Przesunięty przez: Wiedźma Śro 10 Lis, 2010 08:19 |
Czy mogę smama się wyleczyć... tzn. bez terapi? |
Autor |
Wiadomość |
Majka19
Milczek
|
Wysłany: Śro 10 Lis, 2010 01:18 Czy mogę smama się wyleczyć... tzn. bez terapi?
|
|
|
Mam na imię majka. Skończyłam 19 lat. Od zawsze nie mogłam się doczekać aby być wreszcie tą ,,dorosłą,, Myślałam, że wszystkie moje problemy nagle znikną niestety tak się nie stało. A dodatkowo pojawiła się od lat męcząca mnie pustka i tęsknota za ,,nie wiadomo czym,, W moim domu borykałam się z piciem taty, narkomanią rodzeństwa, ciągłymi wyjazdami mamy. Przejęłam rolę kobiety w domu choć byłam najmłodsza to ja trzymałam rodzinę na nogach. <zakupy, finanse, rachunki etc.> Ze szkołą sobie jakoś poradziłam, zdałam maturę, jestem na pierwszym roku studiów. Tato walczy z nałogiem. I choć wydawać by się mogło, że wszystko się poukładało a ja mogę spokojnie wyprowadzić się i zacząć ,,swoje własne życie,, - nie potrafię... Coś mnie bardzo mocno trzyma. Nie umiem dogadać się z ludźmi, nie mówiąc już o partnerach (miałam chłopaka, wydawało mi się, że go kocham, ale zniszczyłam nasz związek i co dziwne nie miałam wpływu na to jak ranię, jak krzywdzę) Nie umiem kochać, nie przywiązuję się do ludzi. Moje serce wyschło i stało się zimne. Nie wiem już co jest normalne, jak żyć? Na to forum trafiłam przypadkiem, nie mogę spać więc szukam nie wiadomo czego i oglądam durne seriale... Jak mam sobie pomóc? Boję się, że znów wrócą myśli samobójcze a nawet kolejne próby- tak bardzo tego nie chcę.
Wiem, że to głupie i mało zrozumiałe co piszę. Z nikim nie mogę porozmawiać, bo zwykle to ja jestem tą która pociesza. Nie wiem co robić. Pustka. |
_________________ O zmierzchy życia będziemy sądzeni z miłości... |
|
|
|
|
Janioł
Uzależniony od netu Uśmiech to pół pocałunku
Pomógł: 70 razy Wiek: 58 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 4556 Skąd: Łódź
|
Wysłany: Śro 10 Lis, 2010 03:33
|
|
|
Leczenie się samemu ma te minusy nie zawsze dla siebie bywamy najlepszymi lekarzami nawet jak posiadamy najgłebszą wiedzę, dośc często nasz umysł wiedzie nas na manowce zwłaszcza jeśli chodzi o naszą psychikę, gdyby to było takie proste to pewnie lekarze i terapeuci od uzależnień i wspóluazależnień nie byliby potrzebni.
Daj sobie szansę i idx do specjalistów od współuzależnień, na tym forum znajdziesz penie wielu Dorosłych Dzieci Alkoholików, którym min, jestem ja i możesz liczyć na nasze wsparcie |
_________________ P.S. Janioł może być tylko jeden chociaż też czasem w coś walnie aureolką by: Pietruszka |
|
|
|
|
ZbOlo
[*][*][*] Ojciec Chrzestny
Pomógł: 35 razy Dołączył: 27 Lut 2009 Posty: 2713 Skąd: Łódź
|
Wysłany: Śro 10 Lis, 2010 07:48
|
|
|
Majka19 napisał/a: | Mam na imię majka. |
...witaj Majko... |
_________________ Homines soli animalium non sitientes, bibimus
|
|
|
|
|
evita
[*][*][*]
Pomogła: 75 razy Wiek: 58 Dołączyła: 03 Wrz 2009 Posty: 2895 Skąd: wielkopolska
|
Wysłany: Śro 10 Lis, 2010 07:51
|
|
|
Majka19 napisał/a: | Jak mam sobie pomóc? Boję się, że znów wrócą myśli samobójcze a nawet kolejne próby- tak bardzo tego nie chcę |
skoro miałyby to być "kolejne próby" to chyba jasno z tego wynika, że sama nie potrafisz sobie pomóc i najwyższy czas oddać się w ręce fachowców a wówczas i dla ciebie zaświeci słońce
No i witaj Majko |
_________________ spragniona niecodzienności,stęskniona do nadzwyczajności ...
|
|
|
|
|
Klara
Uzależniony od Dekadencji
Pomogła: 264 razy Dołączyła: 24 Lis 2008 Posty: 7861
|
Wysłany: Śro 10 Lis, 2010 08:06
|
|
|
Witaj Majko
Nie umiesz kochać, bo sama nie dostałaś miłości, a nie można dać drugiemu tego, czego się samemu nie posiada.
To wszystko co Cię gnębi możesz złagodzić, a może nawet przezwyciężyć, ale Twój problem powinnaś jednak przepracować ze specjalistami.
Tutaj masz najważniejsze adresy dla Dorosłych Dzieci Alkoholików: http://www.komudzwonia.pl/viewtopic.php?t=1665
Domyślam się, że jeśli studiujesz, to mieszkasz w na tyle dużym mieście, że nie będziesz miała problemu ze znalezieniem odpowiedniej poradni i/lub grupy wsparcia. |
_________________ "Kiedy się przewracasz, nigdy nie wstawaj z pustymi rękami." /przysłowie japońskie/ |
|
|
|
|
Borus
Trajkotka uzależniony
Pomógł: 35 razy Wiek: 66 Dołączył: 03 Wrz 2009 Posty: 1843 Skąd: wielkopolskie
|
Wysłany: Śro 10 Lis, 2010 12:32
|
|
|
Witaj Majko...
ja akurat jestem alkoholikiem, ale są tu ludzie, którzy potrafią wiele Tobie podpowiedzieć... |
_________________ zostało mi podarowane drugie życie... |
|
|
|
|
Flandria
Uzależniony od netu DDA (Dzielna, Dobra, Aktywna)
Pomogła: 69 razy Dołączyła: 28 Mar 2009 Posty: 3233
|
Wysłany: Śro 10 Lis, 2010 13:38
|
|
|
Majka19 napisał/a: | Przejęłam rolę kobiety w domu choć byłam najmłodsza to ja trzymałam rodzinę na nogach. <zakupy, finanse, rachunki etc.> |
witaj "bohaterze rodzinny"
Jesteś bardzo młoda, fajnie, że już masz świadomość bycia DDA |
|
|
|
|
Jacek
Uzależniony od Dekadencji ...jestem alkoholikiem...
Pomógł: 133 razy Dołączył: 05 Paź 2008 Posty: 7326 Skąd: Pyrlandia
|
Wysłany: Śro 10 Lis, 2010 14:41
|
|
|
cześć Majeczko
Majka19 napisał/a: | Wiem, że to głupie i mało zrozumiałe co piszę. |
wcale nie
ja bym raczej powiedział że to poważna sprawa
Majka19 napisał/a: | Przejęłam rolę kobiety w domu choć byłam najmłodsza to ja trzymałam rodzinę na nogach. <zakupy, finanse, rachunki etc.> |
Majka19 napisał/a: | Z nikim nie mogę porozmawiać, bo zwykle to ja jestem tą która pociesza. |
ze związkiem z tymi dwoma cytatami powyżej
nasuwa mnie się takie pytanie
- czy ty aby nie szukasz w swoich partnerach,kogoś takiego
co byś mogła się nim opiekować ??? |
_________________ "Boże pomóż mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.."
... (Janusz L Wiśniewski )
|
|
|
|
|
evita
[*][*][*]
|
Wysłany: Śro 10 Lis, 2010 15:27
|
|
|
oby tylko Majka jeszcze kiedyś tu zajrzała i żeby się nie okazało, że wpadła tylko na chwilę w momencie załamania |
|
|
|
|
|
komiwojażer
Towarzyski
Wiek: 65 Dołączył: 08 Cze 2009 Posty: 231 Skąd: Polska-Niemcy
|
Wysłany: Śro 10 Lis, 2010 17:32
|
|
|
miło Cię poznać |
_________________ Freedom... |
|
|
|
|
stiff
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Śro 10 Lis, 2010 18:53
|
|
|
Witaj... |
_________________ Jesteś taką osobą, jaką decydujesz się być... |
|
|
|
|
betka
Małomówny
|
Wysłany: Śro 10 Lis, 2010 19:33
|
|
|
Witaj |
|
|
|
|
milutka
Trajkotka
Pomogła: 49 razy Wiek: 45 Dołączyła: 19 Lut 2010 Posty: 1705
|
Wysłany: Czw 11 Lis, 2010 23:36
|
|
|
Witaj Majka bardzo ładne masz imię |
|
|
|
|
incognito
(banita)
Pomogła: 16 razy Wiek: 61 Dołączyła: 11 Lut 2010 Posty: 377 Skąd: z daleka
|
Wysłany: Czw 11 Lis, 2010 23:49
|
|
|
Witaj Majeczko! |
|
|
|
|
evita
[*][*][*]
|
Wysłany: Pią 12 Lis, 2010 09:30
|
|
|
no i nie ma Majki |
|
|
|
|
|
|