Cykawena |
Autor |
Wiadomość |
Jacek
Uzależniony od Dekadencji ...jestem alkoholikiem...
Pomógł: 133 razy Dołączył: 05 Paź 2008 Posty: 7326 Skąd: Pyrlandia
|
Wysłany: Śro 17 Lis, 2010 23:59
|
|
|
cykawena napisał/a: | Och, nie jestem w tym zbyt dobra, ale serniczki wychodzami całkiem ,całkiem bez zakalca |
ohohoho jeszcze się nie spotkałem ze złym wypiekiem
a na próbowałem się ich trochę |
_________________ "Boże pomóż mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.."
... (Janusz L Wiśniewski )
|
|
|
|
|
Tomoe
(banita)
Pomogła: 106 razy Dołączyła: 01 Cze 2009 Posty: 4791 Skąd: Śląsk
|
Wysłany: Czw 18 Lis, 2010 10:05
|
|
|
cykawena napisał/a: | Tkwię w współuzależnieniu ponad 20 lat. |
I jak długo jeszcze zamierzasz w nim tkwić? |
|
|
|
|
cykawena
Małomówny
|
Wysłany: Czw 18 Lis, 2010 11:09
|
|
|
Tomoe napisał/a: | I jak długo jeszcze zamierzasz w nim tkwić? |
Gdyby było tak łatwo się wyzbyć problemu , powiedziałabym, że już w tej chwili.
Ale to trzeba nie tylko czasu , ale świadomości tego złego co nam uczyniono i co przez to z nami się stało.Na etapie w którym teraz jestem, wiem , że idę do przodu, że odkrywam wreszcie swoje ciemne karty prawdy, że mam większą odwagę , że już nie oszukuję siebie i otoczenie, że chcę inaczej- bo normalnie żyć .. |
_________________ Choćbyśmy nawet mogli stać się uczonymi uczonością drugich, mądrzy możemy być jedynie własną mądrością.
|
|
|
|
|
Tomoe
(banita)
|
Wysłany: Czw 18 Lis, 2010 11:11
|
|
|
Jesteś jeszcze na etapie powiększania swojej świadomości, rozpoznawania problemu - czy już na etapie podejmowania jakiegoś działania, sięgania po pomoc dla siebie? |
|
|
|
|
cykawena
Małomówny
|
Wysłany: Czw 18 Lis, 2010 11:20
|
|
|
Tomoe napisał/a: | Jesteś jeszcze na etapie powiększania swojej świadomości, rozpoznawania problemu - czy już na etapie podejmowania jakiegoś działania, sięgania po pomoc dla siebie? |
Ogromną pomocą dla siebie samej było uczestniczenie w terapii dla współuz.to niewiarygodne jakim ocaleniem był fakt spotkania wielu ludzi o tym samym problemie.A wydawało mi się,że jestem sama prawie na całe okolice.. |
_________________ Choćbyśmy nawet mogli stać się uczonymi uczonością drugich, mądrzy możemy być jedynie własną mądrością.
|
|
|
|
|
cykawena
Małomówny
|
Wysłany: Czw 18 Lis, 2010 11:24
|
|
|
Ostatnio coraz częściej zaglądam na forum, czytam Was/ Nas .
W tak wielu opisach utażsamiam się jakby widziała swoje odbicie w lusterku. |
|
|
|
|
|
Tomoe
(banita)
|
Wysłany: Czw 18 Lis, 2010 11:28
|
|
|
Oooooo, to już naprawdę sporo dla siebie zrobiłaś.
Opowiesz troszkę o swojej terapii?
Jak długo trwała, nad czym pracowałaś, co dzięki niej zyskałaś? |
|
|
|
|
cykawena
Małomówny
|
Wysłany: Czw 18 Lis, 2010 11:29
|
|
|
Doszukałam się kącika pamiętników.Chyba też spróbuję się zmierzyć.
Tyle rzeczy chciałabym wyrzucić z siebie.. |
|
|
|
|
|
Tomoe
(banita)
|
Wysłany: Czw 18 Lis, 2010 11:31
|
|
|
Żeby pisać pamiętnik, musisz najpierw zwrócić się do administratora, czyli do Wiedźmy. Ona ci nada uprawnienia. |
|
|
|
|
cykawena
Małomówny
|
Wysłany: Czw 18 Lis, 2010 11:38
|
|
|
Tomoe napisał/a: |
Jak długo trwała, nad czym pracowałaś, co dzięki niej zyskałaś? | Około roku i uczestniczyłam prawie we wszystkich wykładach.Międzyczasie byłam też na warsztatach asertywności.Przede wszystkim zrozumiałam mechanizmy współuzależnienia.Po zakończeniu jeszcze nie byłam gotowa na zmiany , trawiłam to wszystko powoli, ale.. |
|
|
|
|
|
Tomoe
(banita)
|
Wysłany: Czw 18 Lis, 2010 11:50
|
|
|
To oczywiste, że po zakończeniu jeszcze nie byłaś gotowa na zmiany.
Zakończona terapia musi się najpierw jakiś czas "uleżeć", zanim zacznie naprawdę działać.
A czasami przydaje się jeszcze jakaś "dokrętka"...
Wiem po sobie. |
Ostatnio zmieniony przez Tomoe Czw 18 Lis, 2010 11:51, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
cykawena
Małomówny
|
Wysłany: Sob 20 Lis, 2010 00:30
|
|
|
Tak, weekend.Mój "pan "już odpowiednio zabezpieczyło swoje picie.Mnie bierze trzęsiawka.Wróciłam do domu, ani śladu po porządkach.Nałatwiej przecież jeść z garnka.( nienawidzę tego!), piecyk i kafle brudne , poklejone.Resztę jedzenia wyrzuciłam , bo brzydzę się.
Spokój dziewczyno, nie daj sie wyprowadzić z równowagi! |
|
|
|
|
|
cykawena
Małomówny
|
Wysłany: Sob 20 Lis, 2010 00:36
|
|
|
[quote="Tomoe"]
Zakończona terapia musi się najpierw jakiś czas "uleżeć", zanim zacznie naprawdę działać.
A czasami przydaje się jeszcze jakaś "dokrętka"...
Wiem po sobie. [/quote ]
Oj ciężko , ciężko |
|
|
|
|
|
stiff
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Sob 20 Lis, 2010 07:15
|
|
|
cykawena napisał/a: | Oj ciężko , ciężko |
Nikt nie mówi, ze będzie łatwo, ale co nie przychodzi łatwo, bardziej jest dla nas cenne... |
_________________ Jesteś taką osobą, jaką decydujesz się być... |
|
|
|
|
cykawena
Małomówny
|
Wysłany: Pon 22 Lis, 2010 13:02
|
|
|
stiff napisał/a: |
Nikt nie mówi, ze będzie łatwo, ale co nie przychodzi łatwo, bardziej jest dla nas cenne... | Życie to przepychanka i chyna nigy nie jest idelanie. |
|
|
|
|
|
|