Strona Główna Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"

czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Zakładam Internet
Autor Wiadomość
Klara 
Uzależniony od Dekadencji

Pomogła: 264 razy
Wysłany: Sob 21 Maj, 2011 18:53   

betka napisał/a:
Mam nadzieje ze dam rade zalozyc internet...ale te decyzje musze jeszcze przemyslec i przeliczyc.

Moja znajoma założyła sobie Neostradę i dostała w promocji internet, telefon (darmowe rozmowy krajowe przez okres trwania promocji + jakieś malutkie pieniądze przy rozmowach zagranicznych) oraz telewizję.
Za wszystko razem w tej chwili płaci bodajże 60 zł.

betka 
Małomówny

Wysłany: Sob 21 Maj, 2011 21:21   

Klara napisał/a:
założyła sobie Neostradę i dostała w promocji internet, telefon (darmowe rozmowy krajowe przez okres trwania promocji + jakieś malutkie pieniądze przy rozmowach zagranicznych) oraz telewizję.

Klara,patrzylam w internecie na rozne promocje,NEOSTRADA -jest z tych tanich,jeszcze musze znalezc jakas informacje gdzie mam to kupic/zamowic-szczerze powiem nie bardzo sie w tym orientuje,poza tym umowy... :szok:

anakonda 
(banita)

Wysłany: Sob 21 Maj, 2011 22:35   

ni jest tak tanio dolicz koszty utrzymania lini lub abonament to juz bedzie prawie 100 zl. poszukaj moze lokalnego dostawce isp ... moze kablowka lub gsm teraz gsm maja duzo promocji netbooki laptopy itp .A neostrada to na stronie tp.pl mozna zamowic a salony to tylko orange ktore obsluguja tp

Klara 

Wysłany: Nie 22 Maj, 2011 08:46   

betka napisał/a:
musze znalezc jakas informacje gdzie mam to kupic/zamowic

Możesz to zrobić na stronie Telekomunikacji: https://www.tp.pl/prt/pl/...eo-service&#cur
albo pójść do punktu obsługi Tp, (ale powinnaś się dowiedzieć gdzie jest w Twoim mieście). Zakładają w ciągu kilku dni.
anakonda napisał/a:
dolicz koszty utrzymania lini lub abonament to juz bedzie prawie 100 zl

Prawdopodobnie tyle to kosztuje, ale ja pisałam o okresie promocji trwającym zdaje się 2 lata (tego nie jestem pewna)

Co do kosztów, to zawsze są one duże.
Np. ja mam prawie darmowy internet od prywatnego dostawcy, bo kosztuje mnie on tyle, ile prądu pobierają 3 zasilacze od anten na moim dachu.
Jednak za telewizję (Cyfra+) płacę 73 zł/mies., za tel. stacjonarny ok.50 zł/mies., za komórkę na kartę ok. 15 zł/mies. /nie jestem gadułą :mgreen: /
Gdy się to zliczy, wcale nie wypada tanio. Niestety :(

KICAJKA 
Trajkotka
współuzależniona-stara al-anonka

Pomogła: 101 razy
Wysłany: Nie 22 Maj, 2011 09:58   

Ja mam telefon stacjonarny (którego praktycznie nie używam ) z Netii i do tego internet 2.5Mb/s i płacę za to niecałe 73zł/mieś(40int -19tel bez vatu).W ciągu 3 lat dwa razy maiłam obniżkę opłat i po kilka miesięcy promocji darmowego neta :) Ja tam sobie chwalę co mam :)

evita 
[*][*][*]

Pomogła: 75 razy
Wysłany: Nie 22 Maj, 2011 16:12   

KICAJKA napisał/a:
a mam telefon stacjonarny (którego praktycznie nie używam ) z Netii i do tego internet 2.5Mb/s i płacę za to niecałe 73zł/mieś

i to jest w tej chwili najlepsze wyjście ! mam neostradę, którą najchętniej wywaliłabym w kosmos :/ płacę z utrzymaniem linii ok. 90 zł tyle, że gdy tylko się człek spóźni z zapłatą doliczają pełny abonament za telefon (nie mam nawet aparatu) i wówczas to już jest 140 zł :shock: trzeba dzwonić i na nowo zawieszać abonament telefoniczny. A że często zdarzają mi się spóźnienia to płacę jak za zboże :(

Klara 

Wysłany: Nie 22 Maj, 2011 16:30   

evita napisał/a:
mam neostradę, którą najchętniej wywaliłabym w kosmos :/ płacę z utrzymaniem linii ok. 90 zł

Rozmawiałam z tą znajomą o której pisałam.
Ona jest zadowolona z Neostrady. Płaci 60 zł, ma internet, telefon (darmowy w całej Polsce), oraz program tv.
Może powinnaś się Evitko wyrejestrować i zarejestrować na nowych warunkach?

Edit: ...i nie jest to promocja, lecz warunki obowiązujące na czas nieokreślony.
Ostatnio zmieniony przez Klara Nie 22 Maj, 2011 16:31, w całości zmieniany 1 raz  

Wiedźma 
Administrator

Pomogła: 193 razy
Wysłany: Nie 22 Maj, 2011 17:59   

Klara napisał/a:
Płaci 60 zł, ma internet, telefon (darmowy w całej Polsce), oraz program tv.

:zdziwko: Co takiego???
A ja płacę 70zł za sam tylko internet w Neostradzie!
Telefon stacjonarny mam zawieszony.
Program tv - to znaczy co? Satelitę w tym ma?

evita 
[*][*][*]

Wysłany: Nie 22 Maj, 2011 18:06   

Wiedźma napisał/a:

a to ja akurat też mam tzn darmowe tv, które przez dwa lata umowy nawet nie podłączyłam jeszcze bo na tej darmówce to niewiele co jest a poza tym musiałabym ciągnąć przewód ethernet przez dwa pokoje do dekodera czyli od livebox-a (przy gniazdku) :uoee:

evita 
[*][*][*]

Wysłany: Nie 22 Maj, 2011 18:07   

Wiedźma napisał/a:
elefon stacjonarny mam zawieszony.

i nie płacisz mimo to nic za zawieszenie ? :shock: ja mam internet za 69 zł + zawieszenie/utrzymanie linii 20 zł !

Klara 

Wysłany: Nie 22 Maj, 2011 18:50   

Wiedźma napisał/a:

Chyba ten zestaw programów, który wymienia Evita.
Właśnie - teraz nie wiem, czy zrezygnowali z Cyfry+, czy ją sobie zachowali i dlatego nie narzekają na małą liczbę programów...
Oni mają odbiornik telewizor full HD - chyba tak się na to mówi - nie jestem na bieżąco, dopiero się przymierzam do kupna, bo stary mi się spsuł.
W każdym razie mają livebox który ja nazywam routerem.
Poza tym jest jakoś tak, że filmy z laptopa mogą wyświetlać na ekranie telewizora.

evita 
[*][*][*]

Wysłany: Nie 22 Maj, 2011 18:53   

Klara napisał/a:
filmy z laptopa mogą wyświetlać na ekranie telewizora.

a to już przypadłość telewizora i neostrada w tym swych wrednych paluchów nie maczała ;)

betka 
Małomówny

Wysłany: Nie 22 Maj, 2011 21:20   

:hejka: Szukalam po inernecie i faktycznie promocje sa rozne.NEOSTRADA dziala najszybciej,zwracajac uwage na moje miejsce zamieszkania,chyba tylko to mi zostaje.

Ale koszty zalozenia +wykupienie pakietu(bo takie sa promocje)to ok.130-150zl miesiecznie... :beczy: jeszcze te decyzje musze przemyslec i troche poczekac poniewaz mam komorke na abonament do listopada chyba :mysli: ?nie bede gdybac,trzeba poprostu pojechac do punktow sprzedazy i zobacze co oferuja...

A ten komputer u mojego profesorka cos mi ,,muli,,od dwuch dni :uoee:

Pozdrawiam

evita 
[*][*][*]

Wysłany: Pon 23 Maj, 2011 16:38   

betka napisał/a:
NEOSTRADA dziala najszybciej

niekoniecznie :/ u mnie często zdarzają się zawiechy i nijak nie idzie wywalczyć u operatora żeby coś z tym zrobił. Nie zerwę też ostentacyjnie umowy, choć miałabym podstawy, bo potrzebna mi jest ich linia, z której później będę korzystać gdybym przeszła do netii.

rufio 
Uzależniony od netu
rozkojarzony

Wysłany: Pon 23 Maj, 2011 19:48   

evita napisał/a:
potrzebna mi jest ich linia, z której później będę korzystać gdybym przeszła do netii.

A Netia to ci internet puści po jakiej linii ? Lepszej / Kolejna naiwna że jak bedzie w Netii to sie skoncza problemy ? Tylko ciekawym bardzo co powiesz jak skończy sie okres miodowy ? hihih :szok:

Odpowiedz do tematu