spowiedż |
Autor |
Wiadomość |
dyzia
Małomówny ula p
Wiek: 51 Dołączyła: 06 Maj 2011 Posty: 25 Skąd: stalowa wola
|
Wysłany: Nie 15 Maj, 2011 10:10
|
|
|
cześć wczoraj miałam fatalny wieczór mój małżonek spił się i była awantura damian syn też miał dość wywodów pijackich tatuśa i powiedział mu do słuchu na co on wielkie pretensje obraza majestatu póżniej wielkie żałowanie samego siebie wykrzyczałam że wniosę pozew o rozwód i najprawdobodobniej to zrobię bo mam dość to bardzo trudne żyć i patrzeć jak on pije i nic nie dociera od czasu do czsu detoks spokój miesiąc i znów to samo nie chcę już takiego życia każdy mi mówi że alkocholika trzeba kochać twardą miłością ale ja pobłażałam bo byłam taka sama i wiem jak trudno mi było stanąć na nogi ale stanełam a on nie chce i to nas dzieli |
|
|
|
|
pterodaktyll
Moderator .....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....
Pomógł: 204 razy Dołączył: 17 Mar 2009 Posty: 15070 Skąd: z...mezozoiku
|
Wysłany: Nie 15 Maj, 2011 10:15
|
|
|
Przestań ryczeć, kopnij dziada w d**ę jak nie ma zamiaru przestać i zajmij się sobą i synem a nie jakimś gamoniem pijanym do tego. CO CIĘ TO OBCHODZI!!!! Masz swoje życie i prawo wyboru. Skorzystaj z tego. |
_________________ |
|
|
|
|
Klara
Uzależniony od Dekadencji
Pomogła: 264 razy Dołączyła: 24 Lis 2008 Posty: 7861
|
Wysłany: Nie 15 Maj, 2011 10:23
|
|
|
dyzia napisał/a: | wykrzyczałam że wniosę pozew o rozwód i najprawdobodobniej to zrobię |
Dyziu! Jest kilka zasad które należy bezwzględnie stosować wobec pijanego:
- nie należy pozwalać mu się wciągać w potyczki słowne. Najlepiej nie reagować na jego zaczepki, albo odpowiadać, że ma rację.
Zdziwi się i zamilknie.
- nie należy obiecywać tego, czego się nie chce wykonać. Jeśli obiecujesz rozwód, to zrób to wtedy, kiedy RZECZYWIŚCIE będziesz gotowa złożyć papiery w sądzie i zrobisz to natychmiast po tej obietnicy. |
_________________ "Kiedy się przewracasz, nigdy nie wstawaj z pustymi rękami." /przysłowie japońskie/ |
|
|
|
|
beata
Szefowa Al-Kaidy współuzależniona,ddd
Pomogła: 83 razy Wiek: 47 Dołączyła: 07 Sty 2009 Posty: 2806 Skąd: 51°38'51N
|
Wysłany: Nie 15 Maj, 2011 10:48
|
|
|
Klara napisał/a: | nie należy pozwalać mu się wciągać w potyczki słowne. Najlepiej nie reagować na jego zaczepki, albo odpowiadać, że ma rację | Ale to cholernie trudne jest. |
|
|
|
|
Klara
Uzależniony od Dekadencji
Pomogła: 264 razy Dołączyła: 24 Lis 2008 Posty: 7861
|
Wysłany: Nie 15 Maj, 2011 10:53
|
|
|
beata napisał/a: | Ale to cholernie trudne jest. |
Zgadzam się. Jeśli tego się nie daje wykonać, to lepiej wyjść. |
_________________ "Kiedy się przewracasz, nigdy nie wstawaj z pustymi rękami." /przysłowie japońskie/ |
|
|
|
|
beata
Szefowa Al-Kaidy współuzależniona,ddd
Pomogła: 83 razy Wiek: 47 Dołączyła: 07 Sty 2009 Posty: 2806 Skąd: 51°38'51N
|
Wysłany: Nie 15 Maj, 2011 10:55
|
|
|
Klara napisał/a: | to lepiej wyjść. | Zdecydowanie.Ja od tego właśnie zaczęłam. |
|
|
|
|
ul
Małomówny ula
Wiek: 65 Dołączyła: 17 Kwi 2011 Posty: 11 Skąd: małopolska
|
Wysłany: Nie 15 Maj, 2011 12:56
|
|
|
trzymaj się Dyziu |
|
|
|
|
dyzia
Małomówny ula p
|
Wysłany: Nie 15 Maj, 2011 15:43
|
|
|
to zaczynam robić wychodzę ale wciąż daję się złapać na słówka i od tego się zaczyna straszę ale nie na próżno poczekam tylko do sprawy w sądzie w sprawie córki i nezależnie od decyzj składam papiery bo już mnie nic nie łączy z nim a boję się zże może oociągnąć mnie z sobą |
_________________ Zamknij Oczy Ale Nie Umieraj Masz Prawo Do Płaczu a Potem Wstań i Walcz o Następny Dzień |
|
|
|
|
jolkajolka
Trajkotka
Pomogła: 8 razy Wiek: 59 Dołączyła: 07 Sie 2009 Posty: 1388 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Pon 16 Maj, 2011 21:48
|
|
|
Generalna zasada: szkoda czasu na dyskusje z pijanym. Trzeba pracować nad sobą,nie dawac sie prowokować. Trenuj,kiedyś sie uda. Mnie już sie udaje,prawie zawsze. I co najciekawsze,to działa. |
_________________ "Potykając się można zajść daleko;nie wolno tylko upaść i nie podnieść się." Goethe |
|
|
|
|
dyzia
Małomówny ula p
|
Wysłany: Wto 17 Maj, 2011 17:24
|
|
|
jolkajolka napisał/a: | Generalna zasada: szkoda czasu na dyskusje z pijanym. Trzeba pracować nad sobą,nie dawac sie prowokować. Trenuj,kiedyś sie uda. Mnie już sie udaje,prawie zawsze. I co najciekawsze,to działa. | czyżbyś miała podobny problem |
|
|
|
|
jolkajolka
Trajkotka
Pomogła: 8 razy Wiek: 59 Dołączyła: 07 Sie 2009 Posty: 1388 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Wto 17 Maj, 2011 21:29
|
|
|
dyzia napisał/a: | jolkajolka napisał/a: | Generalna zasada: szkoda czasu na dyskusje z pijanym. Trzeba pracować nad sobą,nie dawac sie prowokować. Trenuj,kiedyś sie uda. Mnie już sie udaje,prawie zawsze. I co najciekawsze,to działa. | czyżbyś miała podobny problem |
Tak,trochę. Gdzieś tu jest mój wątek" On pije,a ja obok". Jak Ci się będzie chciało,to rzuć okiem |
_________________ "Potykając się można zajść daleko;nie wolno tylko upaść i nie podnieść się." Goethe |
|
|
|
|
dyzia
Małomówny ula p
|
Wysłany: Śro 18 Maj, 2011 20:48
|
|
|
gdzieś ale trochę dokładniej bo jeszcze nie za bardzo czaję jak obsługiwać tą stronę |
_________________ Zamknij Oczy Ale Nie Umieraj Masz Prawo Do Płaczu a Potem Wstań i Walcz o Następny Dzień |
|
|
|
|
pterodaktyll
|
|
|
|
|
dyzia
Małomówny ula p
|
Wysłany: Śro 18 Maj, 2011 21:04
|
|
|
dziękuje wam a tak a poropo to wariaty jesteście ale wspaniali |
|
|
|
|
pterodaktyll
|
Wysłany: Śro 18 Maj, 2011 21:07
|
|
|
dyzia napisał/a: | wariaty jesteście ale wspaniali |
Wszystkie się w końcu po tym przekonują |
_________________ |
|
|
|