|
Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"
czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...
|
Przesunięty przez: Wiedźma Wto 22 Lut, 2011 14:14 |
Pustka alkoholika, chciałbym wygrać. |
Autor |
Wiadomość |
Marc-elus
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Pią 18 Mar, 2011 13:04
|
|
|
aazazello napisał/a: | Marc-elusie, z całym szacunkiem, może się mylę, ale odnoszę wrażenie, że wyłapujesz wszelkie drobiazgi dyskredytujące AA , terapię, forumowiczów a umyka tobie cel podstawowy, jakim jest twoje trzeźwienie.
Twoim problemem jest alkoholizm a nie to, czy w AA jest zapis o klinowaniu |
aazazello słuszne masz spostrzeżenia, wyłapuje nieścisłości i sprzeczności, nawet te małe.
Uważasz że to mi przeszkadza w trzeźwieniu? W jaki sposób?
Możesz zapytać czemu to służy. Wskazaniu że te osoby które bez terapii i AA nie potrafią trafić do łazienki niech się zastanowią, bo skoro są sprzeczności to może nie należy bezkrytycznie ufać, czasem zastanowić się.
Ciekawostką jest natomiast to że zauważyłeś wyłapywanie przeze mnie pewnych rzeczy, a jak ktoś się zachowuje irracjonalnie, krzycząc na innego użytkownika to tego nie komentujesz. Chyba że nie wymaga to komentarza....Nie to żebym robił z siebie sierotkę, daleko do tego.
Odpowiedź, jeżeli chcesz, proszę umieść w komentarzach do mojego pamiętnika. |
|
|
|
|
aazazello
Gaduła
|
Wysłany: Pią 18 Mar, 2011 14:51
|
|
|
Marc-elus napisał/a: | może nie należy bezkrytycznie ufać, czasem zastanowić się. |
Oczywista oczywistość
ale czy musisz to robić teraz, kiedy masz głowę pełną mechanizmów choroby alkoholowej i nie bardzo potrafisz odróżnić, co jest trzeźwe a co pijane ( z całym szacunkiem dla twojej inteligencji-taka choroba)
Marc-elus napisał/a: | jak ktoś się zachowuje irracjonalnie, krzycząc na innego użytkownika to tego nie komentujesz. |
Troszkę to niesprawiedliwe, ale co mi tam, życie nie jest sprawiedliwe, jest życiem
Marc-elus napisał/a: | wyłapuje nieścisłości i sprzeczności, nawet te małe.
Uważasz że to mi przeszkadza w trzeźwieniu? W jaki sposób?
Możesz zapytać czemu to służy |
Pytam, czemu to służy?
Moim zdaniem, dla twojego zdrowia, na początku twojej trzeźwości, są to nieistotne *p****. Szczegóły bez znaczenia. Skup się na trzeźwieniu, nie na destrukcji. Rozumiem ciebie, bo sam przez to przechodziłem i do niczego konstruktywnego nie doszedłem, więc sobie odpuściłem. Dzielę się z tobą swoim doświadczeniem, albo skorzystasz, albo będziesz wali głową w mur. Wybór należy do ciebie. |
Ostatnio zmieniony przez aazazello Pią 18 Mar, 2011 14:52, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Tomoe
(banita)
Pomogła: 106 razy Dołączyła: 01 Cze 2009 Posty: 4791 Skąd: Śląsk
|
Wysłany: Pią 18 Mar, 2011 14:59
|
|
|
Mechanizm uzależnienia: odwracanie uwagi od siebie.
Zajmowanie się wszystkim i wszystkimi, byle tylko nie zajmować się sobą i nie koncentrować na sobie. |
Ostatnio zmieniony przez Tomoe Pią 18 Mar, 2011 15:00, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Tomoe
(banita)
Pomogła: 106 razy Dołączyła: 01 Cze 2009 Posty: 4791 Skąd: Śląsk
|
Wysłany: Pią 18 Mar, 2011 15:03
|
|
|
aazazello napisał/a: | Masz głowę pełną mechanizmów choroby alkoholowej i nie bardzo potrafisz odróżnić, co jest trzeźwe a co pijane |
|
Ostatnio zmieniony przez Tomoe Pią 18 Mar, 2011 15:04, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
tomcio.
Towarzyski
Wiek: 44 Dołączył: 21 Lut 2011 Posty: 205 Skąd: Niedaleko
|
Wysłany: Pią 18 Mar, 2011 22:38
|
|
|
dadof2 napisał/a: | pochwalic ze wlasnie mi dzis mija 28 dzien trzezwosci |
i tego CI gratuluje.
A do reszt towarzystwa nie mam nic przeciwko dyskusji, po to jest to forum i internet i nie mam zamiaru ograniczać komukolwiek wypowiedzi. |
_________________ #1 Co byś zrobił, gdybyś się nie bał?
#2 Życie jest do przeżycia, a nie do unikania
#3 Życie człowieka, to mrugnięcie Boga |
|
|
|
|
staaw
Uzależniony od Dekadencji
Pomógł: 125 razy Wiek: 52 Dołączył: 18 Sie 2010 Posty: 9025
|
Wysłany: Pią 18 Mar, 2011 22:50
|
|
|
tomcio. napisał/a: | A do reszt towarzystwa nie mam nic przeciwko dyskusji, po to jest to forum i internet i nie mam zamiaru ograniczać komukolwiek wypowiedzi. | Tomciu, chodzi o to byś czerpał.. |
_________________ Wielbi dusza moja Pana, i raduje się duch mój w Bogu, moim Zbawcy.
Nie martw się, jeżeli nie rozumiesz tego posta, nie był do Ciebie |
|
|
|
|
Jonesy
Upierdliwiec
|
Wysłany: Wto 22 Mar, 2011 23:40
|
|
|
Tomek, co u Ciebie? Zyjesz?? |
|
|
|
|
Kulfon
Trajkotka pacjent nie z tej ziemi
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Alkoholizm, współuzależnienie, DDA. Forum wsparcia
|