Strona Główna Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"

czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Wiedźma
Śro 22 Gru, 2010 00:14
Zaczynam od nowa
Autor Wiadomość
Wiedźma 
Administrator

Pomogła: 193 razy
Wysłany: Wto 24 Maj, 2011 17:34   

Mario napisał/a:
docinki i złośliwości Admonistracji-

Co takiego??? :tupie:

Nik@ 
Towarzyski

Pomogła: 14 razy
Wysłany: Wto 24 Maj, 2011 18:05   

Cześć Mario...
przeczytałam komentarze między innymi Klary, Stiffa i Rufia..i zgadzam się z nimi.

Pewnie napiszesz, że G Ciebie to obchodzi, ale chciałam coś dodać od siebie

Napisałeś: Człowiek, który chce być idealny nigdy nie zazna prawdziwego szczęscia. Człowiek, który stawia sobie zbyt wysoko poprzeczkę, także.
Człowiek, który nie akceptuje swoich wad, również.Aby czuć się ze sobą dobrze, trzeba się ze swoimi ułomnościami pogodzić............................ i sprawić, aby się z nimi pogodzili inni :roll:

To taka moja mała życiowa filozofia :mgreen:

Co do tej poprzeczki....gdzieś przeczytałam, że ową poprzeczkę (oczekiwania, marzenia, chęci, miłość itd) jak się obniży to można zaznać szczęścia....zastanawiam się jak nisko trzeba ją obniżyć żeby być szczęśliwym?
Zastanawiam się ile razy jeszcze Twoja partnerka to zrobi...?? ile razy już to zrobiła??
nie odpowiadaj tu, sam sobie odpowiedz...

Znamy się ze 3 lata...i zawsze byłam Ci życzliwa...mimo akcji, których byłeś bohaterem nr 1... ale czytając Ciebie teraz mam nieodparte wrażenie, że nie zostało Ci w głowie nic z tego co tu przez te 7 lat na alkoforach (sam dobrze wiesz jakie to one trzeźwe były) przeczytałeś.

I właśnie tego się obawiałam pisząc ..., że się martwię...Twojej postawy....

życzę Ci wszystkiego dobrego...ale nie buduj swojej szczęśliwości na czyjejś naiwności, miłości, oddania, nadziei i wszystkiego tego co włącza się kobiecie, która kocha bezkrytycznie.

tyle mojego

ave Mario
Ostatnio zmieniony przez Wiedźma Wto 24 Maj, 2011 18:37, w całości zmieniany 1 raz  

szymon 
Uzależniony od netu

Wysłany: Wto 24 Maj, 2011 18:30   

Mario napisał/a:
Drogą, u której kresu czeka na Ciebie upragniona Trzeżwość

oby się nie okazało, że na końcu drogi nie stoi święty piotrek - to ten z kluczami w niebie...

ja jestem niemowlakiem trzeźwienia, jednak zauważam pewne schematy u ciebi,e jakie ja miałem kilka tygodni przed ostawieniem alkoholu, jeżeli cię to dotknęło to taki był mój zamiar. :uoee:

Mario 
[*][*][*]

Wysłany: Wto 24 Maj, 2011 20:42   

Cytat:
Znamy się ze 3 lata

I właśnie dlatego nic Ci na to nie odpowiem, chociaż zapewne wiesz, że mógłbym.
Cytat:
ave Mario

Ave ? Chyba, vale.

stiff 
Uzależniony od netu

Wysłany: Wto 24 Maj, 2011 20:57   

Mario napisał/a:
Sieję tu i wierzę, że ziarno me, padnie na glebę żyzną i urodzajną i owoce pracy mej, dadzą plon stukrotny :roll: :roll:

Normalnie prorok sie objawił... g45g21

Marc-elus 
Uzależniony od netu

Wysłany: Wto 24 Maj, 2011 21:06   

stiff napisał/a:
prorok

Żeby męczennikiem nie został....

aazazello 
Gaduła

Wysłany: Śro 25 Maj, 2011 13:04   

Mario napisał/a:
Sieję tu i wierzę, że ziarno me, padnie na glebę żyzną i urodzajną i owoce pracy mej, dadzą plon stukrotny

Pisz, pisz Mario. Od lat jestem twoim wiernym czytelnikiem i żal byłoby rozstać się z alkoholowo forumowym żywym słowem. :)

rufio 
Uzależniony od netu
rozkojarzony

Wysłany: Czw 26 Maj, 2011 09:41   

Plon plonem - żniwa żniwami ale na poprawe humoru i kiedy brak uśmiechu na twarzy - na Takiego zawsze mozna liczyc - purnonsens a raczej lustrzane prawdy życiowe i juz . Pisz tak dalej na każdym dworze jest potrzebny taki co zabawia i rozbawia .prsk

Masakra 
Trajkotka
O jedna impreze za duzo

Wysłany: Czw 26 Maj, 2011 15:12   

a mi po prostu szkoda jest czlowieka, ktorego sposob myslenia jest kompletnie owladniety przez alkohol i ktory nie dostrzega (albo nie chce dostrzegac) tego co dla wszystkich wydaje sie oczywiste.
Wspolczuje Ci Mario zaklamania w ktorym zyjesz bo jak Ty juz manipulujesz cytatami z Wielkiej ksiegi zeby trwac w pijanstwie to znaczy, ze bardzo z Toba zle.

Dopisze tylko, ze nie mam zamiaru wchodzic w zadna dyskusje z toba

yul-ya 
Towarzyski
DDA, uzależniona od chorej miłości

Pomogła: 8 razy
Wysłany: Czw 26 Maj, 2011 19:44   

Nie mnie oceniać pijane myślenie, ale poza nim Mario pisze zabawnie i inteligentnie. Brakowałoby mi jego postów... Może takie też są tu potrzebne...

Marc-elus 
Uzależniony od netu

Wysłany: Czw 26 Maj, 2011 19:48   

Masakra napisał/a:
juz manipulujesz cytatami z Wielkiej ksiegi zeby trwac w pijanstwie to znaczy, ze bardzo z Toba zle

To się nazywa "wyznawca", a czym że jest Wielka Księga żeby nie można było nią "manipulować"?
Weź przejrzyj na oczy, bo widać że niedługo trzeźwienie będzie Twoją religią. Dobrego humoru mieć nie można, bo to oznaka zapicia, żartować nie można, bo
Cytat:
bardzo z Toba zle

Masakra 
Trajkotka
O jedna impreze za duzo

Wysłany: Pią 27 Maj, 2011 14:55   

Agresja spowodowana nie radzeniem sobie z problemami czy d***? bo nie przypominam sobie zebym cokolwiek kierowal pod Twoim adresem w tym temacie. Poza tym skad Ty w ogole mozesz miec pojecie o moim trzezwieniu skoro mnie nie znasz a i na forum pisuje bardo rzadko :shock:
Niewazne z reszta 8)
Jesli Ty nie widzisz jak Mario manipuluje to gratuluje spostrzegawczosci. Moze i byloby to smieszne gdyby nie fakt, ze jest zalosne i ze cierpi na tym jego kobieta... ale jak chcesz to mozesz sie smiac razem z nim i mu wtorowac w koncu "trzezwieje 7 lat"
I jeszcze jedno- Wielka ksiega daje mozliwosc interpretowania jej tresci na tysiac sposobow ale jak ktos przeksztalca zawarte w niej informacje po to zeby chlac dalej to jest juz szczyt mechanizmow.
Powodzenia i radujcie sie dalej :hejka:

Marc-elus 
Uzależniony od netu

Wysłany: Pią 27 Maj, 2011 15:08   

Masakra napisał/a:
Agresja spowodowana nie radzeniem sobie z problemami czy d***?

Nic z tych rzeczy, po prostu nie po raz pierwszy objawiasz się jako wyznawca trzeźwienia, sam Twój podpis świadczy o tym że AA jest dla Ciebie drugim domem, a to przegięcie.
Masakra napisał/a:
bo nie przypominam sobie zebym cokolwiek kierowal pod Twoim adresem w tym temacie

Wybacz o Boski że ośmieliłem się wtrącić, postaram się już nie odzywać niepytany.
Masakra napisał/a:
Jesli Ty nie widzisz jak Mario manipuluje to gratuluje spostrzegawczosci.

Widzę doskonale, ale nie manipulacje a szyderstwo(lub rodzaj wysublimowanego poczucia humoru), jak Ty tego nie widzisz to gratuluje. Do kogo by niby tu miał manipulować? Jest na tyle inteligenty iż wie że to nie przejdzie.
Masakra napisał/a:
ale jak ktos przeksztalca zawarte w niej informacje po to zeby chlac dalej to jest juz szczyt mechanizmow

Patrz pkt wyżej.

Masakra 
Trajkotka
O jedna impreze za duzo

Wysłany: Pią 27 Maj, 2011 19:42   

Marcel wybacz ale nie bede z Toba po prostu dyskutowal.

Co do Maria, to tak, jest inteligentny i bystry i jego dowcipy sa zabawne. Niektorzy nawet ich tutaj bronia co swiadczy tylko o tym, ze jest bardzo dobry w tym co robi... i moze wlasnie dlatego przez 7 lat du**...
Ostatnio zmieniony przez Masakra Pią 27 Maj, 2011 19:44, w całości zmieniany 1 raz  

Marc-elus 
Uzależniony od netu

Wysłany: Pią 27 Maj, 2011 20:36   

Masakra napisał/a:
Niektorzy nawet ich tutaj bronia

A dlaczego mam nie bronić dowcipów Maria? Są zabawne, sam to przyznajesz.
Nie bronie jego picia, bronie jedynie prawa do śmiania się z czego kto chce, nie osadzania i nie zakazywania żartów z Wielkiej Księgi.
Jak widzisz piszę to z wielkiej litery, bo wiem że ta książka wiele znaczy dla innych osób, to z szacunku, bo sam jej nie znam. Można coś szanować, a można też z tego żartować.

Odpowiedz do tematu