To skomplikowane |
Autor |
Wiadomość |
EASY
Małomówny
|
Wysłany: Pią 22 Lis, 2024 19:54
|
|
|
Trafne uwagi , dziękuję .
Książkę "trzeźwieć razem " mam, pobrałem z netu i wydrukowałem. Pierwsze czytanie nie było miłe, pokazało skalę trudności .To było w czasach "przed odejściem" .Teraz patrzę na to z innej perspektywy .A żona ? Radykalnie inna z zapałem do trzeźwienia .Mam wrażenie , że biochemia mózgu , też swoje robi .ewidentnie po odstawieniu alko ma "miodowy miesiąc".
No i zasadnicza sprawa - otwarcie rozmawiamy o uzależnieniu, córka również w tych rozmowach uczestniczy. Oczywiście nic na siłę , raczej rozmowy "z impulsu"
Na dziś jest-"słodko" ale mamy ( świadomie piszę my) też wewnętrzne przekonanie ,że trzeba szykować się na trudności .Na dziś mitingi dają "power", ale tutaj działamy każde dla siebie osobno i dla siebie razem.
Rana goi się , pozostaje zgoda chirurga , i ............do ośrodka ............... |
_________________ Patrz w przyszłość ......................... |
Ostatnio zmieniony przez EASY Pią 22 Lis, 2024 19:59, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
pietruszka
Moderator
Pomogła: 232 razy Wiek: 54 Dołączyła: 06 Paź 2008 Posty: 5444
|
Wysłany: Wto 10 Gru, 2024 20:44
|
|
|
I co tam Easy słychać? |
|
|
|
|
Halibut
Gaduła
Pomógł: 10 razy Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 985 Skąd: Ocean Spokojny
|
Wysłany: Śro 11 Gru, 2024 17:08
|
|
|
EASY napisał/a: | No i zasadnicza sprawa - otwarcie rozmawiamy o uzależnieniu, córka również w tych rozmowach uczestniczy. Oczywiście nic na siłę , raczej rozmowy "z impulsu"
Na dziś jest-"słodko" ale mamy ( świadomie piszę my) też wewnętrzne przekonanie ,że trzeba szykować się na trudności .Na dziś mitingi dają "power", ale tutaj działamy każde dla siebie osobno i dla siebie razem.
Rana goi się , pozostaje zgoda chirurga , i ............do ośrodka ............... |
dużo słów ale co to znaczy? |
|
|
|
|
Halibut
Gaduła
Pomógł: 10 razy Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 985 Skąd: Ocean Spokojny
|
Wysłany: Śro 11 Gru, 2024 17:23
|
|
|
kiedy czujesz że boli to krzyczysz z bólu a nie racjonalizujesz. Jak lubisz możesz tańczyć do woli ale nie tędy droga. |
|
|
|
|
kiwi
Trajkotka
Pomogła: 28 razy Dołączyła: 23 Sty 2010 Posty: 1493
|
Wysłany: Wczoraj 9:55
|
|
|