Strona Główna Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"

czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
spowiedż
Autor Wiadomość
dyzia 
Małomówny
ula p

Wysłany: Śro 18 Maj, 2011 21:10   

powiedz mi co znaczy twój podpis oczywiście jeśli możesz :skromny:

dyzia 
Małomówny
ula p

Wysłany: Śro 18 Maj, 2011 21:13   

Tak,trochę. Gdzieś tu jest mój wątek" On pije,a ja obok"
. Jak Ci się będzie chciało,to rzuć okiem :) [/quote]przeczytałam to tak jakbym pisała to ja jak dałaś sobie radę :pocieszacz:
Ostatnio zmieniony przez dyzia Śro 18 Maj, 2011 21:15, w całości zmieniany 1 raz  

pterodaktyll 
Moderator
.....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....

Wysłany: Śro 18 Maj, 2011 21:14   

dyzia napisał/a:
co znaczy twój podpis

To po łacinie. Na nasze to: śpiesz się powoli :mgreen:

jolkajolka 
Trajkotka

Pomogła: 8 razy
Wysłany: Śro 18 Maj, 2011 21:20   

dyzia napisał/a:
    Tak,trochę. Gdzieś tu jest mój wątek" On pije,a ja obok"
. Jak Ci się będzie chciało,to rzuć okiem :)
przeczytałam to tak jakbym pisała to ja jak dałaś sobie radę :pocieszacz: [/quote]

No cóż,łatwo nie było. Cała tajemnica polega na pracy nad sobą. Nie można skupiać sie na tej drugiej osobie,trzeba być egoistą. Tylko to nie tak hop siup mi przyszło. Trochę czasu mi zajęło,zanim pojęłam, jak sie do tego zabrać. Miałam super terapeutkę,która bardzo,bardzo mi pomogła. Ale zanim na nią trafiłam, "przerobiłam" troje terapeutów. Tak,że czas i praca nad sobą, u mnie dało rezultaty. Nie wiem, jak się moje losy dalej potoczą,ale jestem pełna optymizmu. Jasne,że bywają złe chwile, ale kto ich nie ma? :)

dyzia 
Małomówny
ula p

Wysłany: Sob 21 Maj, 2011 17:25   

no ja niemam teraprutki ta z terapi jest niby ok. ale ale jest jeszcze terapeuta też alkocholik z nim może będę mogła nawiązać porozumienie bo terapię wstępną miałam z nim dużo mi dały spotkania z nim ale jak przeszłam do grupy końcowej kontakt się urwał wiem gdzie go znależć staram się radzić sama ale wiem że to trudne bo są takie chwile że mam ochotę go zamordować ale jeszcze niedoszłam do bycia egoistką względem niego jest mi go żal jak nie pije jest ok. do rany przyłóż wiem to jest głupie i sama niewiem jakie ale taka jestem mam miękkie serce wiem że to do niczego niezaprowadzi ale nieumiem jeszcze postępować z nm inaczej :skromny: :(

Klara 
Uzależniony od Dekadencji

Pomogła: 264 razy
Wysłany: Sob 21 Maj, 2011 18:46   

dyzia napisał/a:
taka jestem mam miękkie serce wiem że to do niczego niezaprowadzi ale nieumiem jeszcze postępować z nm inaczej :skromny: :(

Masz "miękkie serce", bo jesteś WSPÓŁUZALEŻNIONA!
Wiem, że dla Ciebie jest chyba jeszcze za wcześnie na terapię dla współuzależnionych, dlatego Ciebie na nią nie namawiam, ale idź przynajmniej na Al-Anon: http://www.al-anon.org.pl/spis.html
A teraz przeczytaj to: http://komudzwonia.pl/viewtopic.php?p=52559#52559

dyzia 
Małomówny
ula p

Wysłany: Sob 21 Maj, 2011 20:12   

przeczytałam klaro dużo wiem z tego co jest tam napisane niektóre rzeczy przerabiałam widzę tam samą siebie wipisz wymaluj ula bo zawsze nie przez ostatnie 2 lata robię wszystko aby mu pomóc a także skleić rodzinę żeby dzieci widziały zmiany kryję go przed nimi ale one nie są głupie muszę nauczyć się z nim postępować bo inaczej zaprzepaszczę wszystko co osiągnełam przez te 2 lata ;) :)

Odpowiedz do tematu