Temat o zębach |
Autor |
Wiadomość |
sabatka
Trajkotka I`m going.... współuzależniona
Pomogła: 12 razy Wiek: 37 Dołączyła: 06 Paź 2008 Posty: 1236 Skąd: okolice Wrocławia
|
|
|
|
|
Wiedźma
Administrator
Pomogła: 193 razy Dołączyła: 04 Paź 2008 Posty: 9686
|
Wysłany: Pią 13 Maj, 2011 10:44
|
|
|
sabatka napisał/a: | przyjął i zatruł |
Kiedy to było? |
_________________ Anioły dlatego latają, że lekce sobie ważą...
Co Wiedźma robi po godzinach |
|
|
|
|
sabatka
Pomogła: 12 razy Wiek: 37 Dołączyła: 06 Paź 2008 Posty: 1236 Skąd: okolice Wrocławia
|
Wysłany: Pią 13 Maj, 2011 10:46
|
|
|
w środe rano i kazał za tydzień przyjść. jak by trutka bolała miałam ją wydłubać ale chyba całej nie dałam rady chyba. a że bąbel bardzo odstawał i urazał policzek to wolałam go rozwalić może a nóż przestanie boleć i przestało. zaznaczam że kilka razy dziennie płukam płynem dentystycznym antyzpalnym odkażającym |
_________________ Na skradający się smutek znam skuteczny sposób: stań przed lustrem, uśmiechnij się i powiedz do siebie "Kocham cię"
http://obrazyhaftowane.blogspot.com/
https://zrzutka.pl/rcta3k |
|
|
|
|
Wiedźma
Administrator
|
Wysłany: Pią 13 Maj, 2011 12:03
|
|
|
sabatka napisał/a: | w środe rano |
A więc nie widział tego co teraz się dzieje.
Sabat, nie czekaj do kolejnej środy, powinnaś jak najprędzej pokazać się lekarzowi,
bo może być konieczny antybiotyk. Nie ryzykuj, zasuwaj! |
|
|
|
|
pietruszka
Moderator
Pomogła: 232 razy Wiek: 54 Dołączyła: 06 Paź 2008 Posty: 5442
|
Wysłany: Pią 13 Maj, 2011 13:10
|
|
|
Sabat zasuwaj do dentysty lub choćby do internisty. Z tym nie ma żartów. Niestety miałam taki paskudny przypadek z zębem. Mój poprzedni dentysta ratował mi nawet te nieszczęsne ósemki. Skończyło się rwaniem, wokół zęba utworzyła się torbiel, a stan zapalny spowodował nawet mały ubytek kości szczęki. Szczęściem była to ósemka, więc ząbka żal mi nie było. Co prawda okazało się, że w tej akurat przychodni "skończyły się limity" i mam dwa wyjścia: albo szukać innej, gdzie jeszcze są limity, albo zapłacić. No i ostatnie oszczędności poszły "na zęba", ale właściwie to zdrowie jest ważniejsze. Mogłabym siedzieć, wyć z bólu i lamentować, że skończyły się limity i się przekręcić. Jednak zdrowie ważniejsze.
A dentysta powinien przyjąć Cię poza kolejką , bo to przypadek nagły i najwyraźniej efekt jego spapranej roboty |
|
|
Wiedźma
Administrator
|
Wysłany: Pią 13 Maj, 2011 14:48
|
|
|
pietruszka napisał/a: | najwyraźniej efekt jego spapranej roboty |
A mnie się nigdy nie zdarzyło, żeby stomatolog kazał mi samodzielnie wydłubywać z zęba
to co sam wcześniej tam włożył Moja dentystka zawsze mówi, że gdyby działo sie coś nagłego
to mam przyjść bez żadnego umawiania się, ona jakoś mnie wciśnie między pacjentów i zrobi co trzeba.
Samodzielnie to ja mogę zęby wyczyścić, a nie wydłubywać trutkę |
|
|
|
|
JaKaJA
Trajkotka Niespodzianka!-ja czuję!! ;)
Pomogła: 53 razy Wiek: 46 Dołączyła: 18 Wrz 2010 Posty: 1650 Skąd: Moje miasto
|
Wysłany: Pią 13 Maj, 2011 15:34
|
|
|
no ja też jestem mocno zdumiona!!! Mnie dentysta zawsze kaze przychodzić nawet na "wydłubanie trutki",nie mówiąc jużo tym,że ma OBOWIĄZEK przyjąc z bólem zawsze i kazdego....moja ostatnia "przygoda" z dentystą zakończyła sie rwaniem,na moje własne zyczenie bo od podstawówki z tym jednym zębem miałam cyrki,chyba cos spierdzielili wtedy i tak przez lata co chwilę coś z nim było...nie ma rzartów z zębami,można pół organizmu rozpierdzielić nie leczonymi zapaleniami.... |
_________________ Cała jestem z miłości |
|
|
|
|
sabatka
|
Wysłany: Pią 13 Maj, 2011 15:54
|
|
|
w dzisiejszych czasach u lekarza wszystko możliwe. ząb na razi nie boli. ropy nie ma płukam na wszelki wypadek tymi kropelkami, w razie czego w sobotę czy niedzile zostanie mi pogotowie.
ja miałam curk z kamieniami jak byłam w ciąży trzy dni na patologii poleżałam a w wypisie napisali zagrożenie przedwczesnym porodem |
_________________ Na skradający się smutek znam skuteczny sposób: stań przed lustrem, uśmiechnij się i powiedz do siebie "Kocham cię"
http://obrazyhaftowane.blogspot.com/
https://zrzutka.pl/rcta3k |
|
|
|
|
rybenka1
Uzależniony od netu
Pomogła: 92 razy Dołączyła: 19 Wrz 2010 Posty: 3751
|
Wysłany: Pią 13 Maj, 2011 20:55
|
|
|
Temat o zębach śie zrobił ,to nic każda wiedza śię przyda .Rano wziełam tabletkę ,tak mnie rwało ,w pracy jako tako .Teeraz znowu mnie rwie ,głowa mnie rozbolała jeszcze .Jeszcze dziwnie osłabiona jestem o tego doszło przygnębienie i rozdrażniona jestem.Juz teraz to mnie wszystkie zęby bolą . |
|
|
|
|
Tomoe
(banita)
Pomogła: 106 razy Dołączyła: 01 Cze 2009 Posty: 4791 Skąd: Śląsk
|
Wysłany: Pią 13 Maj, 2011 21:02
|
|
|
Biedulka... Rozharatali ci dziąsło tym rwaniem... |
|
|
|
|
rybenka1
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Pią 13 Maj, 2011 21:11
|
|
|
Jak nie przejdzie to w poniedziałek do dentysty ,przez ostatni czas tyle zeżarłam tabletek że szok .Nie pamietam juz kiedy tak duzo tyle zjadłam ,no musze bo nie daje rady. |
|
|
|
|
JaKaJA
|
Wysłany: Pią 13 Maj, 2011 21:12
|
|
|
biedulo.... |
|
|
|
|
rybenka1
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Pią 13 Maj, 2011 21:13
|
|
|
Ja to jestem już SKS . |
|
|
|
|
JaKaJA
|
Wysłany: Pią 13 Maj, 2011 21:15
|
|
|
nic z tych rzeczy (cokolwiek to znaczy ) |
|
|
|
|
Tomoe
(banita)
Pomogła: 106 razy Dołączyła: 01 Cze 2009 Posty: 4791 Skąd: Śląsk
|
Wysłany: Pią 13 Maj, 2011 21:19
|
|
|
rybenka1 napisał/a: | Jprzez ostatni czas tyle zeżarłam tabletek że szok |
No to uważaj, bo niektóre przeciwbólowe nam, alkoholikom, szkodzą...
A co to jest SKS? |
|
|
|
|
|