|
Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"
czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...
|
Moja nadzieja ożywa na nowo :) |
Autor |
Wiadomość |
yuraa
Moderator
Pomógł: 111 razy Wiek: 61 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 4274 Skąd: Police
|
Wysłany: Pią 13 Maj, 2011 22:22
|
|
|
cześć Justyno
Jurek, alkoholik, trzeźwy już od jakiegoś czasu |
|
|
|
Toksyczna
Milczek
|
Wysłany: Pią 13 Maj, 2011 23:05
|
|
|
Macie racje:)
Miło posłuchać i być tu z Wami:)
Cieszę się się tu zalogowałam.
W sumie macie racje, zacznę od siebie a rodziców mogę jedynie wspierać bo nic innego mi nie pomoże ale dobrze wiedzieć, że ludzie z tego wychodzą i potrafią żyć normalnie więc moja nadzieja ożywa na nowo:) nie poddam się tak łatwo i poradzę sobie z tym ale samej czasem tak smutno dlatego poszukałam dziś miejsca gdzie nie jestem sama, pewnie grupa wsparcia daje taką samą radość jaka jest tu na tym forum.
Dzięki dla Wszystkich jeszcze raz za miłe przywitanie:) |
_________________ Coś pozytywnego... |
|
|
|
|
Pati
Gaduła Inna od innych.DDA.
Pomogła: 13 razy Wiek: 46 Dołączyła: 11 Gru 2010 Posty: 927
|
Wysłany: Sob 14 Maj, 2011 18:33
|
|
|
Toksyczna napisał/a: | dlatego poszukałam dziś miejsca gdzie nie jestem sama, pewnie grupa wsparcia daje taką samą radość jaka jest tu na tym forum |
Uczęszczam na terapię grupową dla DDA.
Polecam Tobie to samo Justynko
Tam są ludzie z podobnymi problemami.
Uwierz mi,że fajnie jest poznać osobiście takich ludzi.
Wspaniale jest wiedzieć i widzieć,że nie jest się samemu ze swoimi problemami.
A forum to dla mnie dodatek do tarapii |
_________________ Najlepszym miejscem pod słońcem jest dom,w którym żyją ludzie ofiarujący sobie w najtrudniejszych chwilach tak rzadki dar,jak wybaczenie. (G.McDonald) |
Ostatnio zmieniony przez Pati Sob 14 Maj, 2011 18:35, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
betka
Małomówny
|
Wysłany: Pon 16 Maj, 2011 15:34
|
|
|
Witaj Justyno..
Tez jestem DDA + wspoluzalezniona...
Przed toba dluga droga pracy nad soba,jestes odpowiedzialna za siebie,naturalnie rodzicom mozesz pomoc- mamie daj namiary na mitingi Al-anonu na waszym terenie- tam dowie sie wszystkiego,sama rowniez mozesz skorzystac,spotkania pomagaja w odzyskaniu harmoni wewnetrznej,tatowi namiary na AA i to wszystko co mozesz dla nich zrobic. Sa dorosli i sami podejmuja decyzje.
Ty zacznij od siebie...polecam ksiazke ,,Dziecinstwo bez dziecinstwa,,latwo kupic w ksiegarni internetowej,gdzie znajdziesz jeszcze wiele innych.Inna ksiazka O.Witko-(franciszkanin z Krakowa),,Pan jest z Toba dzielny wojowniku,,...Reszty dowiesz sie sama na terapii lub po spotkaniach z terapeuta i z literatury.
Mozesz tylko zrobic cos dla siebie,abys zaczela normalnie zyc bez poczucia winy ze jestes, i cieszyc sie kazdym dniem,a przede wszystkim przebaczysz i nie bedziesz miala zalu do rodzicow.A w przyszlosci zalozysz zdrowa rodzine.
Bo wiesz z nami DDA to jest tak ze zawsze wiazemy sie z DDX lub DDD,albo partner jest alkoh.
Pogody ducha zycze
beata |
_________________ ,,Zycia nie mozna wybrac,ale mozna z niego cos zrobic.,,(P.Lippert) |
|
|
|
|
jennifer
Milczek
|
Wysłany: Pon 16 Maj, 2011 18:47
|
|
|
Witaj Justynko
Zadbaj proszę o siebie
Ewa - DDA |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Alkoholizm, współuzależnienie, DDA. Forum wsparcia
|