Zakładam Internet |
Autor |
Wiadomość |
KICAJKA
Trajkotka współuzależniona-stara al-anonka
Pomogła: 101 razy Wiek: 64 Dołączyła: 28 Wrz 2009 Posty: 1555 Skąd: śląskie
|
Wysłany: Pon 23 Maj, 2011 20:06
|
|
|
rufio napisał/a: | Kolejna naiwna że jak bedzie w Netii to sie skoncza problemy ? | Rufio ja mam telefon z Netii od 10 lat a internet od nich ponad 3 lata i nie mam zastrzeżeń do tego co dostaję ani do cen jakie płacę,uważam,że mniej niż niektórzy. |
_________________ " Jestem dzieckiem wszechświata nie mniej niż drzewa i gwiazdy,mam prawo być tutaj..."
http://www.youtube.com/wa...feature=related
|
|
|
|
|
rufio
Uzależniony od netu rozkojarzony
Pomógł: 57 razy Wiek: 61 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 3387 Skąd: Wyższy Śląsk
|
Wysłany: Pon 23 Maj, 2011 20:09
|
|
|
Gut ale to masz od lat a teraz Netia robi takie numery ze strach sie bac - całość masz po sieci Netii czy TPsa? |
_________________ I tak wszyscy skończymy w zupie .
|
Ostatnio zmieniony przez rufio Pon 23 Maj, 2011 20:11, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
KICAJKA
Trajkotka współuzależniona-stara al-anonka
Pomogła: 101 razy Wiek: 64 Dołączyła: 28 Wrz 2009 Posty: 1555 Skąd: śląskie
|
Wysłany: Pon 23 Maj, 2011 20:16
|
|
|
rufio napisał/a: | całóść masz po sieci Netii czy TPsa? | Całość Netii -robili w całym bloku Netia i kablówka ( wtedy nie chciałam) ale taniej mi wychodzi teraz internet niż z kablówką (z ciągłymi awariami)bym płaciła. |
_________________ " Jestem dzieckiem wszechświata nie mniej niż drzewa i gwiazdy,mam prawo być tutaj..."
http://www.youtube.com/wa...feature=related
|
|
|
|
|
rufio
Uzależniony od netu rozkojarzony
Pomógł: 57 razy Wiek: 61 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 3387 Skąd: Wyższy Śląsk
|
Wysłany: Pon 23 Maj, 2011 20:54
|
|
|
Acha i teraz jest jasne dlaczego nie narzekasz |
_________________ I tak wszyscy skończymy w zupie .
|
|
|
|
|
verdo
Gaduła
|
Wysłany: Wto 24 Maj, 2011 20:37
|
|
|
Klara napisał/a: | Oni mają odbiornik telewizor full HD - chyba tak się na to mówi - nie jestem na bieżąco, dopiero się przymierzam do kupna, bo stary mi się spsuł |
31 lipca 2013 roku stacje telewizyje przestana nadawac sygnal analogowy i przejda na cyfrowy.Jak kupisz telewizor bez wbudowanego dekodera cyfrowego to pozniej bedziesz musiala go dokupic.W sklepach jest duzo telewizorow bez dekodera.Sprzedawca Cie o tym nie poinformuje ...bo chce sie pozbyc "starego" sprzetu.dokoder to koszt nawet 400 zl.... |
|
|
|
|
Kulfon
Trajkotka pacjent nie z tej ziemi
|
Wysłany: Wto 24 Maj, 2011 20:53
|
|
|
verdo napisał/a: | Klara napisał/a: | Oni mają odbiornik telewizor full HD - chyba tak się na to mówi - nie jestem na bieżąco, dopiero się przymierzam do kupna, bo stary mi się spsuł |
31 lipca 2013 roku stacje telewizyje przestana nadawac sygnal analogowy i przejda na cyfrowy.Jak kupisz telewizor bez wbudowanego dekodera cyfrowego to pozniej bedziesz musiala go dokupic.W sklepach jest duzo telewizorow bez dekodera.Sprzedawca Cie o tym nie poinformuje ...bo chce sie pozbyc "starego" sprzetu.dokoder to koszt nawet 400 zl.... |
logo DVB-T ( T od Terestyczny) widoczne na TV sugeruje iz ow TV posiada taki tuner (umozliwiajacy odbior naziemnej telewizji cyfrowej)
DVB-S - cyfrowa satelita
DVB-S2 - kanaly nadawane w HD ( z reboly mpeg4)
DVB-C - telewizja Cablowa cyfrowa
sa na rynku telewizory posiadajace wszystkie z wymienionych, czyli koniec z dodatkowymi puszkami pod telewizorem
oczywiscie, by kupic jakis sensowny TV, ktory posiada gniazdo CI na modul CAM (+karta kodowa np. cyfrowypolsat, cyfra, tnk czy inne) z ktorym nie bedzie wiekszych klopotow, to niezla sztuka w dzisiejszych czasach
w tym przypadku z regoly sprawdza sie powiedzienie co jest do wszystkiego to jest do niczego |
Ostatnio zmieniony przez Kulfon Wto 24 Maj, 2011 20:58, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Klara
Uzależniony od Dekadencji
Pomogła: 264 razy Dołączyła: 24 Lis 2008 Posty: 7861
|
Wysłany: Wto 24 Maj, 2011 21:15
|
|
|
verdo napisał/a: | bo chce sie pozbyc "starego" sprzetu.dokoder to koszt nawet 400 zl.... |
Dzięki.
Akurat tyle to ja wiem. W tej chwili mam dekoder Cyfry+ i płacę miesięcznie 10 zł za wynajem, co ma tę zaletę, że gdy dekoder padnie (zdarzyło mi się już kilka razy), to wymieniają bez szemrania.
Kulfon napisał/a: | jest do wszystkiego to jest do niczego |
Dzięki za szczegóły. Zapiszę sobie.
Gość który jest dystrybutorem mojego satelity przyjechał żeby zobaczyć, czemu mój telewizor gada, ale nie wyświetla. Stwierdził, że chyba nie będzie warto naprawiać, zabrał aparat i obiecał sprzedać mi w cenie hurtowej jakiś nowy.
Trochę się boję, że wciśnie mi bubel. Na razie muszę się uporać z remontem i nie wiem, czy w ogóle będę miała pieniądze na jakiekolwiek okienko.
Awaryjnie tamten wielki i ciężki jak nieszczęście zastąpiłam 20-calowym, a że i tak prawie nie oglądam, tylko pracuję i słucham "co tam panie w polityce", to mi ta znikoma wielkość wcale nie przeszkadza |
_________________ "Kiedy się przewracasz, nigdy nie wstawaj z pustymi rękami." /przysłowie japońskie/ |
|
|
|
|
staaw
Pomógł: 125 razy Wiek: 52 Dołączył: 18 Sie 2010 Posty: 9025
|
Wysłany: Wto 24 Maj, 2011 21:28
|
|
|
Kulfon napisał/a: |
Prawie jak moj telefon |
Ja mam 15
Rok nie miałem, kupiłem kiedy nie chcieli mi kablówki z samym internetem założyć, musiałem kupić jeszcze minimalny pakiet TV...
Nie pomogły argumenty że nie mam na czym oglądać... |
_________________ Wielbi dusza moja Pana, i raduje się duch mój w Bogu, moim Zbawcy.
Nie martw się, jeżeli nie rozumiesz tego posta, nie był do Ciebie |
Ostatnio zmieniony przez staaw Wto 24 Maj, 2011 21:30, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Klara
Pomogła: 264 razy Dołączyła: 24 Lis 2008 Posty: 7861
|
Wysłany: Wto 24 Maj, 2011 21:30
|
|
|
Kulfon napisał/a: | Prawie jak moj telefon |
No co.....?
Dobrze, że chomikuję i jakiś się jeszcze plątał w piwnicy wśród moich "przydasiek" |
_________________ "Kiedy się przewracasz, nigdy nie wstawaj z pustymi rękami." /przysłowie japońskie/ |
|
|
|
|
szymon
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Śro 25 Maj, 2011 05:52
|
|
|
verdo napisał/a: | W sklepach jest duzo telewizorow bez dekodera.Sprzedawca Cie o tym nie poinformuje ...bo chce sie pozbyc "starego" sprzetu.dokoder to koszt nawet 400 zl.... |
gdzie tam do 2013 roku, dwa lata... a co do samego dekodera można już kupic uzywany za 25pln na allegro nie ma co panikować
PS
używam teraz "orange free" 60pln za miesiąc, rezygnuję ponieważ odległość od nadajnika ponad 10km, zasięg OK ale prędkość <100kbs, szybciej mi modem działał 10 lat temu |
|
|
|
|
verdo
Gaduła
|
Wysłany: Śro 25 Maj, 2011 05:56
|
|
|
haha to podaj link do dekodera tv hd do 25 zl pln : ) |
|
|
|
|
szymon
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Śro 25 Maj, 2011 06:07
|
|
|
verdo napisał/a: | dekodera tv hd |
nie pisałeś o HD powyżej
a ja nie pisałem, że ceny są DO 25pln, tylko że można kupić JUŻ za...
zwykłe mozna kupić bardzo tanio
lepiej podpowiedz mi jaki mam sobie założyć internet. TP/netia i podobne odpadają, nie mam linii, satelita jest jeszcze droga, mobilny działa ale stronki otwieraja się po około 1min, radiówka jest przeciążona na wsi i już mnie nie chcą podłączyć... |
|
|
|
|
verdo
Gaduła
|
Wysłany: Śro 25 Maj, 2011 06:15
|
|
|
szymon napisał/a: | nie pisałeś o HD powyżej |
No niektore plaskie telewizory Hd nie maja tych dekoderów....
szymon napisał/a: | lepiej podpowiedz mi jaki mam sobie założyć internet |
niestety nie pomoge...bo przebywam zagranica i nie interesuja mnie zbytnio polskie warunki korzystania z neta...pzdr |
|
|
|
|
Borus
Trajkotka uzależniony
Pomógł: 35 razy Wiek: 66 Dołączył: 03 Wrz 2009 Posty: 1843 Skąd: wielkopolskie
|
Wysłany: Śro 25 Maj, 2011 11:49
|
|
|