Pomogła: 28 razy Dołączyła: 23 Sty 2010 Posty: 1492
Wysłany: Śro 16 Paź, 2024 09:49
Zupa szybka, tania i łatwa w przygotowaniu. Ogromna dawka wit C, zupa świetna dla dzieci szczególnie podawana z makaronem. Jeszcze zdążycie nazbierać owoców i wzmocnić zdrowie przed zimą. Najlepsza wersja tej zupy to róża zmieszana z jabłkiem należy jednak pamiętać, że jabłko pokrojone w kosteczkę dodajemy dopiero na koniec bo szybko się nam rozgotuje. Warto całość na koniec zmiksować i dodać np waniliowe mleko owsiane.
Pomogła: 28 razy Dołączyła: 23 Sty 2010 Posty: 1492
Wysłany: Czw 31 Paź, 2024 11:14
U nas dzis Roland gotuje obiad z duza okragla rzepa i troche kartofli i marchewka i cebula wszystko w mala kostke pokroic, i gotowac jak zupe jarzynowa , ale on to wszystko zblenduje i do tego dodaje sie kielbaske i mozna wedzony schab . Pachnie dobrym jedzonkiem i jesienia . mamusia rzepy nigdy nie gotowala , to i ja tego przepisu nie znalam , ale poznalam i polubilam .
Wiem ze Pan Adolf Kudlinski zmarl 25 pazdziernika 2020 , ale ja lubie i dzis ogladac filmiki z nim.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum