Strona Główna Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"

czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Co jest w srodku ?
Autor Wiadomość
emigrantka 
Gaduła
a ja jestem prosze pana na zakrecie ...

Pomogła: 12 razy
Wysłany: Sob 20 Lis, 2010 19:22   

ChceUsnac, witaj

chani 
Małomówny
chani

Wysłany: Sob 20 Lis, 2010 21:32   

Bardzo niepokojąca jest twoja sytuacja. Nie wiadomo co z tobą się teraz dzieje, bo widzę, że już żadnego posta dalej nie napisałeś...... Moja sytuacja jest podobna, ponieważ też zaczęłam pić w podobnym momencie (14-15 lat). Jestem w stanie w jakiś sposób cię zrozumieć, bo sama jestem alkoholiczką i mój były chlopak też nim jest i musiałam się z nim rozstać, przynajmniej narazie. Nie ma rady, JEŚLI CHCESZ ŻYĆ zgłoś się szybko do najblizszego terapeuty, lekarza, do profesjonalisty który ci pomoże. Sam nie dasz rady. Odezwij się co u ciebie
Ostatnio zmieniony przez chani Sob 20 Lis, 2010 21:33, w całości zmieniany 1 raz  

jolkajolka 
Trajkotka

Pomogła: 8 razy
Wysłany: Nie 21 Lis, 2010 21:23   

Pojawił się i znikł był...
Wracaj do nas, nawet jak nie wytrzymałeś bez piwa...

ChceUsnac 
Milczek

Wysłany: Pon 22 Lis, 2010 00:04   

Dzieki wszystkim za mile przywitanie, nie spodziewalem sie takiej reakcji. Co do mojego nicku, to jakos tak... ciezko mi usnac jak nie mam zadnych procentow we krwi. I faktycznie po napisaniu pierwszego posta polecialem do sklepu po zaopatrzenie i troche glupio bylo mi o tym napisac.

Co do sytuacji, dziewczyna dzisiaj spakowala czesc swoich rzeczy i sie wyniosla, poniewaz powiedzialem jej o reszczie moich wybrykow. Meczylo mnie strasznie to, ze tak bardzo mnie kocha a ja zachowywalem sie jak szmaciarz. W pracy jest niezle, bo mam to do siebie, ze raczej nie widac, ze jestem pijany ew. skacowany. Czesc kolegow odwrocila sie plecami, i wcale sie im nie dziwie. Szkola niestety, tryb zaoczny i w tym polroczu po piatkowych imprezach w sobote podnioslem sie tylko raz.

Najgorsze jest to, ze nie potrafie sobie wyobrazic weekendu bez imprezy, dnia bez piwka po pracy. I chociaz stracilem juz to co najbardziej kochalem to nie przeszkadza mi to w dalszym spozywaniu. Poszukalem klubow AA w mojej okolicy i zamierzam wybrac sie na najblizsze otwarte spotkanie. Czy ktos moglby przyblizyc jak wyglada ten pierwszy raz ? Na forum internetowym napewno latwiej jest sie otworzyc niz przed obcymi ludzmi ktorzy siedza kolo mnie.

Za przeproszeniem wk****em sie strasznie, bo nie jestem ani glupi ani brzydki a praktycznie kazdy swoj wolny czas poswiecilem na picie. Zastanowilem sie co w zyciu wychodzilo mi najlepiej i poza terapia postanowilem zapisac sie na boks. Akurat to mnie zawsze krecilo i uwielbialem to. Nie chce jednak zeby moje slowa byly tylko slowami goscia, ktory obiecuje poprawe. Naprawde chce sie podniesc bo jak narazie to spalilem wszystko i zaoralem.

I tutaj moje zapytanie, czy moze ktos z forumowiczow jest z Warszawy ? Chcialbym tak po ludzku pogadac z kims zanim sie tego wszystkiego podejme.

Jeszcze raz wielkie dzieki za przywitanie. Chcialbym zagoscic tu na dluzej !

yuraa 
Moderator

Wysłany: Pon 22 Lis, 2010 09:05   

Cytat:
Poszukalem klubow AA w mojej okolicy i zamierzam wybrac sie na najblizsze otwarte spotkanie. Czy ktos moglby przyblizyc jak wyglada ten pierwszy raz ? Na forum internetowym napewno latwiej jest sie otworzyc niz przed obcymi ludzmi ktorzy siedza kolo mnie.

jak chcesz wybrac sie na otwarty to po prostu przyjdziesz i posłuchasz co ludzie mówią. na otwarty mityng moze przyjść kazdy zainteresowany problemem. nikt cie nie spyta o nic i nic nie bedziesz musiał. no pewne zasady tam obowiązują ale te zostaną przedstawione przez prowadzącego.
jak trafisz na zamkniety tzn dla ludzi swiadomych swego uzaleznienia to tez oprócz przedstawienia sie z imienia nie musisz sie otwierać. zwykle prowadzący pyta : czy jest ktos po raz pierwszy na spotkaniu AA? to wtedy nalezy sie przedstawić, moze paść pytanie : czy chcesz przestać pić? jesli chcesz to jestes pełnoprawnym uczestnikiem AA.
nikogo nie obchodzi dlaczego chcesz. jedynym warunkiem przynależności do AA jest chęć zaprzestania picia.
możesz powiedziec cos o sobie a mozesz chodzic i nie odzywać sie kilka lat.
choc mówi się ze kto malo mówi wolniej trzeźwieje.

a i bląd semantyczny: nie ma czegos takiego jak kluby AA, sa grupy AA spotykajace się w klubach abstynenta, czasem w salkach przykoscielnych, w osrodkach terapii.
no i w stolicy to masz mnóstwo tego

jolkajolka 
Trajkotka

Wysłany: Pon 22 Lis, 2010 21:23   

Z moim synem było podobnie. Też nie wyobrażał sobie weekendu bez dobrej zabawy. W miare robienia coraz większych głupot po alkoholu zaczął się dowartościowywać. Trenował kravmagę (czy jak to się tam pisze),chodził na siłownie i nawet jakiś czas było w miarę ok. Ale potem wszystko sie posypało... Teraz zdecydował się na esperal, bo na razie nie chce się leczyć,nie chce przyznać,że jest uzależniony. Przed Tobą też wiele trudnych wyborów. Ale za to masz pełną gamę mityngów,tu w Warszawie nie można narzekać na ich brak. Pochodź,posłuchaj... :)

spec_50 
Małomówny

Wysłany: Wto 23 Lis, 2010 16:46   

ChceUsnac napisał/a:

Na forum internetowym napewno latwiej jest sie otworzyc niz przed obcymi ludzmi ktorzy siedza kolo mnie.

I tutaj moje zapytanie, czy moze ktos z forumowiczow jest z Warszawy ? Chcialbym tak po ludzku pogadac z kims zanim sie tego wszystkiego podejme.

!

To,że na forum łatwiej się "otworzyć" jest jasną sprawą.
Dobrze,że zdajesz sobie sprawę z rangi swojego problemu.To już jest coś.
Rozglądnij się dobrze wokół siebie,cze nie ma kogoś takiego, z kim mógłbyś pogadać /wygadać się/ i zapewniam Cię również,że wizyta w poradni leczenia uzależnień może okazać się bardzo skutecznym lekarstwem na Twoje "zło".
Chcąc sobie pomóc,koniecznym jest otwarcie się przed drugim człowiekiem,tym samym,dać sobie pomóc. A jeśli będzie to profesjonalista ,tym lepiej.

Życzę Ci wytrwałości i powodzenia!

stiff 
Uzależniony od netu

Wysłany: Wto 23 Lis, 2010 19:38   

ChceUsnac napisał/a:
I tutaj moje zapytanie, czy moze ktos z forumowiczow jest z Warszawy ?

W Wa-wa masz po kilka mityngów dziennie wiec żaden problem,
aby na któryś pójść i spotkać wielu takich jak my... :)

jolkajolka 
Trajkotka

Wysłany: Wto 23 Lis, 2010 20:41   

I znów go wcięło... :(

pterodaktyll 
Moderator
.....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....

Wysłany: Wto 23 Lis, 2010 21:11   

jolkajolka napisał/a:
znów go wcięło.

Usnął??? :mysli:

Conradus78 
Towarzyski
Conradus78

Wysłany: Wto 23 Lis, 2010 21:36   

No przecież marzenia czasem się spełniają.

pterodaktyll 
Moderator

Wysłany: Wto 23 Lis, 2010 21:38   

Conradus78 napisał/a:
marzenia czasem się spełniają.

Tylko trzeba tego naprawdę chcieć..... :)

jolkajolka 
Trajkotka

Wysłany: Wto 23 Lis, 2010 21:58   

Ja bym chciała,żeby on mógł spać bez piwa... :(

Małgoś 
Upierdliwiec
Forumoholiczka

Pomogła: 26 razy
Wysłany: Wto 23 Lis, 2010 22:10   

ChceUsnac napisał/a:
czy moze ktos z forumowiczow jest z Warszawy ? Chcialbym tak po ludzku pogadac z kims zanim sie tego wszystkiego podejme.

Ano jest.... ale ostatnio mało mam czasu na forum.... :skromny: A to dlatego, że dużo zajęć, prackę dopadłam od świtu i dodatkowo rozkręcam coś swojego do spółki z lubym.

Jeśli mogę coś doradzić, to wybierz się na otwarty miting na Nowowiejską, bodaj w środy są tam takie organizowane. Byłam kilka razy i sporo fajnych i w Twoim wieku ludzi tam przychodzi, nie tylko pijących, ale i ćpajacych. Jeśli czujesz się nieswojo to usiądź z tyłu, nie będziesz musiał się odzywać, tylko pobędziesz i posłuchasz, zobaczysz jak wielu podobnych Tobie tam przychodzi.
No i w piątki w klubie abstynenta na Poznańskiej bywają podobno niezłe imprezy, karaoke i tp.
Boks to kręcioł mojego K.... masakra jak dla mnie, ale ponoć o gustach się nie dyskutuje rg5th67j

pterodaktyll 
Moderator

Wysłany: Wto 23 Lis, 2010 22:11   

Małgoś napisał/a:
Boks to kręcioł mojego K.... masakra jak dla mnie,

Chcesz powiedziec, że trenuje na Tobie?????!!!!!! :szok:

Odpowiedz do tematu