Strona Główna Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"

czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Klara
Wto 12 Kwi, 2011 18:23
Moja historia i prośba o POMOC
Autor Wiadomość
DDDMan 
(konto nieaktywne)

Wysłany: Nie 10 Kwi, 2011 11:42   

Flandra napisał/a:
przecież pisał o swoim ojcu, o tym jak go zmuszał do wielu rzeczy, i o sposobie w jaki to robił ...
dziwisz się, że po czymś takim ma awersję do osób, które próbują mu coś wmówić "na siłę"?

Bingo!

W końcu ktoś zrozumiał.

DDDMan 
(konto nieaktywne)

Wysłany: Nie 10 Kwi, 2011 11:43   

Tomoe napisał/a:
NIC OD NIKOGO nie przyjmujesz.
Od nikogo.
Chcesz tylko i wyłącznie utrzymać się w centrum uwagi. To twój jedyny cel.
Ludzka uwaga skupiona na tobie - to twój pokarm.
Tylko tym się pasiesz.

Łap się na lep, łap :mgreen:

Stokrotka 
Towarzyski

Pomogła: 3 razy
Wysłany: Nie 10 Kwi, 2011 11:43   

DDDMan napisał/a:
którzy delikatniej doradzają. To przyjmuję.

No własnie, przyjmujesz tylko takie formu jakie są tobie wygodne.

Wiesz ile razy ja dostałam kopa w d**ę od innych, którzy chcieli mi uzmysłowić co robię ze swoim życiem. Ile razy się wściekałam na nich. Ile razy bolało. Ile razy chowałam się pod pierzynę aby schować się przed całym światem.
Ale dzięki takim kopniakom moje życie wygląda zdecydowanie lepiej. Bez nich żyłabym dalej w moich chorych wyobrażeniach.
Ja życzę sobie aby tacy ludzie mi pomagali. Nie życzę sobie głaskania po głowie.

DDDMan 
(konto nieaktywne)

Wysłany: Nie 10 Kwi, 2011 11:44   

Stokrotka napisał/a:
No własnie, przyjmujesz tylko takie formu jakie są tobie wygodne.

Wiesz ile razy ja dostałam kopa w d**ę od innych, którzy chcieli mi uzmysłowić co robię ze swoim życiem. Ile razy się wściekałam na nich. Ile razy bolało. Ile razy chowałam się pod pierzynę aby schować się przed całym światem.
Ale dzięki takim kopniakom moje życie wygląda zdecydowanie lepiej. Bez nich żyłabym dalej w moich chorych wyobrażeniach.
Ja życzę sobie aby tacy ludzie mi pomagali. Nie życzę sobie głaskania po głowie.

Wybacz, ale nie zamierzam się tu zupełnie odkrywać kim jestem. Problem opisałem zgodny z prawdą.

Dziękuję.

Stokrotka 
Towarzyski

Pomogła: 3 razy
Wysłany: Nie 10 Kwi, 2011 11:45   

Flandra napisał/a:
dziwisz się, że po czymś takim ma awersję do osób, które próbują mu coś wmówić "na siłę"?

Ja przeżyłam podobną historię. I również mam takie zapędy.
I nie zauważyłam aby ktoś mu wmawiał coś na siłę.
Zauwazyłam tylko, że kilka osób stara się aby spojrzał na swój problem z drugiej strony.

Jonesy 
Upierdliwiec

Wysłany: Nie 10 Kwi, 2011 14:24   

czarna róża 
Towarzyski

Pomogła: 14 razy
Wysłany: Pon 11 Kwi, 2011 13:52   

Samowystarczalnośc to utopia..bo każdy prędzej czy póżniej w jakimś etapie swego życia będzie kogoś-czegoś potrzebowac czy wręcz będzie zależny od innych..i ten przysłowiowy bezdomny i ten przysłowiowy samotny na własne życzenie ..
DDDman .. co z tego że napiszesz Bingo i brawo komuś z kim się zgadzasz,kto Ciebie po twojej myśli podsumuje..skoro nic z tego nie wynika? niczego dalej z tym nie robisz?

DDDMan 
(konto nieaktywne)

Wysłany: Pon 11 Kwi, 2011 19:53   

czarna róża napisał/a:
Samowystarczalnośc to utopia..bo każdy prędzej czy póżniej w jakimś etapie swego życia będzie kogoś-czegoś potrzebowac czy wręcz będzie zależny od innych..i ten przysłowiowy bezdomny i ten przysłowiowy samotny na własne życzenie ..

Też tak uważam. Samowystarczalność (jako taka) kończy się, gdy człowiekowi kończą się pieniądze lub choroba zajrzy do tyłka. Ale o tym zdaje się jest inny temat.

czarna róża napisał/a:
DDDman .. co z tego że napiszesz Bingo i brawo komuś z kim się zgadzasz,kto Ciebie po twojej myśli podsumuje..skoro nic z tego nie wynika? niczego dalej z tym nie robisz?

Nie bądź naiwna i nie myśl, że spowiadam się Wam (tzn. na forum) z każdego mojego ruchu.
Bo nie wiesz kto i co mi pomaga, nie wiesz z kim koresponduję (również GG), nie wiesz czy chodzę na mitingi i/ub terapię, nie wiesz czy chodzę na indywidualne wizyty do psychoterapeuty. A twierdzisz, że nic z tego nie wynika i że nic z tym dalej nie robię. Oczywiście masz prawo (na wyrost) tak twierdzić.

Poza tym sama uległaś propagandzie forumowego profesora:
1. Profesor zawsze ma racje.
2. Jeśli profesor nie ma racji, patrz punkt 1.

Ileż to w niektórych profesorach musi być jadu, że tak potrafią obrzydzić kogoś za to, że się z nimi nie zgadza.

Ale są jeszcze tu forumowicze(czki), którzy nie ulegii manii lizusostwa i bezwzględnego poddaństwa.

Marc-elus 
Uzależniony od netu

Wysłany: Pon 11 Kwi, 2011 19:59   

Nie o to chodzi żebyś się spowiadał co robisz, tylko żebyś to robił :)

DDDMan 
(konto nieaktywne)

Wysłany: Pon 11 Kwi, 2011 20:06   

Marc-elus napisał/a:
Nie o to chodzi żebyś się spowiadał co robisz, tylko żebyś to robił

Robię więcej niż wiesz (a wiesz dużo więcej od tych 'wirtualnych') ;)

Chodzi o to, że niektórzy zarejestrowani tutaj nie życzą sobie, bym opisywał ich wskazówki, więc nawet pod groźbą usunięcia mnie z forum, nie napiszę z kim i o czym koresponduję i co robię ;)

A na pewno nie jest to PW. Trochę znam zasady działań for opartych o przeróżne z założenia bezpieczne skrypty, dlatego nawet prywatna korespondancja może być nieprywatna.

Ale to tak na marginesie. ;)
Ostatnio zmieniony przez DDDMan Pon 11 Kwi, 2011 20:07, w całości zmieniany 1 raz  

Marc-elus 
Uzależniony od netu

Wysłany: Pon 11 Kwi, 2011 20:11   

Pamiętaj tylko żeby poświęcać więcej energii na poprawę swojej sytuacji niż na krycie się/szyfrowanie/podchody/tracenie energii na nieufność.

Ze swojej strony dodam że GG też nie jest bezpieczne, chyba komunikator Kadu ma szyfrowanie :p

DDDMan 
(konto nieaktywne)

Wysłany: Pon 11 Kwi, 2011 20:17   

Marc-elus napisał/a:
Pamiętaj tylko żeby poświęcać więcej energii na poprawę swojej sytuacji niż na krycie się/szyfrowanie/podchody/tracenie energii na nieufność.

Ze swojej strony dodam że GG też nie jest bezpieczne, chyba komunikator Kadu ma szyfrowanie

Admin może wszystko. Gdy miałem jeszcze stałe łącze, to wyczuł moje słabe strony (podejrzliwość). I kolejno podawał (na forum opartym o ten sam skrypt, co to forum): z kim pisałem, o czym pisałem itd.
Na tym poprzestańmy.

A żeby było wszystko ok: zmyśliłem to sobie ;)

czarna róża 
Towarzyski

Pomogła: 14 razy
Wysłany: Pon 11 Kwi, 2011 20:23   

dddman ja o tobie nic nie wiem,odnoszę się tylko do tego co piszesz..ale swoją odpowiedzią do mnie po raz kolejny udowadniasz że atakujesz słownie tych co ci napiszą coś nie po twojej myśli a jedynymi twoimi argumentami są..nic o mnie nie wiesz,nie wypowiadaj się na temat o którym nic nie wiesz bo znam go tylko ja,albo zarzucasz komuś lizusostwo itd...a ja się wypowiadam tylko i wyłącznie za siebie...Swoją drogą ..nie idzie z tobą normalnie podyskutowac,ale to chyba też doskonale wiesz..

DDDMan 
(konto nieaktywne)

Wysłany: Pon 11 Kwi, 2011 20:27   

czarna róża napisał/a:
dddman ja o tobie nic nie wiem,odnoszę się tylko do tego co piszesz..ale swoją odpowiedzią do mnie po raz kolejny udowadniasz że atakujesz słownie tych co ci napiszą coś nie po twojej myśli a jedynymi twoimi argumentami są..nic o mnie nie wiesz,nie wypowiadaj się na temat o którym nic nie wiesz bo znam go tylko ja,albo zarzucasz komuś lizusostwo itd...a ja się wypowiadam tylko i wyłącznie za siebie.

W porząsiu. Nie tylko ja znam, ja jeszcze sporo nie wiem na ten temat. Gdy znajoma psychoterapeutka zaczęła mi opowiadać psychoterapię DDA od drugiej strony (czyli z punktu widzenia psychoterapeuty), to zwątpiłem. Wręcz nie mogłem tego słuchać i przerwałem temat.

czarna róża napisał/a:
Swoją drogą ..nie idzie z tobą normalnie podyskutowac,ale to chyba też doskonale wiesz..

Idzie idzie ;)

Wiedźma 
Administrator

Pomogła: 193 razy
Wysłany: Pon 11 Kwi, 2011 20:29   

DDDMan napisał/a:
nawet pod groźbą usunięcia mnie z forum, nie napiszę z kim i o czym koresponduję i co robię ;)

Chyba Cię fantazja za bardzo poniosła.
Kto miałby na Tobie wymuszać zeznania pod groźbą usunięcia z forum?
Bo w zasadzie mogłabym to być jedynie ja! :smieje:

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi