Strona Główna Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"

czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Czy to cos groznego?
Autor Wiadomość
jorgus777 
(banita)

Wysłany: Śro 13 Kwi, 2011 16:38   

Wiecie co ja takie objawy widziałem u ludzi którzy spożywają "tzw. "ruski spirytus" kurde objawy identyczne bo to nie spirytus tylko techniczny rozpuszczalnik jakiś pooczyszczany, mój sąsiad walił te specyfiki mówiłem mu coby ze denaturat lepiej kupił ale mi nie wierzył no i co ni ma chłopa . To tylko takie moje sugestie sory ale nie wiem co ten facet pije .

Masakra 
Trajkotka
O jedna impreze za duzo

Wysłany: Śro 13 Kwi, 2011 16:49   

Ksenia34 napisał/a:
No zle mysle

imho zle. Mam odczucie jakbys nie miala nic wspolnego z tematyka alkoholizmu Kseniu

Ksenia34 napisał/a:
Po 2 miesiacach kupil sobie 2 piwa i juz 3 dzien pije tak po dwa piwa

To sie musialo stac, jak sama wiesz jest alkoholikiem

Ksenia34 napisał/a:
Chcialam zeby dala mi go do telefonu,"dziecko daj sobie spokoj,my nic nie mozemy".

Dokladnie. Jedyna osoba, na ktora masz wplyw jestes TY SAMA. Co bys zrobila? nakrzyczala go? poprosila? Jesli taka choroba go nie powstrzymala przed dalszym piciem to myslisz, ze Twoj telefon by cos zmienil? Ja wiem Kseniu, ze bardzo bys chciala ale prawda jest okrutna w tym przypadku:( Mam podobnie ze swoim ojcem to Cie rozumiem. Wyprowadzilem sie bo tyle moglem i teraz sie nawet do niego nie odzywam. Niech odczuje konsekwencje swojego picia to moze sam zaskoczy. Innej drogi nie ma choc przykro mi z tego powodu.
Ksenia34 napisał/a:
ja chcialabym, jeszcze przed ta smiercia mu jakos pomoc,uswiadomic.No zle mysle.?

Niestety nie masz takiej mocy :/

Przykro mi to pisac Kseniu ale tak wlasnie jest z choroba alkoholowa. Powinnas zajac sie soba i swoimi emocjami zwlaszcza w tym trudnym dla Ciebie okresie. Tyle mozesz zrobic
Ostatnio zmieniony przez Masakra Śro 13 Kwi, 2011 16:58, w całości zmieniany 1 raz  

Ksenia34 
Towarzyski

Pomogła: 2 razy
Wysłany: Śro 13 Kwi, 2011 17:32   

Jedyne co bym chciala a na co nie mam wplywu,zeby on wkoncu zobaczyl,ze nie jest chory na mozg(tak mu lekarz powiedzial)tylko ze on jest akoholikiem,a on tego nie widzi,bo matka mu wcale tego nie mowi,jeszcze za przeproszeniem d*** podciera.
I tak doskonale wiem ze mam zajac sie soba i ze to ja jestem najwazniejsza,ale po jaka cholere zawracal mi d***(oczywiscie takie sa mechanizmy)sama wpadlam w ta pulapke.wkurza mnie ta bezsilnosc i oczekiwanie na jego smierc,bo zbliza sie wielkimi krokami.jedyne co z tego bedzie plusem,to to ze mama bedzie uwolniona i wkoncu kiedy bedzie chciala to przyleci do nas.

Jorgus,moj ojciec ostatnio tylko piwo pil,nigdy spirytusu nie pil,on jako wazna osoba w firmie(he he) zawsze mial i ma barek pelny koniaku(lapowki),bo przeciez na serce jest zdrowy.
Mysle zeby mu wyslac ksiazke Osiatynskiego"Detoks",ee dam sobie spokoj.

szymon 
Uzależniony od netu

Wysłany: Śro 13 Kwi, 2011 17:41   

może na początek przekonaj mamę, żeby nie prała obesranych gaci, niech się uzbiera...

a jak chce to niech pierze dalej :brawo:

Odpowiedz do tematu