Strona Główna Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"

czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Szukam pomocy
Autor Wiadomość
Masakra 
Trajkotka
O jedna impreze za duzo

Wysłany: Pią 29 Kwi, 2011 17:31   

Marc-elus napisał/a:
Kolega zapijał? Oooo, no ale na pewno nie przez dia.....(teraz już wtajemniczeni wiedzą o co mi chodzi), jest już pewność, bo twardzielem był.

O ile sobie przypominam to nie bylem zlosliwy w stosunku do Twojej osoby wiec o to samo prosze i Ciebie. Mi pomoglo cierpienie bo gdybym sie nie potlukl to Bog jeden wie ile jeszcze czasu bym sie oszukiwal i w duzej mierze dzieki temu ja dzisiaj jestem trzezwy i nie tylko od alkoholu ale od tabletek, narkotykow i wszystkiego co zmienia swiadomosc. Bo to jest wedlug mnie stan trzezwosci wlasnie (tej fizycznej). Za kazdym razem jak skracalem droge to efekt byl zawsze ten sam.
Ostatnio zmieniony przez Masakra Pią 29 Kwi, 2011 17:33, w całości zmieniany 1 raz  

Marc-elus 
Uzależniony od netu

Wysłany: Pią 29 Kwi, 2011 18:00   

Masakra napisał/a:
O ile sobie przypominam to nie bylem zlosliwy w stosunku do Twojej osoby wiec o to samo prosze i Ciebie.

Masakra, przepraszam, nie chciałem być złośliwy w stosunku do Ciebie tylko wykazać że nie można wiązać tego że ktoś zapił po paru miesiącach z tym że brał albo nie brał leków.
Masakra napisał/a:
Mi pomoglo cierpienie bo gdybym sie nie potlukl to Bog jeden wie ile jeszcze czasu bym sie oszukiwal i w duzej mierze dzieki temu ja dzisiaj jestem trzezwy

No widzisz, ale nie każdy potrzebuje kopa w tyłek...

Ewa, spoko, zawsze możesz potraktować rozmowę ze mną jako negatywny skutek używania alkoholu ;) bo pośrednio tak jest....

szymon 
Uzależniony od netu

Wysłany: Pią 29 Kwi, 2011 18:21   

kolega jak w temacie szuka pomocy, nakierujmy go, dajmy mu wskazówki, może je wykorzysta... pamiętam jak ja prosiłem o pomoc (dostałem ją tutaj) i wydawało mi się wtedy, że to forum to ostatnia deska ratunku. dostałem po uszach niesamowicie od "weteranów", od "zawadiaków" uszczypliwe komentarze, od dziewczyn "po przejściach" wparcie i dodatkową motywację do zrobienia czegoś dla siebie.... łooo to był ciężki okres dla mnie.

mówią, że trzeba odczuć stratę, upaść nisko lub coś w tym rodzaju, ja tak miałem i zrozumiałem, staram się rozumieć każdy trzeźwy dzień, za który oddałbym ostatni grosz...

jedemu pomaga samotnia, drugiemu tablety, trzeciemu cierpienie, innemu jeszcze terapia, AA, psycholog, czy odwyk w zamkniętej placówce. czy kazdy alkoholik jest taki sam? czy kazdy alkoholik ma coś wspólnego z drugim alkoholikiem.

naczyta się kolega o jakiś kwasach na głowie wylanych albo o zapiciu jednego czy drugiego, po co...?

alkominie, masz łeb i to ty musisz wybrać tą "esencję", która ci skutecznie pomoże w twoim trzeźwieniu.

staaw 
Uzależniony od Dekadencji

Wysłany: Pią 29 Kwi, 2011 18:23   

Marc-elus napisał/a:

No widzisz, ale nie każdy potrzebuje kopa w tyłek...

Zgadza się, niektórzy potrzebują odpoczynku przed kolejnym ciągiem. Wtedy rzeczywiście niech boli jak najmniej...

Nie martw się, jeżeli nie rozumiesz tego posta, nie był do Ciebie :)

alkonim 
Małomówny

Wysłany: Pią 29 Kwi, 2011 18:32   

Ale ja tu mogę czytać o wszystkim co jest w jakiś sposób związane z alkoholizmem, bardzo mi pomaga już samo to że tu jestem, piszę i czytam. A zawsze dobrze jest poznać różne spojrzenia na sprawe.

Marc-elus 
Uzależniony od netu

Wysłany: Pią 29 Kwi, 2011 19:21   

alkonim napisał/a:
Ale ja tu mogę czytać o wszystkim co jest w jakiś sposób związane z alkoholizmem, bardzo mi pomaga już samo to że tu jestem, piszę i czytam. A zawsze dobrze jest poznać różne spojrzenia na sprawe.

No właśnie, jak forma? Co jesz? Co pijesz? Noc się zbliża :)

alkonim 
Małomówny

Wysłany: Pią 29 Kwi, 2011 20:28   

No właśnie, noc, będzie ciężko, noce są najgorsze, pewnie znów nie bede mógł spać i bedzie mną rzucać na łóżku. Ktoś tak miał na takim zejściu że jak tylko zdaję się wam że usypia się,nagle coś jakby przebudzało mnie,podrywało,taki jakby lekki wstrząs.
Piję dużo wody, soki ale nie bardzo mogę jeść bo jeszcze okropna biegunka mnie dopadła, ale czuję się o tyle lepiej że drgawki trochę osłabły i to totalne rozbicie fizyczne i psychiczne jakby się zmniejszyło, no ale ogólne jest kiepsko.
Jutro jeszcze jade na zastrzyk, to może jeszcze troche poprawi sytuacje.

ZbOlo 
[*][*][*]
Ojciec Chrzestny

Wysłany: Pią 29 Kwi, 2011 20:42   

alkonim napisał/a:
Ktoś tak miał

...to normalne i trzeba to przeżyć... miałem podobnie: płytki sen, budzenie się z krzykiem, poty, straszny ogarniający lęk i rozedrgany każdy, dosłownie każdy atom organizmu... to minie, trzeba żyć taką nadzieją - TO MINIE!

pterodaktyll 
Moderator
.....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....

Wysłany: Pią 29 Kwi, 2011 20:46   

alkonim napisał/a:
Piję dużo wody, soki ale nie bardzo mogę jeść bo jeszcze okropna biegunka mnie dopadła, ale czuję się o tyle lepiej że drgawki trochę osłabły i to totalne rozbicie fizyczne i psychiczne jakby się zmniejszyło, no ale ogólne jest kiepsk
ZbOlo napisał/a:
TO MINIE!

A co dalej?????

Wiedźma 
Administrator

Pomogła: 193 razy
Wysłany: Pią 29 Kwi, 2011 20:50   

alkonim napisał/a:
okropna biegunka mnie dopadła

No to się ciesz, że te prochy nie działają nasennie, bo byś miał katastrofę w łóżku! :smieje:

...sorry, nie mogłam się opanować!
Już nie będę...
325t5

Te objawy to normalka, pamiętam wszystko dokładnie jakby to było wczoraj.
A biegunkę to miałam krwawą :szok:
No ale przeżyłam wszystko - Ty też wytrzymasz.
A prochy - dobrze, że nie działają zbyt spektakularnie, bo mogłoby Ci się to spodobać i nieszczęście gotowe :|

Wiedźma 
Administrator

Pomogła: 193 razy
Wysłany: Pią 29 Kwi, 2011 20:52   

ZbOlo napisał/a:
rozedrgany każdy, dosłownie każdy atom organizmu

Używałam dokładnie tego samego określenia! :shock:
U każdy atom drgał w innym tempie i w inną stronę, a u Ciebie?

ZbOlo 
[*][*][*]
Ojciec Chrzestny

...szczerze mówiąc, to mało jest tych, którzy wybierają zmianę. Organizm odpocznie, nabierze sił i przyjdzie myśl: "...przecież ja potrafię pić i kontrolować ilość wlewanej gorzały..." i... sruuuu do piekła...

Marc-elus 
Uzależniony od netu

alkonim napisał/a:
okropna biegunka

Dziś już zbyt późno żeby kupić, może masz w domu, a jak nie to jutro w aptece... ja to nazywam "dobre bakterie", tzn środki które uzupełniają bakterie w przewodzie pokarmowym.
Takie jak się bierze przy łykaniu antybiotyków, np Trilac(sorry że nazwę umieszczam, chyba to nie zaszkodzi... w razie jakby co to proszę wykasować). Generalnie osłonowe na żołądek. Łyka się do jakiegoś jedzenia, choćby symbolicznego. Tak samo witaminy, jak masz żołądek pusty i tylko wodą popijesz to przelecą, musisz do nich choćby cokolwiek zjeść... Może masz banany, to jedna sztuka też nie zaszkodzi chyba...
alkonim napisał/a:
totalne rozbicie fizyczne i psychiczne jakby się zmniejszyło

Będzie coraz lepiej, dasz radę, nic się nie bój... jutro możesz sobie mały spacer zafundować, ale z dala od sklepów....

Marc-elus 
Uzależniony od netu

Wysłany: Pią 29 Kwi, 2011 20:57   

Straszne... mam nadzieje że tego nie zapomnę nigdy.

Przepraszam Ewo xc4fffv

ZbOlo 
[*][*][*]
Ojciec Chrzestny

Wysłany: Pią 29 Kwi, 2011 20:58   

Wiedźma napisał/a:
Jak to ziomale!

...właśnie tak... ale myślę, że podobne uczucie ma wielu...a najgorsza jest "świdrująca" myśl, że tylko gorzała jest w stanie zatrzymać ten dygot... a tu jeszcze gorzej... co za choroba...

Odpowiedz do tematu