Co jest w srodku ? |
Autor |
Wiadomość |
ChceUsnac
Milczek
|
Wysłany: Pią 19 Lis, 2010 23:36 Co jest w srodku ?
|
|
|
Witam wszystkich, to moj pierwszy post na tym forum i mam nadzieje, ze nie ostatni. Chcialbym po, krotce opowiedziec o swoim problemie, poniewaz mysle, ze czas najwyzszy wziac sie w garsc zanim bedzie za pozno...
Alkohol zaczal towarzyszyc mi w gimnazjum czyli w wieku okolo 15-16 lat (teraz mam 22). Zaczynalo sie od jakiegos taniego winka przed szkolna dyskoteka na spolke z kolegami. Mysle, ze robilismy to bardziej z ciekawosci niz z checi upicia sie. Potem pojawily sie pierwsze imprezki, urodziny gdzie pierwszy raz sprobowalem wodki, piwa itp. W zasadzie przez 3-4 lata nie widzialem zadnego problemu poniewaz pilo sie tylko w weekendy. Problem pojawil sie w klasie maturalnej, kiedy wraz z kolegami pilismy praktycznie codziennie opuszczajac przy tym szkole. Kolejne dni mijaly nam na kombinowaniu pieniedzy na wieczor. Jednak dalej nie widzialem problemu, podczas imprezy moglem wypic naprawde duzo bez wiekszych ubytkow w pamieci. Jednak juz wtedy zaczely sie problemu z agresja po spozyciu. Czesto dochodzilo do bojek, awantur...
Tak wlasnie minely mi beztroskie lata. W tym momencie mam 22 lata. Jeszcze do wczoraj mialem piekna kobiete, z ktora spedzilem dwa lata. Mam prace. Ucze sie zaocznie. Moje picie zaczelo wymykac sie juz dawno temu, jednak swoje apogeum mialo po zamieszkaniu wraz z dziewczyna. Przylapalem ja na zdradzie (calowala sie z innym mezczyzna), i zaczela sie prawdziwa "sciezka zdrowia". Jednak wygladalo to zupelnie niz w czasach licealnych. Nie moglem wypic juz dwucyfrowej liczy piw, tylko po kilku poprostu zasypialem. Zawsze budzilo mnie to samo pragnienie, i kazdy dzien zaczynalem od piwa po czym jechalem do pracy. Teoretycznie pogodzilem sie z dziewczyna, jednak po najmniejszej dawce alkoholu powracal problem tamtego faceta i zaczely sie awantury. Malo brakowalo a raz-dwa moja dziewczyna zostala by uderzona.
Zaczelem zastanawiac sie nad tym co robie, gdyz widzialem po swoim organizmie, ze krzyczy zebym przystopowal. Nie moglem normalnie usnac bez piwa. Kiedys na kacu nie moglem patrzec na alkohol, za to teraz kaca zaczynam leczyc zimnym browarem i potem mozna pic dalej.... Stracilem duzo znajomych i przyjaciol gdyz przez moje picie na imprezach nie raz bez zadnej przyczyny wszczynalem bojki i awantury. Potem pojawily sie moje zdrady, poznalem inna mlodsza dziewczyne oczywiscie wszystko dzialo sie "pod wplywem".
Teraz siedze sam w czterech scianach, moja byla juz dziewczyna odeszla, musze wstac rano do szkoly chociaz mam ochote przespac caly weekend a najchetniej rok, mam klopoty finansowe, ogolnie czuje sie jak szmata. Mysle, ze mozna upasc nizej, ale nie chce juz sie o tym przekonywac na wlasnej skorze. Prosilbym o jakas rade. Od dwoch dni nie pije, chociaz po glowie nie chodzi mi nic innego jak tylko piwko... nawet to, ze moja kobieta odeszla nie ma dla mnie takiej wagi. Czuje sie z tym strasznie...
Pozdrawiam |
Ostatnio zmieniony przez ChceUsnac Pią 19 Lis, 2010 23:37, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Agusia 31
Towarzyski
Pomogła: 7 razy Wiek: 45 Dołączyła: 20 Sie 2010 Posty: 311 Skąd: Słupsk
|
Wysłany: Pią 19 Lis, 2010 23:39
|
|
|
Witaj. Dobrze trafiłeś. |
_________________ To Ja swoim postępowaniem-czynami tworzę Swoją wartość... |
|
|
|
|
Agusia 31
Towarzyski
Pomogła: 7 razy Wiek: 45 Dołączyła: 20 Sie 2010 Posty: 311 Skąd: Słupsk
|
Wysłany: Pią 19 Lis, 2010 23:40
|
|
|
Chcesz rady??Idż na terapię, zacznij coś ze sobą robić Jeśli będziesz pił będzie tylko gorzej. |
_________________ To Ja swoim postępowaniem-czynami tworzę Swoją wartość... |
|
|
|
|
Kulfon
Trajkotka pacjent nie z tej ziemi
|
Wysłany: Pią 19 Lis, 2010 23:49
|
|
|
witaj Spiacy
.... wszystko jeszcze przed Toba
to, ze zauwazyles swoj problem, to juz wiele, inni nie miewaja tyle szczescia,
ja "obudzilem sie" rowniez z reka w nocniku .... dzis nie pije i dobrze mi z tym,
sposobow ujazmienia problemu alkoholowego jest wiele, terapia uzaleznienia, AA, kluby abstyneta,
samemu niestety jest ciezko sobie poradzic - prawdopodobienstwo na to ze poradzisz sobie sam jest jak trafic w tottka,
przerabialem wszystko na wlasnej skorze, udalo sie dzieki pomocy innych, tych ktorzy problem znaja od podszewki |
Ostatnio zmieniony przez Kulfon Pią 19 Lis, 2010 23:51, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Jacek
Uzależniony od Dekadencji ...jestem alkoholikiem...
Pomógł: 133 razy Dołączył: 05 Paź 2008 Posty: 7326 Skąd: Pyrlandia
|
Wysłany: Sob 20 Lis, 2010 00:03
|
|
|
cześć ChceUsnac
zauważyłeś swój problem
i postanowiłeś z tym skończyć
teraz to tylko zależy czy z tym postanowieniem pozostaniesz od twojego chciejstwa |
_________________ "Boże pomóż mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.."
... (Janusz L Wiśniewski )
|
|
|
|
|
stiff
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Sob 20 Lis, 2010 00:07
|
|
|
Witaj... ChceUsnac napisał/a: | chociaz po glowie nie chodzi mi nic innego jak tylko piwko... |
Musisz to przemyśleć czy rzeczywiście chcesz przestać pic... |
_________________ Jesteś taką osobą, jaką decydujesz się być... |
|
|
|
|
beata
Szefowa Al-Kaidy współuzależniona,ddd
Pomogła: 83 razy Wiek: 47 Dołączyła: 07 Sty 2009 Posty: 2806 Skąd: 51°38'51N
|
Wysłany: Sob 20 Lis, 2010 00:09
|
|
|
Witaj śpiochu |
|
|
|
|
ZbOlo
[*][*][*] Ojciec Chrzestny
Pomógł: 35 razy Dołączył: 27 Lut 2009 Posty: 2713 Skąd: Łódź
|
Wysłany: Sob 20 Lis, 2010 00:17
|
|
|
...witaj... |
_________________ Homines soli animalium non sitientes, bibimus
|
|
|
|
|
Borus
Trajkotka uzależniony
Pomógł: 35 razy Wiek: 66 Dołączył: 03 Wrz 2009 Posty: 1843 Skąd: wielkopolskie
|
Wysłany: Sob 20 Lis, 2010 00:50
|
|
|
Cześć... |
_________________ zostało mi podarowane drugie życie... |
|
|
|
|
jal
Gaduła Alkoholik dozgonny.
Pomógł: 13 razy Wiek: 76 Dołączył: 16 Maj 2010 Posty: 814 Skąd: świętokrzyskie
|
Wysłany: Sob 20 Lis, 2010 08:52
|
|
|
Witaj - dobrze ze przejrzałeś... ale coś zdecyduj - samo nie zniknie.
PD - janusz |
_________________ Mam bardzo silną wolę... robi ze mną co jej się tylko podoba.
Mój fotoblog |
|
|
|
|
Wiedźma
Administrator
Pomogła: 193 razy Dołączyła: 04 Paź 2008 Posty: 9686
|
Wysłany: Sob 20 Lis, 2010 09:49
|
|
|
Cześć Chcący.
Przyznam, że trochę zaniepokoił mnie Twój nick.
Dlaczego taki? |
_________________ Anioły dlatego latają, że lekce sobie ważą...
Co Wiedźma robi po godzinach |
|
|
|
|
sabatka
Trajkotka I`m going.... współuzależniona
Pomogła: 12 razy Wiek: 37 Dołączyła: 06 Paź 2008 Posty: 1236 Skąd: okolice Wrocławia
|
|
|
|
|
Klara
Uzależniony od Dekadencji
Pomogła: 264 razy Dołączyła: 24 Lis 2008 Posty: 7861
|
Wysłany: Sob 20 Lis, 2010 16:45
|
|
|
Hej, witaj! |
_________________ "Kiedy się przewracasz, nigdy nie wstawaj z pustymi rękami." /przysłowie japońskie/ |
|
|
|
|
pterodaktyll
Moderator .....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....
Pomógł: 204 razy Dołączył: 17 Mar 2009 Posty: 15070 Skąd: z...mezozoiku
|
Wysłany: Sob 20 Lis, 2010 16:51
|
|
|
ChceUsnac napisał/a: | Tak wlasnie minely mi beztroskie lata. |
Jakbym samego siebie widział. Witaj........ |
_________________ |
|
|
|