|
Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"
czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...
|
Otwarty przez: Klara Wto 07 Gru, 2010 21:21 |
Ja, On i Alkohol |
Autor |
Wiadomość |
edyta1
Małomówny bzienka
Wiek: 41 Dołączyła: 16 Mar 2011 Posty: 89 Skąd: okolice Piły
|
Wysłany: Śro 04 Maj, 2011 20:32
|
|
|
sabatka napisał/a: | mój prywatny alkoholik |
Ja chyba też zacznę tak mówić i pisać o moim ślubnym- mam nadzieję.ze się nie pogniewasz sabatko??
Poziomko nie rozumiem CiE trochę, na co ty jeszcze czekasz? Na cudowne ozdrowienie twojego chłopaka, na to,że padnie na kolana i przyrzeknie,że nie ruszy alkoholu do końca życia, a ty mu za to postawisz pomnik? Wszyscy na tym forum piszą Ci,że czas zająć się sobą- nie ma co się o niego martwić- jak będzie chciał chlać, to nic i nikt mu nie przeszkodzi. Chcesz przez całe życie być niewolnicą, brać jego brudy, sprzątać jego rzygowiny, kłaść go do łożka jak przyjdzie pijany,żeby dzieci nie słyszały,że tatuś na nogach ledwo stoi, rano podawać mu ciepłą herbatkę z cytryną na kaca. A w NAJGORSZYM PRZYPADKU MODLIĆ SIĘ,ŻEBY NIE BYŁO W DOMU AWANTURY, ŻEBY NIE MIAŁ POWODU ŻEBY CIE UDERZYĆ!!!!!!!
Gdybym ja widziała takie objawy u mojego mężą przed ślubem to chyba(piszę chyba, bo miłość jest ślepa) za niego nie wyszła. Chcę Ci uświadomić, że jak są dzieci i wspólne zobowiązania do decyzji o rozstaniu dorasta się bardzo długo. Ty jednak jesteś w komfprtowej sytuacji i nie daj się w manipulować w ten związek po raz drugi. Pózniej już bedzie coraz trudniej się rozstać |
|
|
|
|
beata
Szefowa Al-Kaidy współuzależniona,ddd
Pomogła: 83 razy Wiek: 47 Dołączyła: 07 Sty 2009 Posty: 2806 Skąd: 51°38'51N
|
Wysłany: Śro 04 Maj, 2011 22:35
|
|
|
sabatka napisał/a: | mój prywatny alkoholik, | Hm...popatrz.
Ja mam męża,który jest alkoholikiem.I ani jako mężczyzna,ani jako chory nie jest mój prywatny.Jest odrębną osobą.Jest moim mężem chorym na chorobę alkoholową. |
|
|
|
|
pietruszka
Moderator
Pomogła: 232 razy Wiek: 54 Dołączyła: 06 Paź 2008 Posty: 5443
|
Wysłany: Śro 04 Maj, 2011 22:53
|
|
|
wrrrr. też nie lubię tego określenia... nawet "mój alkoholik" mi pachnie... współuzależnieniem... chęcią hodowli swojego, chorego... uzależnionego... od wspóluzależnionej...
Mój Pietruszkowy to przede wszystkim mężczyzna chory na taką chorobę jak alkoholizm, a ja jestem Pietruszka i tak naprawdę to wcale moją przewodnią cechą nie jest krótkowzroczność, czy zaleczona choroba wrzodowa i płaskostopie |
|
|
sabatka
Trajkotka I`m going.... współuzależniona
Pomogła: 12 razy Wiek: 37 Dołączyła: 06 Paź 2008 Posty: 1236 Skąd: okolice Wrocławia
|
Wysłany: Czw 05 Maj, 2011 08:43
|
|
|
beata napisał/a: | sabatka napisał/a:
mój prywatny alkoholik,
Hm...popatrz.
Ja mam męża,który jest alkoholikiem.I ani jako mężczyzna,ani jako chory nie jest mój prywatny.Jest odrębną osobą.Jest moim mężem chorym na chorobę alkoholową. |
dobra moje współuzależnienie aż wali po oczach.
widzisz?? poziomko nie daj sobie takiego prania w głowie zrobić |
_________________ Na skradający się smutek znam skuteczny sposób: stań przed lustrem, uśmiechnij się i powiedz do siebie "Kocham cię"
http://obrazyhaftowane.blogspot.com/
https://zrzutka.pl/rcta3k |
|
|
|
|
Poziomka :)
Małomówny
|
Wysłany: Pią 06 Maj, 2011 21:50
|
|
|
Sabatko a jesteście małżeństwem? |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Alkoholizm, współuzależnienie, DDA. Forum wsparcia
|