I rok przepadl. |
Autor |
Wiadomość |
Urszula
Trajkotka
Pomogła: 7 razy Wiek: 69 Dołączyła: 23 Maj 2010 Posty: 1208
|
Wysłany: Czw 07 Paź, 2010 15:45
|
|
|
pterodaktyll napisał/a: | wiem jak to "smakuje" |
No, to dlaczego dziwisz się Kseni, że reaguje jak reaguje?
Ptero, czy miast ironizować
pterodaktyll napisał/a: | No to gratuluję sukcesu........... |
nie mógłbyś wysilić myślenia i podpowiedzieć coś konstruktywnego?
A może czymś ją rozśmieszyć, oderwać od złych myśli, pogłaskać po głowie i dodać otuchy, że powoli wszystko się ułoży?
Może podpowiedzieć to i owo (z własnych doświadczeń), by złagodzić ból?
Przecież widzisz, jak bardzo jest zagubiona i nieszczęśliwa...
Ale z tego, co pisze widać, że stara się stanąć na własne nogi i raczej nie walnięcie w łeb jej teraz potrzebne!
Walić w łeb można alkoholika, żeby się opamiętał i przestał chlać (choć to też nie zawsze skuteczna metoda), a nie matkę dzieciom uzależnioną nie tylko od alko. |
|
|
|
|
pterodaktyll
Moderator .....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....
Pomógł: 204 razy Dołączył: 17 Mar 2009 Posty: 15070 Skąd: z...mezozoiku
|
Wysłany: Czw 07 Paź, 2010 15:53
|
|
|
Urszula napisał/a: | nie mógłbyś wysilić myślenia i podpowiedzieć coś konstruktywnego? |
Mógłbym.....zresztą właśnie to zrobiłem
Urszula napisał/a: | może czymś ją rozśmieszyć, |
Za to leci się do śmieci...... Urszula napisał/a: | pogłaskać po głowie i dodać otuchy, że powoli wszystko się ułoży? |
dopóki Ksenia sama sobie nie poukłada swoich spraw i relacji to nic głaskanie nie pomoże i mówie to na własnym przykładzie. Porządny kop w d**ę przynosi przeważnie o wiele lepsze efekty niż użalanie sie nad kimś.....
Urszula napisał/a: | Walić w łeb można alkoholika, |
Urszula napisał/a: | nie matkę dzieciom uzależnioną nie tylko od alko. |
Dziekuję.......to miłe z Twojej strony... |
_________________ |
|
|
|
|
Małgoś
Upierdliwiec Forumoholiczka
Pomogła: 26 razy Wiek: 58 Dołączyła: 30 Kwi 2010 Posty: 2191 Skąd: z miasta mojego
|
Wysłany: Czw 07 Paź, 2010 19:43
|
|
|
Borus napisał/a: | Urszula napisał/a: | Czasem potrzebna jest amputacja kończyny, | ...gorzej, gdy ta kończyna, mimo amputacji nadal jest w pobliżu, psuje atmosferę, nie chce się odkrochmalić i póki co, nie ma sposobu, żeby się jej pozbyć na stałe... |
Tiaaa.... skądś to znam
Siedzi taki tuż, tuż... i truje życie wszystkich wokół...
Kseniu, gdy się dowiedziałam, że mój ślubny mnie zdradza to też nie pokazałam klasy... Wstyd mi teraz jak cholera, bo zrobiłam histerię.. zamiast odejść z podniesioną wysoko głową. Ale tak to jest, gdy działamy pod wpływem impulsu. To wszystko co się wydarzyło zmierzało do zakończenia związku, który przestał służyć nam obojgu. Nie jest łatwo zakończyć dłuższy związek, zawsze jednak boli, żal po porażce nas często paraliżuje. Ale trzeba to przełamać w sobie by móc iść dalej i realizować się w pełni... Bo kto wie, być może trzymając się kurczowo tego co znamy odbieramy sobie szansę na nowe i lepsze... |
_________________ Tylko ja jestem odpowiedzialna za swoje życie |
|
|
|
|
yuraa
Moderator
Pomógł: 111 razy Wiek: 61 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 4274 Skąd: Police
|
Wysłany: Pią 08 Paź, 2010 09:16
|
|
|
ciąg dalszy dyskusji tutaj
pogłaskać czy kopnąć w d... ? |
|
|
|
Ksenia34
Towarzyski
Pomogła: 2 razy Wiek: 50 Dołączyła: 13 Paź 2008 Posty: 411 Skąd: Irlandia
|
Wysłany: Pią 15 Paź, 2010 20:53
|
|
|
w jednym banku nie dostalismy kredytu,ale juz bylismy w drugim i czekam na odpowiedz do konca tyg.trzymajcie kciuki. |
_________________ Przestań sobie wyobrażać – doświadczaj tego, co rzeczywiste.
Przestań niepotrzebnie myśleć - zamiast tego patrz i smakuj. |
|
|
|
|
Wiedźma
Administrator
Pomogła: 193 razy Dołączyła: 04 Paź 2008 Posty: 9686
|
|
|
|
|
Masakra
Trajkotka O jedna impreze za duzo
|
Wysłany: Pią 15 Paź, 2010 21:16
|
|
|
Ksenia34 napisał/a: | trzymajcie kciuki. |
Kredyt to najgorsza rzecz jaka czlowiek moze wziac na swoje barki. Nie bede trzymal kciukow bo Ci zle nie zycze |
_________________ Jest tam napisane gdzies, posrod gwiazd na niebie, jak pokore w sobie miec...
W I O S N A
Dulcius Ex Asperis |
|
|
|
|
jolkajolka
Trajkotka
Pomogła: 8 razy Wiek: 59 Dołączyła: 07 Sie 2009 Posty: 1388 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Pią 15 Paź, 2010 21:24
|
|
|
Czasem kredyt jest ostatnią deską ratunku i trampoliną do nowego życia. Ja potrzymam te kciuki jednakowoż... |
_________________ "Potykając się można zajść daleko;nie wolno tylko upaść i nie podnieść się." Goethe |
|
|
|
|
pterodaktyll
Moderator .....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....
Pomógł: 204 razy Dołączył: 17 Mar 2009 Posty: 15070 Skąd: z...mezozoiku
|
Wysłany: Pią 15 Paź, 2010 21:33
|
|
|
Masakra napisał/a: | Kredyt to najgorsza rzecz jaka czlowiek moze wziac na swoje barki. |
Nie chrzań.....przecież to Tobie pożyczają..........to niech się martwią czy oddasz...... |
_________________ |
|
|
|
|
incognito
(banita)
Pomogła: 16 razy Wiek: 61 Dołączyła: 11 Lut 2010 Posty: 377 Skąd: z daleka
|
Wysłany: Pią 15 Paź, 2010 21:36
|
|
|
Masakra napisał/a: | Kredyt to najgorsza rzecz jaka czlowiek moze wziac na swoje barki. |
..nie taki diabeł straszny jak go malują...! tylko nalezy dobrze czytac szczególnie teksty pisane małym drukiem!!! |
|
|
|
|
Ksenia34
Towarzyski
|
Wysłany: Pią 15 Paź, 2010 22:03
|
|
|
No my mamy kilka kredytow i nie zalujemy ze je mamy,jest ciezko ale bez nich byloby gorzej.nadal mieszkalbym w wynajmowanym domku i placila komus,a tak mam swoj. |
|
|
|
|
kiwi
Trajkotka
Pomogła: 28 razy Dołączyła: 23 Sty 2010 Posty: 1492
|
Wysłany: Sob 16 Paź, 2010 13:04
|
|
|
Hallo Kseniu !!!!
Dopuki nie splacilas kredytu za domek...to nie jest jeszcze Twoj.A moge sie zapytac...ile jeszcze lat musisz albo musicie z mezem ten domek splacac ? Slyszalam ze niektorzy biora na 20 albo 30 lat.To dlugi okres czasu.Kredytow juz masz kilka (sama napisalas)a gotowki juz nie ma (rozeszla sie gdzies),bo starasz sie o nowy kredyt.Niektorzy jednym kredytem splacaja poprzednie i wpadaja w pulapke kredytowa,nie zycze Ci tego.
Zycze Ci przemyslanych decyzji !!!!! Nie wpadnij z deszczu pod rynne !!!!!
Milego dnia zyczy
Kiwi |
|
|
|
|
Klara
Uzależniony od Dekadencji
Pomogła: 264 razy Dołączyła: 24 Lis 2008 Posty: 7861
|
Wysłany: Sob 16 Paź, 2010 13:14
|
|
|
Kiwi!
Nie wiem, kiedy Ksenia tu zajrzy, więc pozwolę sobie zacytować Jej post, sprzed jakiegoś czasu, żeby Ci powiedzieć, że ten kredyt nie ma być przeznaczony na przejedzenie, lecz na otwarcie sklepu:
Cytat: | hej nie chcialam pisac,ale jestem w trakcie otwierania sklepu tutaj.Wpadlismy na ten pomysl jakis czas temu,ale dopiero teraz ruszylo pelna para,bedzie to sklep taki dla spotrowcow,obydwoje w tym siedzimy duzo cwiczymy i generalnie w naszym miescie ani okolicach nie ma takich rzeczy,i zabieramy sie za to.Jutro zalatwiamy kredyt i w styczniu jak dobrze pojdzie otwieramy.Pisze o tym,bo wlasnie moj sie do mnie nie odzywa,jest zly ze ja to robie,bo nie bedzie mnie w domu i on bedzie musial sie zajmowac dziecmi.Wkurza mniebo przeciez malo jest kasy i ja nie pracuje,a ten sklep moze byc naprawde czyms dobrym.No i od kilku dni nie odzywa sie do mnie.Okazalo sie takze ze bede musiala poleciec na 2-3 dni do Wroclawia na szkolenie,i to juz wogole go wkurzylo.Jezu jaka on chce miec wladze nade mna,niby mam pracowac,ale na jego warunkach.nie moge byc samodzielna.a ja i tak to zrobie,bo kiedys chcialam z siostra otworzyc polski sklep a on nam odradzil,ktos inny to zrobil i ma juz 4 sklepy w naszych okolicach,a ja nadal bezrobotna.Mysle ze dobry pomysl i zrobie to. |
|
_________________ "Kiedy się przewracasz, nigdy nie wstawaj z pustymi rękami." /przysłowie japońskie/ |
|
|
|
|
kiwi
Trajkotka
Pomogła: 28 razy Dołączyła: 23 Sty 2010 Posty: 1492
|
Wysłany: Sob 16 Paź, 2010 13:49
|
|
|
Dziekuje Klaro za szybka informacje,ale ja to tez czytalam. |
|
|
|
|
Ksenia34
Towarzyski
|
Wysłany: Śro 20 Paź, 2010 19:31
|
|
|
Kredytu zostalo nam jeszcze 25 lat,bo wzielismy na 30lat. |
|
|
|
|
|