cierpiąca z powodu picia |
Autor |
Wiadomość |
Kulfon
Trajkotka pacjent nie z tej ziemi
|
Wysłany: Pią 29 Kwi, 2011 19:13
|
|
|
alicja napisał/a: | terapia odpada z powodow jezkowych zostal mi tylko internet |
A czy "bariera jezykowa" to nie czasem wymowka ? ja podszkolilem moj niemiecki na terapi
a co do internetu to bez dekadencji ani rusz |
Ostatnio zmieniony przez Kulfon Pią 29 Kwi, 2011 19:13, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Pati
Gaduła Inna od innych.DDA.
Pomogła: 13 razy Wiek: 46 Dołączyła: 11 Gru 2010 Posty: 927
|
Wysłany: Pią 29 Kwi, 2011 21:20
|
|
|
Witaj |
_________________ Najlepszym miejscem pod słońcem jest dom,w którym żyją ludzie ofiarujący sobie w najtrudniejszych chwilach tak rzadki dar,jak wybaczenie. (G.McDonald) |
|
|
|
|
stiff
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Pią 29 Kwi, 2011 21:40
|
|
|
Witaj... |
_________________ Jesteś taką osobą, jaką decydujesz się być... |
|
|
|
|
paulinkaaa
(konto nieaktywne)
|
Wysłany: Sob 30 Kwi, 2011 00:21
|
|
|
Witaj Alicja. Mnie rowniez psychiatra przepisal psychotropy (lekarz z 30 letnim stazem w klinice leczenia uzaleznien). Choc bylam przeciwna po dluzszej z nim dyskusji zdecydowalam sie je wziasc i lepiej sie po nich czuje.
A co do klopotow jezykowych to bardzo dobrze to rozumiem, lecz podobnie jak Kulfon mysle, ze to moze sluzyc rowniez jako dobra wymowka przed terapia.
Mialam podobny dylemat i pare miesiecy sie z tym meczylam jak tu pojsc na terapie nie znajac zbytnio jezyka. I pewnego ranka gdy podjelam decyzje ze koniec z piciem poprostu poszlam do poradni razem z wozkiem i dzieciakiem i sie juz niczym nie przejmowalam. No i nie zaluje, a jezyk i jeszcze pare innych szczegolow w moim wypadku nie stanowily zadnego problemu. Mam nawet wrazenie ze zostalam potraktowana zyczliwie wlasnie za determinacje. |
|
|
|
|
dyzia
Małomówny ula p
Wiek: 51 Dołączyła: 06 Maj 2011 Posty: 25 Skąd: stalowa wola
|
Wysłany: Śro 18 Maj, 2011 21:01
|
|
|
szkoda że nie możesz czy nie chcesz wrócić do polski tu miałabys pomoc a tam jesteś zdana na siebie wpadaj częściej na tą stronę lepiej się wygadać niż pić mam siostrę z podobnym problemem ona jest w niemczech też staram się jej jakoś pomóc dobrym słowem i nie tylko sama jestem alkocholiczką i co nieco wiem trzymaj się |
_________________ Zamknij Oczy Ale Nie Umieraj Masz Prawo Do Płaczu a Potem Wstań i Walcz o Następny Dzień |
|
|
|
|
|