czujny Kulfon |
Autor |
Wiadomość |
szymon
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Czw 03 Lut, 2011 22:56
|
|
|
Kulfon napisał/a: | zreszta od czasu do czasu licznik mozna zresetowac
albo i nie
lepiej nie
ale nigdy nie mow nigdy |
wybieram: lepiej nie
cześć |
|
|
|
|
MartiVW
Małomówny
Pomógł: 1 raz Wiek: 48 Dołączył: 28 Lip 2009 Posty: 77 Skąd: Kluczbork.
|
Wysłany: Czw 03 Lut, 2011 23:01
|
|
|
loczek napisał/a: | wybieram: lepiej nie | -i tak trzymac ,nie popuszczac. |
_________________ Miłość życia zaklęta w koniach mechanicznych. |
|
|
|
|
Kulfon
Trajkotka pacjent nie z tej ziemi
|
|
|
|
|
MartiVW
Małomówny
|
Wysłany: Czw 03 Lut, 2011 23:30
|
|
|
Kulfi ... tak,, trzymac i nie popuszczac ,,to byla taka mala przenosnia haha bo skad mozemy wiedziec co bedzie jutro .Ja staram sie nie pic dzisiaj i dzisiaj staram sie zyc na trzezwo po to by te moje jutro bylo lepsze ,pelniejsze i przede wszystkim trzezwe bo bardzo polubilem to trzezwe zycie .U mnie jest roznie czasem wszystko sie dobrze uklada ,dni leniwie uciekaja jeden za drugim staram sie nie myslec o alko i zyc jak bug przykazal ,ale tez nie zapominam kim jestem bo pewnie by mnie to szybko zgubilo .Czasem budze sie rano i mam taka wielka sile w sobie ,czuje sie mocny ze wygralem z alko ze mi sie udalo ze teraz juz z gorki ze tylko bedzie lepiej ,ale to wszystko dzieje sie tylko w mojej psycho tak naprawde ja caly czas jestem slaby jak roslinka na wietrze .Na rozne problemy w zyciu reaguje czasem jak pijany ,szybko wyprowadza sie z rownowagi i czasem mam niezle jazdy z nawrotami i mysleniem ze moze juz po tylu miesiacach jedno piwko nie zaszkodzi ze moze juz jestem zdrowy ze moge to cos kontrolowac a tu zong nic bardziej mylnego bo wiem ze po tym jednym piwku bedzie lawina ze wroce do tego samego gowna z ktorego tak nie dawno wyszlem ze zacznie sie wszystko od poczatku ze beda kace ,poty i mysli samobujcze a tego naprawde nie chce .Duzo sie juz nauczylem ,troche wiem o tej chorobie ale czy tak naprawde wiem juz wystarczajaco duzo zeby normalnie zyc hmmm.chyba nie .Przede mna jeszcze dluga droga ,musze isc powoli bo juz raz o malo nie wytarlem nosa o chodnik .Duzo nauczylem sie na tym forum ,duzo czytam i ucze sie trzezwiec .Pokory nauczylem sie po drodze i dobrze mi z nia .Ciesze sie ze moge tu byc ze dzieki tej chorobie nauczylem sie zyc lepiej .Walczenie zostawilem Adamkowi ja na tym ringu z tym przeciwnikiem nie mam najmniejszych szans .Wiem to napewno Kulfi gdy zaczne walczyc przegram sromotnie i w bólach ,sam gdzies na smietniku. |
|
|
|
|
Kulfon
|
|
|
|
|
Wiedźma
Administrator
Pomogła: 193 razy Dołączyła: 04 Paź 2008 Posty: 9686
|
Wysłany: Pią 04 Lut, 2011 00:44
|
|
|
Kulfon napisał/a: | no ale jak przeczytasz takie cos
Wiedzma w watku Julki1980 napisał/a: | (..)że nie uzależnił się, a jedynie pije w sposób szkodliwy i ryzykowny. Nie każdy pijak jest alkoholikiem. |
na forum, to jak masz nie wracac myslami do tego, ze byc moze nie bylo jeszcze tak zle |
Kulfi, wyrwałeś z kontekstu
Gdybyś zacytował całość - sens okazałby się inny niż tu przedstawiłeś.
Wiesz przecież dobrze, że daleka jestem od uspokajania i usypiania czyjejś czujności
i nie temu miała służyć moja wypowiedź, a wręcz przeciwnie - namawiałam w niej do spotkania z terapeutą. |
_________________ Anioły dlatego latają, że lekce sobie ważą...
Co Wiedźma robi po godzinach |
|
|
|
|
Kulfon
|
|
|
|
|
Wiedźma
Administrator
|
Wysłany: Pią 04 Lut, 2011 08:58
|
|
|
Cytat: | nie chodzi o wyrwanie z kontekst i sens, a o sam zwrot to pol zdania, ktore dziala na mnie czasami bardzo zle |
Dobra, Kulfi - od dzisiaj specjalnie na Twój użytek będę mówiła: "Każdy pijak to alkoholik!"
Nie no, bez żartów - sorry, nie chciałam wzbudzić Twojego niepokoju. Ani niczyjego.
Ani złudnej nadziei wzbudzać. Stwierdziłam tylko fakt, że nie każdy się uzależnia. A tu masz!
Cholera, jak to trzeba się na każdym kroku pilnować |
|
|
|
|
Wiedźma
Administrator
|
Wysłany: Pią 04 Lut, 2011 09:00
|
|
|
Loczku, sorry za te rozmówki w Twoim wątku.
Yura napewno posprząta jak się pojawi - ja nie chcę mu się tu wcinać w jego kompetencje. |
|
|
|
|
MartiVW
Małomówny
|
Wysłany: Pią 04 Lut, 2011 20:53
|
|
|
Kulfon napisał/a: | oj my biedne alkoholiki | Kulfi my jestesmy chyba z tego samego stada owieczek. Ja u mnie w rodzinie jestem ta czarna owca . Od jakiegos czasu poprawiam sie i widze w sobie zmiany i dobrze mi w tym nowym zyciu nie zamienilbym najgorszy dnia trzezwego na najlepszy ale pijany. Teraz juz wiem ze mam za duzo do stracenia bo wlasne zycie . |
|
|
|
|
szymon
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Pią 04 Lut, 2011 21:23
|
|
|
Wiedźma napisał/a: | Loczku, sorry za te rozmówki w Twoim wątku.
Yura napewno posprząta jak się pojawi - ja nie chcę mu się tu wcinać w jego kompetencje. |
e tam, nie jest źle |
|
|
|
|
|