroj . Tak ze jak postawimy autko na parkingu i wejdziemy w budowle lotniska , zaczyna sie nasz urlop.
Esenato , pieknego urlopu zycze . Kiedy i na jak dlugo tam jedziecie ?!
Ja i Roland nie raz rozmawiamy o takich wlasnie egzotycznych krajach , ale jak dochodzi do zdecydowania sie gdzie lecimy to wybieramy tam gdzie bardziej znamy .
Od dzisiaj za tydzien lecimy do Turcji na dwa tygodnie , juz dzisiaj sie ciesze ze jednak zdecydowalismy sie ruszyc z mieszkanka ,troche zasiedzielismy sie , no i ja jeszcze dlugo kustykalam przez ta operacje na nodze , tak sie jakos nalozylo pare rzeczy i dobrze ze wyjezdrzamy , bo po powrocie chcemy pare rzeczy zmienic.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum