Strona Główna Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"

czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Mam pomysł na życie
Autor Wiadomość
milutka 
Trajkotka

Pomogła: 49 razy
Wysłany: Sob 05 Lut, 2011 22:27   

Klara napisał/a:

Każdy ma prawo do gorszego dnia, do wielu złych dni też, ale wszystkich nie opijaj, bo co wtedy zrobią Twoi chłopcy? 8|
Klaruś ...dla mnie zawsze na pierwszym miejscu będą moi chłop[cy ...kocham ich nad życie i wszystko co robię robię z myślą o nich ......ale nie mam już siły wychowywać ich sama z zarazem pozbawiać ich ojca którego bardzo ko0chają ........

Tomoe 
(banita)

Pomogła: 106 razy
Wysłany: Sob 05 Lut, 2011 22:37   

milutka napisał/a:
Czy jeśli wam sie przyznam ,że opiłam sie dziś bo mam już dośc tego cholernego życia ,tych samotnych wieczorów i nie radzę sobie już z tym wszystkim to ..............przestaniecie mnie lubić ???

Basia, ja cię ani trochę nie przestałam lubić, ale zaczęłam się o ciebie niepokoić.
Odstaw to g***o!!! Picie ci w niczym nie pomoże. Przez chwilę może ci przyniesie ulgę i zapomnienie, ale jutro problemy wrócą, a tobie dodatkowo dojdzie ból głowy i kac fizyczny i moralny.
Nie rób sobie tego! :nie:
Ostatnio zmieniony przez Tomoe Sob 05 Lut, 2011 22:38, w całości zmieniany 1 raz  

milutka 
Trajkotka

Wysłany: Sob 05 Lut, 2011 22:48   

Tomoe :zalamka: .nie mam już siły ........potrzebowałam tego ............znam z teori te wszystkie mechanizmy i tak bardzo suię boję by alkohol mną nie zawładnął ale coraz częściej myślę by się napić i nie myśleć o tych wszystkich problemach .........chciałam kochac i być kochaną .....czy to tak wiele????Chciałam uwolnić się od tego bagna jakie miałam w dzieciństwie a wpadłam w jeszcze większe .....dopiero teraz to do mnie dociera :zalamka:

milutka 
Trajkotka

Wysłany: Sob 05 Lut, 2011 22:58   

Tomoe napisał/a:
Basia, ja cię ani trochę nie przestałam lubić, ale zaczęłam się o ciebie niepokoić.
Bardzo mi miło jak to czytam ,uwierz mi ,że wiem ,że powinnam dostać od was takiego kopniaka żebym przestała sie użalać nad sobą i zrobić coś z własnym życiem ........ale dziś akurat potrzebuję by mnie ktoś przytulił i pozwolił mi się wypłakac ........

Tomoe 
(banita)

Pomogła: 106 razy
Wysłany: Sob 05 Lut, 2011 23:02   

Płacz, Basiu, płacz, tylko na Boga żywego, nie pij. :pocieszacz:

Pati 
Gaduła
Inna od innych.DDA.

Pomogła: 13 razy
Wysłany: Sob 05 Lut, 2011 23:07   

milutka napisał/a:
ale dziś akurat potrzebuję by mnie ktoś przytulił i pozwolił mi się wypłakac ........

:pocieszacz: :buziak:

milutka 
Trajkotka

Wysłany: Sob 05 Lut, 2011 23:11   

Tomoe napisał/a:
Płacz, Basiu, płacz, tylko na Boga żywego, nie pij. :pocieszacz:
...........nic Ci nie mogę obiecać ........nie mam na to siły ....

stiff 
Uzależniony od netu

Wysłany: Sob 05 Lut, 2011 23:24   

milutka napisał/a:
ale dziś akurat potrzebuję by mnie ktoś przytulił i pozwolił mi się wypłakac ........

:pocieszacz: :kwiatek:

milutka 
Trajkotka

Wysłany: Sob 05 Lut, 2011 23:26   

Być może tym co teraz napiszę pomogę nie jednej dziewczynie która waha się czy wyjść za mąz za mężczyznę który nadużywa alkoholu czy nie ?.....Gdybym wtedy miała ten rozum co teraz to z całą odpowiedzialnością bym powiedziała ,że nie ......nie warto marnować sobie własnego zycia dla męzczyzny który sam nie wie co jest dla niego w zyciu najwazniejsze .i nie twierdzę ,że taki męzczyzna nie kocha ...otóż kocha i to aż za bardzo ....w w swojej ułomności boi się ,że straci swoją ukochana i przez to używa wielu manipulacji ,zastraszeń ,wielu gróźb by jej nie stracić .wiedząc o swojej słabości do alkoholu używa takich manipulacji zeby nie stracić swojej ukochanej ........ale jakim kosztem -kosztem cierpień ,samotnych wieczorów ,nie przespanych nocy i ciągłej wiary swojej ukochanej ,ze to się zmieni .......ale czy Warto ?......dziś już wiem ,że nie ...ale wybór należy do Was dziewczyny ...........ja go dokonałam i dziś wiem ,że to był zły wybór ale przez ten czas urodziłam trzech wspaniałych synów i teraz decyzja jest o tyle trudniejsza ,że nie mogę już decydować sama ....

rybenka1 
Uzależniony od netu

Pomogła: 92 razy
Wysłany: Sob 05 Lut, 2011 23:49   

Jestes dzielna i silna kobieta. :buziak: :buziak: :buziak: :buziak: :buziak: :buziak: :buziak:

milutka 
Trajkotka

Wysłany: Nie 06 Lut, 2011 00:08   

rybenka1 napisał/a:
Jestes dzielna i silna kobieta. :buziak: :buziak: :buziak: :buziak: :buziak: :buziak: :buziak:
:zalamka: Dziękuję rybeńko.ale to nie prawda ....mam siłę bo mam trzech synów dla których zrobię wszystko ..ale tak na prawdę chcę poczuć sie kochaną ,docenianą i chcę sie cieszyć ,uśmiechać ..a ostatnio i tego brakuje :zalamka:

rybenka1 
Uzależniony od netu

Wysłany: Nie 06 Lut, 2011 00:20   

Wiem ,wiem alez jak bardzo cie rozumiem ,wiem ze masz słabszy dzien ,wiem nie jestes ze stali masz prawo miec słabszy dzien .Przetrwasz masz synów ktorych bardzo kochasz,wiem co czijesz ja duzo rozmawiam i rozmawiałam z mezem i synem ,co czuli jak mnie potrzebowali a ja coz ja ,spałam lub czesto kombinowałam szukałam cos do picia .Wiem potrzebujesz ,ciepla ,bliskosci tak to jest ,.Nie jestes sama masz trzech muszkieterów całuj ,przytulaj ,bedzie dobrze masz siłe i wiare .Pozdrawiam cie bardzo sredecznie. :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buziak: :buziak: :buziak: :buziak: :buziak: :buziak: :buziak: :buziak: :buziak: :buziak: :buziak: :buziak: :buziak: :buziak:

milutka 
Trajkotka

Wysłany: Nie 06 Lut, 2011 00:31   

Rybko ,jak zobaczyłam tyle całusków to chyba dziś pierwszy raz się uśmiechnęłam :) dzięki ...jesteście kochani .Stiff również dziękuje :)

rybenka1 
Uzależniony od netu

Wysłany: Nie 06 Lut, 2011 00:36   

:pocieszacz: :pocieszacz: :pocieszacz: :pocieszacz: :pocieszacz: :pocieszacz: :pocieszacz: :buziak: :buziak: :buziak: :buziak: :buziak: :buziak: :buziak: :buziak: :buziak: :buziak: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buziak: :buziak: :buziak: :buziak: :buziak: :buziak: :buziak: :buziak: :buziak: :buziak: :buziak: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buziak: :buziak: :buziak: :buziak: :buziak: :buziak: :buziak: :buziak: :buziak: :buziak: :buziak: :pocieszacz: :pocieszacz: :pocieszacz: :pocieszacz: :pocieszacz: :pocieszacz: :pocieszacz: :buziak: :buziak: :buziak: :buziak: :buziak: :buziak: :buziak: :buziak: :buziak: :buziak: :buziak: :buziak: :buziak: :buziak: :buziak: :buziak: :buziak: :buziak: :buziak: :buziak: :buziak: :buziak: :buziak: :buziak: :buziak: :buziak: :buziak: :buziak: :buziak: :buziak: :buziak: :buziak: :buziak: :buziak: :buziak: :buziak: :buziak: :buziak: :buziak: :buziak: :buziak: :buziak: DLA CIEBIE KOCHANA MILUTKO .

milutka 
Trajkotka

Wysłany: Nie 06 Lut, 2011 00:40   

rybenka1 napisał/a:
DLA CIEBIE KOCHANA MILUTKO .
Rybeńko .......teraz to już się nie uśmiecham a śmieję .........ale jesteś pozytywnie zakręcona :buzki:

Odpowiedz do tematu