Przesunięty przez: yuraa Pon 14 Lut, 2011 09:10 |
Jak mu pomóc |
Autor |
Wiadomość |
ZbOlo
[*][*][*] Ojciec Chrzestny
Pomógł: 35 razy Dołączył: 27 Lut 2009 Posty: 2713 Skąd: Łódź
|
Wysłany: Czw 17 Lut, 2011 11:43
|
|
|
Borus napisał/a: | ...ten chyba znowu dorasta |
...to się chyba cofa - był przecież posłem Partii Emerytów... |
_________________ Homines soli animalium non sitientes, bibimus
|
|
|
|
|
ZbOlo
[*][*][*] Ojciec Chrzestny
Pomógł: 35 razy Dołączył: 27 Lut 2009 Posty: 2713 Skąd: Łódź
|
Wysłany: Czw 17 Lut, 2011 11:44
|
|
|
kahape napisał/a: | Potem tylko "suche" oświadczenie do domofonu- jestes pijany, nie wejdziesz.
Wisiało chyba trzy miesiące. Ale pomogło, zaskoczył. To najważniejsze. |
...jest to świetny pomysł, na szczęście moja żona - swego czasu - na niego nie wpadła... |
_________________ Homines soli animalium non sitientes, bibimus
|
|
|
|
|
pietruszka
Moderator
Pomogła: 232 razy Wiek: 54 Dołączyła: 06 Paź 2008 Posty: 5443
|
Wysłany: Czw 17 Lut, 2011 15:19
|
|
|
stokrotka5 napisał/a: | każdy facet jest w pewnym sensie małym dzieckiem |
Nie nieprawda. Jeżeli im się nie przeszkadza, przestaje matkować, pozwala się skonfrontować z rzeczywistością, to dorastają, nawet w przyspieszonym tempie. Mam taki przykład w domu. Nawet z czasem mnie przerósł. I mam męskie ramię, na którym mogę się oprzeć.
I to co jest najzabawniejsze nie wymagało to żadnego wysiłku ode mnie (no może trochę, żeby się powstrzymać od wyręczania go). |
|
|
Pati
Gaduła Inna od innych.DDA.
Pomogła: 13 razy Wiek: 46 Dołączyła: 11 Gru 2010 Posty: 927
|
Wysłany: Czw 17 Lut, 2011 19:26
|
|
|
ZbOlo napisał/a: | ...jest to świetny pomysł, na szczęście moja żona - swego czasu - na niego nie wpadła... |
Mnie znajoma w pracy podpowiedziala zebym zmienila zamek w drzwiach i tak uczynilam mimo ze byly maz byl zameldowany.
Bardzo sie zdziwil.
Nachodzil Nas dzwonil i pukal po nocach.
Jak byl zbyt natarczywy w tym pukaniu i stukaniu wzywalam policje.
Jednak oplacalo sie mialam spokoj az do przeprowadzki |
Ostatnio zmieniony przez Pati Czw 17 Lut, 2011 19:27, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
stokrotka5
Małomówny stokrotka5
|
Wysłany: Nie 06 Mar, 2011 18:27
|
|
|
Witam dawno nie odzywałam sie.Pomogły wasze rady za które dziękuje .Sama zaczęłam terapie i nawet moja terapeutka zauwazyła we mnie zmiany , ja sama czuje sie lepiej.A co z moim mężem? otóż chodzi na spotkania AA , na mityngi i do psychologa na razie jest dodrze i tym sie cieszę bo wiadomo ze zycie jest pełne niespodzianek, i co ma byc to bedzie . Każdy może na prostej drodze się potknąć. |
|
|
|
|
anakonda
(banita)
Pomógł: 8 razy Wiek: 113 Dołączył: 04 Lip 2010 Posty: 379 Skąd: lubuskie
|
Wysłany: Nie 06 Mar, 2011 18:36
|
|
|
stokrotka5 napisał/a: | .Sama zaczęłam terapie i nawet moja terapeutka zauwazyła we mnie zmiany |
Cytat: | otóż chodzi na spotkania AA , na mityngi i do psychologa na razie jest dodrze |
jak to mowia jedna jaskolka wiosny nie czyni , choc to juz jakies oznaki wypogadzania sie |
|
|
stiff
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Nie 06 Mar, 2011 19:37
|
|
|
stokrotka5 napisał/a: | Każdy może na prostej drodze się potknąć. |
tylko ze trzeba wogole wejść na ta drogę... |
_________________ Jesteś taką osobą, jaką decydujesz się być... |
|
|
|
|
Pati
Gaduła Inna od innych.DDA.
Pomogła: 13 razy Wiek: 46 Dołączyła: 11 Gru 2010 Posty: 927
|
Wysłany: Pon 07 Mar, 2011 12:38
|
|
|
stokrotka5 napisał/a: | Sama zaczęłam terapie i nawet moja terapeutka zauwazyła we mnie zmiany , ja sama czuje sie lepiej. |
|
_________________ Najlepszym miejscem pod słońcem jest dom,w którym żyją ludzie ofiarujący sobie w najtrudniejszych chwilach tak rzadki dar,jak wybaczenie. (G.McDonald) |
|
|
|
|
stokrotka5
Małomówny stokrotka5
|
Wysłany: Pon 07 Mar, 2011 13:25
|
|
|
Wiem że bedzie ciężko ale sam fakt że w końcu po tylu latach postanowiłam wsiąść sprawy w swoje ręce to dla mnie naprawdę bardzo dużo.Ja wiem że nie wszystkim się, udaje ale lepiej robić wszystko co można jak nie robić nic i użalać się nad sobą. |
|
|
|
|
Klara
Uzależniony od Dekadencji
Pomogła: 264 razy Dołączyła: 24 Lis 2008 Posty: 7861
|
Wysłany: Pon 07 Mar, 2011 14:06
|
|
|
stokrotka5 napisał/a: | lepiej robić wszystko co można jak nie robić nic i użalać się nad sobą. |
Mądrze prawisz Stokrotko |
_________________ "Kiedy się przewracasz, nigdy nie wstawaj z pustymi rękami." /przysłowie japońskie/ |
|
|
|
|
|