Strona Główna Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"

czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Czy on jest alkoholikiem?
Autor Wiadomość
KICAJKA 
Trajkotka
współuzależniona-stara al-anonka

Pomogła: 101 razy
Wysłany: Czw 20 Sty, 2011 21:38   

Witam Cię Bożenko :) To są jego problemy nie Twoje i musi sam je rozwiązać.Ty masz dbać o siebie i dzieci,a on po rozwodzie i bez meldunku nie ma prawa mieszać Wam w życiu. Życzę Ci abyś stanowczo umiała rozwiązać swoje problemy :)

Jras4 
Docent

Wysłany: Pią 21 Sty, 2011 01:41   

boznena napisał/a:
,poza tym ogłosił się na portalu szuka kobiety
a skąd wiesz ???

boznena 
Małomówny

Wysłany: Pią 21 Sty, 2011 10:24   

skąd wiem jak ktoś pisze szuka kobiety randki,co to znaczy poza tym powiedział mi po tym jak mu powiedziałam że widziałam jego portal

boznena 
Małomówny

Wysłany: Pią 21 Sty, 2011 10:51   

na portalu zaznaczasz czego szukasz??prawda!żyjąc pod moim dachem,śąc w jednym łóżku to jest okej uważasz!

boznena 
Małomówny

Wysłany: Pią 21 Sty, 2011 10:54   

Jras4 napisał/a:
boznena napisał/a:
a skąd wiesz ???
to jest w porządku,piorę ,sprzątam usługuje nie dośc że pije to jeszcze takie numery.

boznena 
Małomówny

Wysłany: Pią 21 Sty, 2011 11:04   

Oświadczył mi ,że jest panem,a gdy jest na kacu ,a nawet pod wpływem alkoholu to JA musze mu dawać to co kobieta męzczyżnie.Mówi ,ze on nie ma kobiety,ale gdy pije tak często to Ja mam mu ulegać,spełniac zachcianki . Chce by wyprowadził sie dobrowolnie.Ja chce jednego spokoju w domu.

Mario 
[*][*][*]

Wysłany: Pią 21 Sty, 2011 11:43   

evita napisał/a:
Mario czyli jak wg ciebie miałam napisać

No na pewno nie GAD :/

Wiedźma 
Administrator

Pomogła: 193 razy
Wysłany: Pią 21 Sty, 2011 11:46   

boznena napisał/a:
Oświadczył mi ,że jest panem,a gdy jest na kacu ,a nawet pod wpływem alkoholu to JA musze mu dawać to co kobieta męzczyżnie.Mówi ,ze on nie ma kobiety,ale gdy pije tak często to Ja mam mu ulegać,spełniac zachcianki

No to Ty mu oświadcz, że to są jedynie jego pobożne życzenie, których Ty nie zamierzasz spełniać.
Spakuj mu walizkę, wystaw za drzwi, zmień zamki. A gdy będzie się dobijał - wezwij policję.
Przecież to nie on, ale Ty jesteś panią, bo jesteś u siebie. On jest intruzem, a intruzów się usuwa.
Swoją drogą jaki facet ma tupet, że tak się zachowuje mieszkając u Ciebie kątem.
Popatrz jak jest pewien Twojej uległości, skoro nie boi się, że go wywalisz na zbity pysk.

Mario 
[*][*][*]

Wysłany: Pią 21 Sty, 2011 11:49   

Cytat:
Oświadczył mi ,że jest panem,a gdy jest na kacu ,a nawet pod wpływem alkoholu to JA musze mu dawać to co kobieta męzczyżnie

Przepraszam. Nie doczytałem tego. Może i faktycznie...... gad :roll:

boznena 
Małomówny

Wysłany: Sob 22 Sty, 2011 11:21   

Jras4 napisał/a:
boznena napisał/a:
a skąd wiesz ???
Myślę Jras4 że już wiesz skad wiem,że szyka kobiety itd....

boznena 
Małomówny

Wysłany: Sob 22 Sty, 2011 11:22   

Serdecznie dziekuję za odpowiedzi.

evita 
[*][*][*]

Pomogła: 75 razy
Wysłany: Sob 22 Sty, 2011 11:41   

boznena napisał/a:
gdy jest na kacu ,a nawet pod wpływem alkoholu to JA musze mu dawać to co kobieta męzczyżnie.

oj znam ten ból :/
bozneno jeszcze nie tak dawno nie wiedziałam, że można powiedzieć NIE i przeciwstawić się takiemu traktowaniu. Ty jesteś w o tyle lepszej sytuacji, że jesteś u siebie i decydujesz czy ten KTOŚ może u ciebie pozostać czy nie. Pozostaje więc jeszcze nauczyć się odmawiać, przeciwstawiać, przedkładać dobro własne ponad jego, spełniać swoje zachcianki, odnaleźć w sobie człowieka, który ma prawo do własnego życia, polubić siebie ... wydaje się to wszystko takie proste ale niestety takim nie jest. Jednakże wszystko to jest w zasięgu ręki jeśli się poczyta na forum wpisy tych, którzy dali radę :) powodzenia więc życzę i jak to mawia nasz stiff "słusznych wyborów" :)

dromax 
Gaduła
abstynencki styl życia

Wysłany: Sob 22 Sty, 2011 20:25   Re: Czy on jest alkoholikiem?

boznena napisał/a:
Witam!mam dwoje dzieci syn 18l,drugi14l.Jestem po rozwodzie ,byly mąż mieszka ze mną w mieszkaniu komunalnym.Nie ma meldunku.Problem polega na tym,ze pije każdej soboty ,bo w tygodniu pracuje i pije tylko każdego dnia 2 piwa.Uprzyksza nam życie ,gdy wypije jest okropny ubliża dzieciom i mi. itd..nie dociera do niego ,że jest uzależniony,twierdzi, żęto ja jestem winna, że musi pić odreagować po tygodniu.Mieszkam tu rok i nie chcę by sąsiedzi plotkowali ,gdy zawołam dzielnicowego ,mieszkam na wiosce w bloku.Dwa latemu pogodziłam sie z nim i pozwoliłam by z nami zamieszkał z nami na tym mieszkaniu,ale widzę ,że szydło na nowo z worka wychodzi,poza tym ogłosił się na portalu szuka kobiety ,randki.Uważa że nie jest uzależniony i przy innej nie będzie pił.Wcześniej jak opuścił dom to miał inne kobiety.Gdy syn powiedział mu ostatnio ,że żle sie zachowuje to uznał,że ja ich buntuje ,a ja chcę by nie pił co soboty.Czy tak wiele chce???Byłam w pracy miesiac za granicą,wtedy pił też.a potem jedną sobotę był trzezwy, uświadamiał mi,że dziećmi zajmowal się,pisał esy mi, ze ja tam baluje ,pije .A to jest wymysł jego.W praniu mózgu jest mistrzem,a moja siostra mówi że on ma problemy i dlatego pije.Wiem,ze powinnam to skończyć,bo on się nie zmieni.

:glupek: No to na co czekasz - jeśli wiesz? Dlaczego do cholery nie kończysz z nim? Malo to on juz krwi rodzinie napsuł? czemu policji nie zawołasz gdy się awanturuje?
:mysli: Na co ty czekasz do grzyba?
:zmeczony: szlag człowieka może trafić jak czyta takie nonsensy.
Ostatnio zmieniony przez dromax Sob 22 Sty, 2011 20:27, w całości zmieniany 1 raz  

staaw 
Uzależniony od Dekadencji

Wysłany: Sob 22 Sty, 2011 20:31   

boznena napisał/a:
Serdecznie dziekuję za odpowiedzi.

Bożenko, Ty nie dziękuj, ty coś RÓB...

Nie martw się, jeżeli nie rozumiesz tego posta, nie był do Ciebie :)

Pati 
Gaduła
Inna od innych.DDA.

Pomogła: 13 razy
Wysłany: Sob 22 Sty, 2011 23:39   

staaw napisał/a:
Bożenko, Ty nie dziękuj, ty coś RÓB...

Koniecznie,trzeba cos robic w tym kierunku...
evita napisał/a:
Pozostaje więc jeszcze nauczyć się odmawiać, przeciwstawiać, przedkładać dobro własne ponad jego, spełniać swoje zachcianki, odnaleźć w sobie człowieka, który ma prawo do własnego życia, polubić siebie ... wydaje się to wszystko takie proste ale niestety takim nie jest.

A zeby to osiagnac i sie tego nauczyc(bo sie z tym nie rodzimy a szkoda) to baaardzo goraco polecam trening asertywnosci.
Bylam sprawdzilam naprawde warto :)

Odpowiedz do tematu