Strona Główna Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"

czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Spece od reklamy
Autor Wiadomość
pterodaktyll 
Moderator
.....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....

Wysłany: Pon 30 Maj, 2011 21:44   

pietruszka napisał/a:
szymon napisał/a:
mrugnąć oczkiem może ;)
mrugaj , mrugaj, tylko jak to zostanie inaczej zinterpretowane ?

To zależy do kogo mrugnie. g45g21

staaw 
Uzależniony od Dekadencji

Wysłany: Wto 31 Maj, 2011 05:35   

Marc-elus napisał/a:
To że odbieramy część reklam jako durne świadczy o dwóch rzeczach: "specjaliści" dali ciała i...... część odbiorców jest tak durna że ich to cieszy i na nich to działa.
Mnie też zastanawia dla czego wartościowe filmy są w środku nocy. W dzień opery mydlane i publicystyka....
Nie może być (chyba) że większość społeczeństwa to debile....

Owszem, podoba mi się reklama plusa, lubię kabaret mumio, to są poprostu skecze kabaretowe, przy okazji coś tam promują...

Jeszcze jedno... jest to reklama PRZYPOMINAJĄCA że produkt jest na rynku, nie gloryfikująca że jest on najlepszym, a internet to szybszy niż w kablówce i nawet na pustyni ma zasięg....

Nie martw się, jeżeli nie rozumiesz tego posta, nie był do Ciebie :)

Flandria 
Uzależniony od netu
DDA (Dzielna, Dobra, Aktywna)

Wysłany: Wto 31 Maj, 2011 12:17   

staaw napisał/a:
Mnie też zastanawia dla czego wartościowe filmy są w środku nocy. W dzień opery mydlane i publicystyka....

a zauważyliście jaki jest roczny "rytm" w tv ?

wrzesień - listopad : nowości
grudzień - luty : powtórki
marzec - maj : nowości
czerwiec - sierpień : powtórki

nie dziwię się powtórkom w środku lata - bo wtedy faktycznie mało kto siedzi w domu i ogląda tv
ale powtórki w środku zimy?

staaw napisał/a:
Nie może być (chyba) że większość społeczeństwa to debile....

też jakoś mi to nie pasuje

ZbOlo 
[*][*][*]
Ojciec Chrzestny

Wysłany: Wto 31 Maj, 2011 12:18   

Flandra napisał/a:
a zauważyliście jaki jest roczny "rytm" w tv ?

...się to SEZONY nazywają.... ;)

Marc-elus 
Uzależniony od netu

Wysłany: Wto 31 Maj, 2011 12:41   

To jak wytłumaczyć skuteczność akcji marketingowych pt. "woda jest twarda a jednocześnie miękka"?
Debil to może złe słowo, obraźliwe, nie powinienem go stosować.
Od 9lat oglądam różnego typu akcje marketingowe.
Magnetyzer do wody to jedynie drobny ułamek absurdu.
Myślicie że to nie działa? Ależ działa, dlatego jest stosowane na tak szeroką skale.
Szczytem szczytów ostatnio jest non-stop lecąca reklama pewnej karmy dla psów, z "psem robiącym zdrową....".
Najlepsze jest to iż każdy znający się trochę na żywieniu człowiek może stwierdzić że ta karma praktycznie powinna być zakazana dla psów, ze względu na skład.
Cała akcja zakończy się sukcesem, ponieważ większość ludzi nie zastanawia się co je ich pies, a jednocześnie dziecko i pies z reklamy bardzo dobrze działają na dzieci przed telewizorami.

Apropos reklam: wiecie kto gra w reklamach tamponów i podpasek?
Same arystokratki...... bo mają błękitną krew. ;)

Jonesy 
Upierdliwiec

Wysłany: Wto 31 Maj, 2011 12:57   

ZbOlo napisał/a:
Marc-elus napisał/a:
kontrola zgodności reklamy z produktem

...to dębowe mocne, nie powinno być na rynku - bo to piwo "widzi" dęba jak jest wysikiwane no to zacne drzewo.... ;)

:rotfl: :rotfl: :rotfl:

czarna róża 
Towarzyski

Wysłany: Wto 31 Maj, 2011 13:09   

Marcelus ,jak jeszcze miałam moją psice,to właśnie po tej znanej karmie dostała alergii,ci co mają psy to wiedzą, że to jedna z najbardziej uczulających karm dla psów..może i smaczna ale psy to póżniej nieżle odchorowują...
Mnie to najbardziej rozwaliła reklama środka odchudzającego..jak taka grubsza kobietka zazdrości chudzinie że ta się najada..JEDNYM ziarenkiem groszku chyba..bo napije się magicznego środka i jest syta..to najbardziej żenująca i ogłupiająca reklama jaką w życiu widziałam..obrażająca inteligencję dojrzałych kobiet.....ale może wręcz zagrażac dziewczynkom i nastolatkom, które są w niebezpiecznym wieku odchudzania się i mogą w to uwierzyc..a do anoreksji jeden krok...jak to pierwszy raz zobaczyłam to nie mogłam uwierzyc że ktoś to w ogóle dopuścił do telewizji

Jonesy 
Upierdliwiec

Wysłany: Wto 31 Maj, 2011 13:18   

czarna róża napisał/a:
Marcelus ,jak jeszcze miałam moją psice,to właśnie po tej znanej karmie dostała alergii,ci co mają psy to wiedzą, że to jedna z najbardziej uczulających karm dla psów..może i smaczna ale psy to póżniej nieżle odchorowują...
Mnie to najbardziej rozwaliła reklama środka odchudzającego..jak taka grubsza kobietka zazdrości chudzinie że ta się najada..JEDNYM ziarenkiem groszku chyba..bo napije się magicznego środka i jest syta..to najbardziej żenująca i ogłupiająca reklama jaką w życiu widziałam..obrażająca inteligencję dojrzałych kobiet.....ale może wręcz zagrażac dziewczynkom i nastolatkom, które są w niebezpiecznym wieku odchudzania się i mogą w to uwierzyc..a do anoreksji jeden krok...jak to pierwszy raz zobaczyłam to nie mogłam uwierzyc że ktoś to w ogóle dopuścił do telewizji

Moja żona żarła te proszki na odchudzanie... 11 lat związku nie byłem w stanie jej przekonać że chudnięcie to ćwiczenia fizyczne plus dieta, a na magiczny proszek się po jednej głupiej i tandetnej reklamie złapała.
To tak jak ta babcia w "Requiem dla Snu" - amfetamina na odchudzanie 4 razy dziennie, a na spanko prozac. Pieknie sobie odchudziła mięśnie, łącznie z tym mięśniem najważniejszym - mózgownicą...

Marc-elus 
Uzależniony od netu

Wysłany: Wto 31 Maj, 2011 13:25   

Jeśli chodzi o tą karmę dla psów to praktycznie szczeniaki nie powinny jej jeść, to tylko wypełniacz.
Różo, tak, też lubię tą reklamę środka odchudzającego. :D
Przykładów jest mnustwo(jak by to powiedział Iras), bo jakie jest zadanie reklamy?
Przekonać Cię że coś jest Ci potrzebne, jest lepsze od innych(lub lepsze od Twojego wyobrażenia o tej rzeczy).
Dlaczego więc tak bardzo ludzie są zawiedzeni tak często?
Dali się omamić.
Wniosek: działa to na nich. Jakby nie działało to reklamodawcy by nie finansowali kampanii. Nikt nie wydaje za bezdurno takiej kasy.
Jonesy napisał/a:
"Requiem dla Snu"

Niezły film.... posłuchamy? ;)

Flandria 
Uzależniony od netu
DDA (Dzielna, Dobra, Aktywna)

Wysłany: Wto 31 Maj, 2011 13:53   

czarna róża napisał/a:
moją psice,to właśnie po tej znanej karmie dostała alergii

jeden z moich psów - wyłysiał po jednej z reklamowanych karm. Sierść zaczęła mu odrastać po zmianie diety

tyle, że nie oszukujmy się - te reklamowane karmy są po prostu tanie
Dobre karmy kosztują sporo

verdo 
Gaduła

Wysłany: Wto 31 Maj, 2011 14:36   

Na NK przed sezonem wakacyjnym pojawia sie reklama "700 % wiecej miesni w 7 tyg".......haha to chyba po tym specyfiku wazylbym ponad 700 kg....Dobre i markowe firmy nie potrzebuja glosnej reklamy ; )

Odpowiedz do tematu