Nieznane rozdziały z WK |
Autor |
Wiadomość |
Mario
[*][*][*]
|
Wysłany: Śro 27 Kwi, 2011 07:42
|
|
|
Marc-elus napisał/a: | Dlatego nie biorę się do czytania WK |
A powinieneś |
|
|
|
|
aazazello
Gaduła
|
Wysłany: Śro 27 Kwi, 2011 08:04
|
|
|
Mario, nie przejmuj się sceptykami.
Marcin Luter też pewnego dnia był pierwszym.
Zaprawdę powiadam tobie bracie: wrzuć twoją wersję WK do internetu, wydrukuj adres strony i kartkę tę, niczym Marcin, przybij do drzwi najbliższej wspólnoty AA.
Kto wie, może za tobą pójdą inni i zostaniesz wielkim reformatorem ruchu AA?
Kimś na miarę Billa W, przejdziesz do historii jako Mario X. |
|
|
|
|
Bebetka
Główna księgowa
|
|
|
|
|
Mario
[*][*][*]
|
Wysłany: Śro 27 Kwi, 2011 08:20
|
|
|
Cytat: | Marcin Luter też pewnego dnia był pierwszym. |
Osobiście wole Kalwina i jego predestynację.Pomyśl sobie - aazazello drogi- jak to miło miec świadomośc, że nie dlatego jestes potępiony bo jestes zły, tylko jesteś zły, bo z gory zostales potepiony
Wszystkie nasze pijane uczynki taka wiara usprawiedliwia.Cóz ja na to poradzę, że robiłem zle ? To nie moja wola była tylko Bozy plan. Nie wiem jak Ty, ale ja z taką świadomością czuję się lepiej |
|
|
|
|
ZbOlo
[*][*][*] Ojciec Chrzestny
|
Wysłany: Śro 27 Kwi, 2011 08:22
|
|
|
Mario napisał/a: | Cóz ja na to poradzę, że robiłem zle ? To nie moja wola była tylko Bozy plan. Nie wiem jak Ty, ale ja z taką świadomością czuję się lepiej |
...przyznam, że jest to bardzo komfortowa wizja.... |
_________________ Homines soli animalium non sitientes, bibimus
|
|
|
|
|
Mario
[*][*][*]
|
Wysłany: Śro 27 Kwi, 2011 08:32
|
|
|
A tak w ogóle to ostatnio pewna miła sercu memu osoba powiedziała tak : Mario drogi mój ........geniusze dopiero po smierci zrozumieni są. Nie przejmuj sie , że nikt nie pojmuje o czy piszesz tu. Przyjdzie czas, że z z niebiesiech spojrzysz na dzieło swe i wtedy pojmiesz jakimż że to człowiekim wielkim za życia swego byłeś
Boże !! To jeszcze z dobre 40 lat !! Czy ja takie niedocenienie tyle czasu wytrzymam ? |
|
|
|
|
aazazello
Gaduła
|
Wysłany: Śro 27 Kwi, 2011 08:39
|
|
|
Mario napisał/a: | To nie moja wola była tylko Bozy plan. Nie wiem jak Ty, ale ja z taką świadomością czuję się lepiej |
Drogi Mario, mnie taka myśl troszeczkę uwiera, lubię łudzić się, że to ja decyduję o swoim życiu i na rozważania takie, mam myśl mistrza Kasprowicza: przestałem się wadzić z Bogiem. On swoje a ja w swojej ułudzie swoje, więc nawet jeżeli jest to część bożego planu nic mnie o tym nie wiadomo, przestał zwierzać się mnie.
Mario napisał/a: | miło miec świadomośc, że nie dlatego jestes potępiony bo jestes zły, tylko jesteś zły, bo z gory zostales potepiony |
Przewrotne i wygodne. |
|
|
|
|
ZbOlo
|
Wysłany: Śro 27 Kwi, 2011 08:41
|
|
|
Mario napisał/a: | Boże !! To jeszcze z dobre 40 lat !! Czy ja takie niedocenienie tyle czasu wytrzymam ? |
...zawsze możesz mieć nadzieję: albo, że Cię zrozumieją i docenią (tego Ci życzę) - lub... nie będziesz się musiał tyle męczyć... |
|
|
|
|
|
aazazello
Gaduła
|
Wysłany: Śro 27 Kwi, 2011 08:43
|
|
|
Mario napisał/a: | geniusze dopiero po smierci zrozumieni są. Nie przejmuj sie , że nikt nie pojmuje o czy piszesz tu. Przyjdzie czas, że z z niebiesiech spojrzysz na dzieło swe i wtedy pojmiesz jakimż że to człowiekim wielkim za życia swego byłeś |
To jest zrozumiałe, ale w tej wersji tylko ty, po swojej śmierci, dostrzeżesz swój geniusz, a jak odkryją go i dostrzegą pozostali? |
|
|
|
|
ZbOlo
|
Wysłany: Śro 27 Kwi, 2011 08:45
|
|
|
Mario napisał/a: | Cóz ja na to poradzę, że robiłem zle ? |
...przecież modlimy się w "Pater Noster" i prosimy Boga: "...i nie wódź nas na pokuszenie..." |
|
|
|
|
|
Mario
[*][*][*]
|
Wysłany: Śro 27 Kwi, 2011 15:33
|
|
|
aazazello napisał/a: | Mario napisał/a: | geniusze dopiero po smierci zrozumieni są. Nie przejmuj sie , że nikt nie pojmuje o czy piszesz tu. Przyjdzie czas, że z z niebiesiech spojrzysz na dzieło swe i wtedy pojmiesz jakimż że to człowiekim wielkim za życia swego byłeś |
To jest zrozumiałe, ale w tej wersji tylko ty, po swojej śmierci, dostrzeżesz swój geniusz, a jak odkryją go i dostrzegą pozostali? |
Posłużę sie porównaniem. Podobnej skali .........myslę
Św. Paweł gdy odchodził, zostawiał chrześcijaństwo czymś w rodzaju sekty.A teraz ? Spogląda z wysoka i co widzi ?
Hmm. Twórca światowej religii i ja. Czy aby nie przesadzam ? |
|
|
|
|
Marc-elus
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Śro 27 Kwi, 2011 16:42
|
|
|
Mario napisał/a: | Twórca światowej religii i ja. Czy aby nie przesadzam ? |
Jakie będą główne założenia?
Jest dziesięć przykazań, a u Ciebie? Wszak bez tego jakoś sobie nie wyobrażam.... |
|
|
|
|
Mario
[*][*][*]
|
Wysłany: Śro 27 Kwi, 2011 17:11
|
|
|
Cytat: | Jest dziesięć przykazań, a u Ciebie? |
U mnie będzie 12............. podobnie jak i Kroków |
|
|
|
|
verdo
Gaduła
|
Wysłany: Śro 27 Kwi, 2011 17:17
|
|
|
Kroki sa stosowane rowniez w innych terapiach np.zakupoholikow.Mechanizmy sa te same. |
|
|
|
|
|